Bekijk volle/desktop versie : Marokko weer terug van weg geweest



07-12-2007, 19:11
Er is een spreekwoord dat zegt: 'Let op de leeuw die niet meer in zijn kooi zit. "Dat hebben Marokko's tegenstanders in de afgelopen weken zeker ondervonden. Van een team dat de laatste twee FIFA World Cups ™ heeft gemist. Franse trainer Henri Michel heeft trots zijn terugkeer naar de Leeuwen van de Atlas gemaakt en transformeerde de ploeg in een van meest gevreesde teams in Afrika .

"We hebben een goede groep van rond de 20 spelers die passen in de stijl van het voetbal dat we willen spelen. Wij hebben een zeer goede week gehad," zei Michel na de in november twee gespeelde wedstrijden, en met een goede reden. In de ruim een paar dagen heeft Marokko zich bewezen in de voetbal wereld dat ze er nog steeds zijn.

Ze wisten de wedstrijd Marokko-Frankrijk naar een 2-2 trekken in het eigen imposante Stade de France. Daarna wisten ze zelfs de wedstrijd Marokko-Senegal met 3-0 te winnen Senegal dat de laatste tijd beter presteerde als Marokko heeft lang niet verloren en al zeker niet met 3-0 het verlies verbaasde de Senegalese trainer ook. Deze twee resultaten zijn het bewijs van verandering die heeft plaats gevonden in het Marokkaanse voetbal sinds de come-back van de Franse trainer .

Deze recente prestaties, gekoppeld aan de 2-0 overwinneng tegen Namibië in oktober, hebben we gezien dat Marokko terug is geklommen tot de 39 ste positie in de FIFA / Coca - Cola World Ranking - een grote verbetering waar ze voorheen de 48 e plaats bezette (april 2007).

Michel is thuis in Marokko
De Noord-Afrikaanse 'transformatie kan voor een groot deel worden toegeschreven aan de terugkeer van iemand die veel weet van het Marokkaanse voetbal. Henri Michel coachte de Atlas Lions van 1995 tot 2000 en werd daarna aan het roer gezet van de binnenlandse Club Raja Casablanca dit vond plaats in het seizoen 2003-2004, "Ik ben gelukkig genoeg de coach van een aantal jongens die al eens voor mij speelde in de Olympische Spelen van Sydney," legt hij uit. Michel heeft ook een ander voordeel, namelijk de zeldzame plaatsing onder leiding van vier verschillende landen aan de laatste fase van een FIFA World Cup: Frankrijk in 1986, Kameroen in 1994, Marokko in 1998 en Ivoorkust voor 2006.

De eerste tekenen van vooruitgang kwamen tegen Frankrijk en Senegal aan het licht (op 16 en 21 november). Niet alleen hebben de Atlas Lions hun vaardigheden kunnen tonen maar ze hebben ook de druk van hun kracht, tactische kennis en team spelen gevonden.

Marokko, en het huidige eerste elftal heeft een zeer Franse smaak, dit omdat de meeste speler die goed presteren volgens Michel in Frankrijk voetballen en bovendien is het ook makkelijk praten als je dezelfde taal spreekt zegt hij(bijna alle Marokkaans-Franse spelers die meestal in de basis staan, spelen in de top 7 van Frankrijk). Abdeslam Ouaddou is daar 1 van momenteel staat hij 5e met zijn club in de Ligue 1 (Valenciennes), terwijl Moncef Zerka, Michael Chretien en Youssouf Hadji deel uitmaken van Nancy dat momenteel 2e in de Ligue 1 staat. Dan heb je nog Chamakh speler van Bordeaux zijn team staat 3e in de huidige stand.

Het recente elftal van de Atlas Lions is een serieuze bedreiging voor de andere Afrikaanse teams die meedoen aan de Afrika Cup 2008 die in januari in Ghana zal plaats vinden, Marokko speelt in groep A samen met Guinee,Namibië en het organiserende land(Ghana). "Iedereen weet hoe hard het spel en het klimaat in Afrika zal zijn," zei Michel. "Als we door de eerste ronde komen, dan kunnen we echt beginnen aan het sprookje."
“Na de Afrika Cup moeten we ons serieus gaan richten op het WK van 2010 wat toch echt haalbaar moet zijn voor ons''

http://www.atlas-lions.nl

mooi man om te lezen

07-12-2007, 21:03


hmmmmmmmmmmmmmmmm

07-12-2007, 21:30
echte mooie om te lezen prachtig man

07-12-2007, 21:31

Citaat door almoejahid:
hmmmmmmmmmmmmmmmm


wie is dat op je ondertekening ?

07-12-2007, 21:35


en vanaf hij is gekommen spelen we goed voetbal en we winnen dat is toch mooie

08-12-2007, 18:56

Citaat door Abekoy007:
wie is dat op je ondertekening ?

lambarki