Bekijk volle/desktop versie : Wie gaat er demonstreren op 8 december?



06-12-2007, 13:34
As-salamu 'alaikum wa rahmatu Allaah,

Al een geruime tijd worden er mails rondgestuurd voor het demonstreren op 8 december. Zoals jullie allen weten is deze demonstratie zonder verantwoordelijke, en daarmee ongeorganiseerd. Dit kan slechts leiden tot onrust, rellen en chaos.

Graag wil ik eenieder die van plan is te gaan te adviseren om niet te gaan. Indien jij als Moslim(a) wenst op te komen voor de Qur'aan doe dan zoals diezelfde Qur'aan van je eist, en dat is niet op de manier van demonstraties en rellen, maar op de manier van geduld en wijsheid. De manier van de Profeten en de manier van hem tot wie dit Boek is geopenbaard, Profeet en Boodschapper van Allaah, Mu hammad (salla Allaahu 'alayhi wassalam).

Zij die voor de Qur'aan wensen op te komen, dienen dat eerst en vooral te doen door dit Boek in hun leven te praktiseren, alvorens ze ervoor gaan schreeuwen en relschoppen zonder enig doel noch nut. Het praktiseren van de Qur'aan in jouw leven is het werkelijk ervoor opkomen. Maar door te gaan schreeuwen door de straten terwijl je Zijn geboden niet nakomt en Zijn verboden niet onthoudt, is een vorm van hypocrisie en schijnheiligheid.

Ga bij jezelf na, en denk over de gevolgen van deze dag. Zal de politicus die jullie gedreven heeft om hierover rellen te schoppen niet claimen dat hij gelijk had, en de Qur'aan inderdaad een vrijbrief is voor elke Moslim(a) om geweld te gebruiken? Weet hij niet dat dit de Moslims kwetst en raakt? Dus waarom doen we precies wat hij verwacht en zijn we altijd zo reactionair? Deze dag zal een bevestiging zijn van zijn beschuldigingen jegens de Qur'aan en daarmee komen we niet op voor de Qur'aan maar helpen we onze gemeenschap de afgrond in.

Laten we ons voorbeeld nemen uit de verhalen en lessen in de Qur'aan, hoe om te gaan met zulke situaties. Lees de verhalen van Profeet Musa ('alayhi assalam), wat deed hij toen de farao zei: "Wij zullen hun zonen doden en hun dochters in leven laten; en voorwaar, wij zijn oppermachtig over hen." [7:127] De Profeet Musa ('alayhi assalam) ging geen rellen plegen met zijn volk, maar zei: "Smeekt Allaah om hulp en weest geduldig. Voorwaar, de aarde behoort aan Allaah, Hij doet het erven aan wie Hij wil van Zijn dienaren. En het (goede) einde behoort aan de muttaqun." [7:128] Nu is onze situatie in Nederland lang niet zo extreem, maar we roepen wel naar rellen?

Zo zijn er nog vele verhalen en lessen te trekken uit de Qur'aan. Maar wordt dit Boek überhaupt wel gelezen en overpeinst door degenen die ervoor willen relschoppen? Indien ze dat deden dan zouden ze ongetwijfeld tot de conclusie zijn gekomen dat dit niet de weg is die de Qur'aan ons voordraagt. Wat deed onze Boodschapper van Allaah (salla Allaahu 'alayhi wassalam) toen hij in Makkah werd bespuugd en geslagen, en zijn vrienden ( sahaabah) werden vervolgd en zelfs vermoord? Pleegde hij een revolutie, of riep hij op tot rellen en demonstraties? Of gebruikte hij geduld, wijsheid en vooral da'wah (het uitnodigen naar de Islaam) totdat Allaah de zaken vergemakkelijkte en een uitweg bood?

Bij dezen hoop ik dat we allen besluiten om het voorbeeld van onze Profeet (salla Allaahu 'alayhi wassalam) te volgen, dat tevens voorgeschreven staat in de Qur'aan waar we voor wensen op te komen. Wees niet reactionair, maar wees geduldig en gebruik jouw wijsheid. Nodig uit tot de Islaam, allereerst met jouw daden die in overeenstemming moeten zijn met de Qur'aan, en vervolgens met jouw woorden. Dit is waar de politicus bang voor is. Laten we datgene verwezenlijken waar hij voor vreest, en dat is het islamiseren van Nederland op de gepaste wijze.

Tenslotte beste broeders en zusters, maak je geen zorgen over de Qur'aan, want daar heeft Allaah zich als Bewaker voor opgesteld: "Voorwaar, Wij zijn het Die de Vermaning (Qur'aan) hebben neergezonden. En voorwaar, Wij zijn daarover de Wakers." [15:9]

En tot Allaah behoort het succes.


Wassalam.