Bekijk volle/desktop versie : Racisme, is er een oplossing?



06-12-2007, 10:14
Nigger, xxxxx, Paki, Gollywog, Chink, Honkey, Sand-Nigger [1] ...

De lijst van opmerkingen die erop duiden dat er racisme is in onze wereld, is eindeloos.
Maar voor vele mensen in het westen bestaat racisme niet langer. Velen geloven dat onze "vrije" wereld dit probleem heeft uitgeroeid.
De rechten van homoseksuelen en dieren wordt voorrang gegeven en mensen geloven dat de ware onderdrukking in dit werelddeel ligt.
Zo een waanidee overschaduwt de realiteit waar we in leven.
Terwijl dierenrechten-activisten en homoseksuelen vol energie marcheren voor vrijheid, schijnen ze te vergeten dat mensen aan de andere kant van de wereld continu worden onderdrukt, simpelweg vanwege de kleur van hun huid of vanwege hun ras.
Hoe droevig is het dat de Westerse wereld gemakshalve er voor kiest om de verwoestende consequenties van dit probleem te negeren.

Volgens het Oxford woordenboek is racisme het: "geloof in de superioriteit van een bepaald ras; vijandig tegenover andere rassen." [2]
Door zo een simpele definitie ontstaat zo veel onderdrukking en haat.
Het geloof dat een bepaald ras superieur is ten opzichte van een ander, heeft geleid tot onrecht en tirannie tegenover medemensen.
Racisme is een ziekte die epidemische proporties heeft aangenomen en is geaccepteerd in vele samenlevingen, vroeger en nu.
Maar iemand zal zich afvragen:
Wat is de oorsprong?

Ontstaan

Het ontstaan van racisme kan worden gevonden in de verhalen van de geschiedenis.
Desondanks zijn mensen vaak bevooroordeeld en heel subjectief in hun bevindingen.
Bijvoorbeeld, een Jood claimt dat racisme begon met de verdrijving van Joden vanuit Jeruzalem door de Romeinen in 70 AD [3]
Een Afro-centric [4] aan de andere kant zal claimen dat racisme ontstond tijdens de Europese kolonisatie in Afrika en de slavenhandel.
Elk ras kan dus claimen dat de oorsprong van dit probleem ligt bij hun eigen historische lijden.
Al-Islaam echter is niet zo.
Omdat al-Islaam niet is geopenbaard voor een specifieke groep mensen of voor een specifieke tijdsperiode, is zij in staat om deze vraag te beantwoorden op een juiste objectieve manier.
Dit is één van de redenen waarom al-Islaam zo succesvol is geweest tegen het racisme.
Het ontstaan van racisme, zoals uitgelegd in Al-Islaam, gaat terug naar het begin van de schepping van de mensheid.
Voor de schepping van de mens, had Allaah - de Allerhoogste - de Engelen en de Jinn al geschapen.
Onder de Engelen in die tijd was een Jinn die de naam Iblis droeg.
Iblis woonde met de Engelen en was erg gehoorzaam ten opzichte van Allaah.
Maar dit zou veranderen toen Allaah de mensheid schiep.
Deze nieuwe schepping van Allaah was geschapen uit aarde en werd Adam genoemd.
Hij was de eerste in de lijn van de mensheid, met als resultaat dat hij een hele speciale plaats in de historie inneemt.
Uit hem en zijn vrouw Hawwa - Eva - kwamen generaties van mensen voort.
Na deze schepping gebood Allaah de Engelen en degenen die met hen waren te buigen voor Adam.
De Qur'aan bericht ons over deze belangrijke gebeurtenis, waar we allen een waardevolle les uit mogen trekken:

"En toen Wij tot de engelen zeiden: "Onderwerpt u aan Adam", onderwierpen zich allen, behalve Iblis. Hij weigerde, hij was hoogmoedig. Hij behoorde tot de ongelovigen." [2:34]

"(Allaah) zeide: "Wat belette u, u te onderwerpen, toen Ik u (dat) gebood?" Hij antwoordde: "Ik ben beter dan hij. Gij hebt mij uit vuur en hem uit klei geschapen." [7:12]

In Al-Islaam is de andere naam voor Iblis 'Shaytaan' [5] of de 'Duivel'.
Dus de roots van het racisme ligt bij de Duivel.
Iblis' volharding in dat hij beter is dan Adam, wekte zijn arrogantie en trots op.
En wat was de reden voor deze volharding?
Niets meer dan het feit dat Iblis van vuur was en Adam van aarde.
Het was in dit stadium van de geschiedenis van de wereld, dat de lelijke kop van racisme opstak.

Iblis, de Duivel, was dus 's werelds eerste racist!
Deze Islamitische uitleg helpt ons de realiteit van racisme te begrijpen. Trots en arrogantie leiden er toe dat mensen denken dat zij beter zijn dan anderen, simpelweg vanwege hun fysieke bouw.
Deze trots en arrogantie is werkelijk een duivelse eigenschap die mensen hebben geleerd van Iblis, de vervloekte Duivel.
Iblis' weigering om te buigen voor Adam leidde tot zijn verdrijving vanuit het gezelschap van de Engelen en hij zwoer bij Allaah dat:

"...Ik zal voor hen (de dingen) op aarde schoonschijnend maken en hen allen doen dwalen. Met uitzondering van Uw oprechte dienaren onder hen." [15: 39,40]

Zijn woord nagekomen, heeft de Duivel inderdaad het pad van de dwaling mooi gemaakt voor het grootse gedeelte van de mensheid door de eeuwen heen.
Eén van deze versieringen is het duivelse gedrag van racisme.

06-12-2007, 10:15


Uitingen

Sinds Iblis' weigering om te buigen voor Adam, heeft de wereld een stijging meegemaakt van racisme.
Niet alleen werden mensen aangetast door deze trend, maar ook religiën, overtuigingen en ideologieën.
Sinds een hele tijd hebben religiën en overtuigingen de superioriteit boven anderen gerechtvaardigd.
Een voorbeeld van dit zijn de religiën het Judaïsme en Hindoeïsme.
In hun leer zijn deze beide oude religiën racistisch.
In het Judaïsme kan een persoon geen Jood worden, tenzij deze uit een Joodse moeder is geboren.
Dit betekent dat alle niet-joden het Paradijs niet kunnen betreden, simpelweg omdat zij niet met dit geloof zijn geboren.
Het Hindoeïsme degradeert niet alleen de Schepper door Hem weer te geven als een aap, rat, olifant en zelfs een mannelijk geslachtsdeel, maar heeft ook 's werelds oudste vorm van racisme gecreëerd - het kastensysteem.
Volgens het Hindoeïsme, zijn de hogere kasten ontstaan uit het bovenste deel van het lichaam van God, zoals de borst en het hoofd, terwijl de lagere kasten zijn geschapen uit de onderste lichaamsdelen van God, zoals de benen en de voeten.
Deze theorie van het degraderen van de Schepper rechtvaardigt dan de onderdrukking die de lagere kasten wordt aangedaan.
Deze onderdrukking gaat zo ver dat als een persoon van een hogere kaste door de schaduw van iemand loopt van een lagere kaste hij onrein wordt en dus zichzelf moet gaan wassen!

Andere religiën zoals het Christendom, hebben vaak racistische gebeurtenissen gerechtvaardigd.
Tijdens het tijdperk van ontdekkingsreizen rechtvaardigden de Europese machten met het Christendom hun eigen imperialistische ambities.
De beruchte Spaanse Conquistadors gebruikten het Christendom als excuus om de Inca en Azteekse beschavingen van Centraal en Zuid-Amerika weg te vagen tijdens de 15de en 16de eeuw.
Landen zoals Nederland en Engeland gebruikte het Christendom om hun afgrijselijke behandeling van inheemse Afrikanen te rechtvaardigen.
De beruchte Transatlantische slavenhandel heeft één van de meest verschrikkelijke vormen van racisme ooit geïmplementeerd.
Deze vorm van racisme heeft hele culturen weggevaagd die werden vervangen door de cultuur van hun racistische agressors.
Dit is waarom zelfs vandaag, veel van de voornamen die mensen uit de Cariben hebben, in feite namen zijn van hun voorouderlijke Europese slavenmeesters.

Het is niet alleen religie die is vastgegrepen door deze ziekte, maar ook de wetenschap.
In de 19de eeuw verwierp de westerse wereld religie en zocht naar een wetenschap die hen zou voorzien van de antwoorden op ons bestaan.
De dominante theorie in die tijd was Charles Darwins Evolutietheorie. Echter, onbekend voor velen, waren Darwins expedities alleen gefinancierd door de Britse overheid zodat de wetenschappelijke basis kon worden gelegd voor racistische en imperialistische ambities.
De theorie nam aan dat de mens afstamt van de apen.
Het claimde vervolgens dat sommige mensen nog niet volledig waren geëvalueerd, en dus inferieur waren ten opzichte van een ander.
Deze inferieure mensen waren de niet-Europeanen; in het bijzonder de Afrikanen.
Dus, op een missie om deze 'barbaren' te civiliseren, gebruikten de Europeanen Darwins theorie om vele delen van de wereld te onderdrukken en te vernietigen.

De 20ste eeuw heeft ook pogingen gezien om het racisme en haar theorieën te rechtvaardigen.
Tijdens de jaren ‘30 en ‘40 gebruikte het Nazi regime van Adolph Hitler de legimitatie van de Arische [6] mensen, om zijn meedogenloze acties te rechtvaardigen.
Dit ging door tot vandaag de dag waar vele groepen complete witte superioriteit bepleiten ten opzichte van de rest van de mensheid.
De Ku Klux Klan, de Britse Nationale Partij en de Arische Natie zijn voorbeelden van zulke groepen.

Het racisme heeft vele gezichten.
Het moet niet de gedachtegang zijn dat racisme alleen door Europeanen en blanken wordt gepraktiseerd.
Raciale superioriteit ten opzichte van blanken werd bepleit door zwarte mensen ten tijde van deze eeuw.
Na eeuwen van onderdrukking, uitte de zwarte gemeenschap in de westerse wereld haar emoties op een explosieve wijze.
In het decennium van de jaren ‘60 ontstonden vele burgerrechtenbewegingen.
Samen met dit ontstonden radicale bewegingen die slogans als “Black Power” populair maakten.
Lang daarvoor waren er vele bewegingen die openlijk racisme tegenover blanken bepleitten.
Wat de zaken alleen maar erger maakten, was dat sommige bewegingen zichzelf toeschreven aan Al-Islaam - een religie die (zoals we zo gaan zien) racisme vernietigd vanaf haar uiterste begin.
Onder deze groepen waren de Nation of Islam en de Ansarullah. [7] Zij bepleitten openlijk dat de blanke mensen duivels en zwarte mensen goddelijk waren.
Hun openlijke - maar valse -toeschrijving aan Al-Islaam hielp mee om al-Islaam te zien als racistisch zijnde - iets wat niet verder van de waarheid kan zijn verwijderd.

De oplossing

Dus wat is de oplossing voor deze wereldwijde epidemie?
Als moslims weten we dat het racisme verslaan inhoudt dat we de Iblis, de Duivel verslaan.
Omdat mensen zwak zijn, is het noodzakelijk dat we een methode aannemen die van God komt in het verslaan van deze duivelse ziekte.
Deze methode is niets ander dan Al-Islaam, de onbedorven en pure religie die is gekomen om de mensheid profijt te geven door middel van haar leer. Net zoals al-Islaam uitlegt hoe het racisme is ontstaan, vertelt het ons ook hoe we het moeten verslaan.
Dit is duidelijk verteld in de Qur'aan toen Allaah ons uitlegde van de reden van onze verscheidenheid van rassen en mensen:

"O, mensdom! Wij hebben u uit man en vrouw geschapen en Wij hebben u tot volkeren en stammen gemaakt, opdat gij elkander moogt kennen. Voorzeker, de godvruchtigste onder u is de eerwaardigste bij Allaah. Voorwaar, Allaah is Alwetend, Alkennend." [49:13]

Het is duidelijk door dit vers hoe de mensheid zich moet gedragen tegenover elkaar.
We zijn geschapen als een enorme mooie tuin waar vele verschillende bloemen bloeien.
Elke bloem is duidelijk verschillend van de ander, maar ze behoren allen tot dezelfde tuin.
Deze eenheid van de volkeren kan alleen bereikt worden wanneer mensen inzien dat Al-Islaam hetgeen is wat de verschillende mensen in de wereld onder één vlag kan brengen.
En het is onder deze vlag dat mensen ware vroomheid kunnen bereiken en zullen uitblinken in het aangezicht van Allaah.

De leerstellingen van al-Islaam stopt racisme vanaf haar roots.
Door te kijken naar de woorden en de daden van de laatste Boodschapper Muhammed ('aleyhie sallaatu wa sallaam) kunnen we zien dat racisme echt werd uitgewist met de komst van Al-Islaam.
De Profeet ('aleyhie sallaatu wa sallaam) heeft gezegd:

"Waarlijk, er is geen uitmuntendheid van een Arabier over een niet-Arabier, noch een niet-Arabier over een Arabier, noch een blanke persoon over een gekleurde persoon, noch een gekleurde persoon over een blanke persoon, behalve wanneer er gekeken wordt naar de Taqwa (vrees van en gehoorzaamheid aan Allaah de Barmhartige)." [8]

Een statement als deze verteld ons dat deze man, Muhammed, een ware ontvanger was van de Goddelijke inspiratie.
Zijn woorden waren niet de lege woorden zoals de woorden van zoveel leiders vandaag de dag.
Hij is degene die altijd moet worden gevolgd en dit is waarom wij zien dat zoveel verschillende mensen tijdens zijn leven al-Islaam accepteerden. Onder de metgezellen van de Profeet ('aleyhie sallaatu wa sallaam) vinden we een Ethiopische metgezel terug die de naam Bilaal droeg.
Bilaal was een slaaf geweest voor hij Al-Islaam accepteerde, en door zijn plaats in de Arabische gemeenschap, was zijn positie erger dan die van de dieren.
Maar door Bilaals bekering tot Al-Islaam, werd iedereen bekend met de kracht om de ziekte van Iblis te verslaan.
Bilaal kreeg de status die geen enkele zwarte slaaf eerder had gekregen. Hij kreeg de onmetelijke eer van dat hij de eerste persoon was die de Adhaan mocht doen - de oproep tot het gebed - in Al-Islaam’s glorierijke geschiedenis.
Maar belangrijker nog, hij werd geaccepteerd als een gelijke en een broeder door de Profeet ('aleyhie sallaatu wa sallaam) en zijn metgezellen.

Door de leerstellingen en het implementeren daarvan door de Profeet ('aleyhie sallaatu wa sallaam) en zijn metgezellen, is Al-Islaam verspreid tot in elke hoek van de wereld.
Je zult geen meer geordende groep van mensen vinden dan de Muslims. Van China tot Spanje, Siberië tot Australië - nooit heeft er zo een grote groep mensen zich verzameld onder één vlag - de vlag van al-Islaam.

"Een ieder die strijdt onder de vlag van de blinden, zich druk maakt omwille van nationalisme, of aanroept tot nationalisme, of het nationalisme ondersteund, en dan sterft, diegene is gestorven alsof hij tot de tijd van de Jaahiliyah behoorde." [9]

Deze uitspraak van de Profeet (‘aleyhie sallaatu wa sallaam) maakt duidelijk dat de consequenties van onszelf verwikkelen in nationalisme - wat een vorm is van racisme - sterft in een staat van ongeloof.
En degene die sterft in een staat van ongeloof zal zonder twijfel het vuur proeven van de Hel.
Door zulke uitspraken isoleert al-Islaam alle vormen van racisme die kunnen worden aangetroffen onder de mensheid.
Het is inderdaad triest dat mensen niet zo een prachtig advies in acht kunnen nemen, want als dat werd gedaan zou al het bloedvergieten, etnische zuiveringen etc. vermeden kunnen worden.

06-12-2007, 10:16

De rituelen en bevelen van Al-Islaam helpen ook om het racisme te overwinnen.
Een voorbeeld van dit is het gebed van de Muslims.
Wanneer de Muslims gezamenlijk bidden, worden ze bevolen door al-Islaam om hun enkels en schouders tegen elkaar aan te drukken.
Of de man nu een koning, een leider of zelfs een slaaf is, aan dit bevel moet elke moslim gehoor geven.
Dus, kleurlingen, blanken, Arabieren, Indianen, Maleisiërs en alle andere rassen zijn werkelijk verenigd vanwege het aanbidden van hun Schepper. Deze eenheid is niet alleen beperkt tot het gebed, maar in iemands gehele leven, tot de omvang dat Muslims proberen te vallen onder de woorden van hun geliefde Profeet ('aleyhie sallaatu wa sallaam) die zei:

“Als een deel van het lichaam pijn heeft, dan lijdt het gehele lichaam aan slapeloosheid en koorts." [10]

Het is duidelijk dat een Muslim het voorbeeld volgt, achtergelaten door de Profeet (‘aleyhie sallaatu wa sallaam), wanneer hij of zij verdriet voelt om de situatie van de Muslims over de wereld, of ze nu uit Afrika, Palestina, Kasjmier, Bosnië etc. komen.
Eenheid onder zo een verscheidenheid van mensen, kan alleen gecreëerd worden door al-Islaam.

Een ander ritueel wat heeft geholpen om racisme uit te roeien uit de levens, is de Hajj - bedevaart naar Mekka - iets wat verplicht is voor elke Muslim om te verrichten, tenminste één keer in zijn leven.
De Hajj brengt mensen van de wereld bij elkaar, op één tijd van het jaar, op één plaats.
Iedereen die getuige is geweest van dit jaarlijkse ritueel van al-Islaam, zal oprecht getuigen dat er niets is zoals dit. Het adembenemende gezicht van miljoenen mensen bij elkaar gekomen, allen voor het doel om Allaah te aanbidden, is onvergetelijk.
Het was dit ritueel van al-Islaam dat het leven veranderde van de bekende zwarte nationalistische Muslim, Malcolm X. [11]
Toen hij zijn ervaringen beschreef, zei hij:

"Nooit ben ik getuige geweest van zo een oprechte gastvrijheid en overweldigende energie van puur broederschap zoals het gepraktiseerd wordt door mensen met allerlei kleuren hier in het oude Heilige land... Er waren tienduizenden bedevaartgangers vanuit de gehele wereld. Ze waren van alle kleuren, van blauwogigen tot zwarthuidige Afrikanen. Maar we voerden allen hetzelfde ritueel uit, toonden een eenheidsgeest en broederschap, terwijl mijn ervaringen in Amerika mij hadden laten geloven dat dat nooit kon bestaan tussen een blanke en een kleurling. Amerika moet al-Islaam begrijpen, omdat dit de enige religie is die het rassenprobleem uitroeit vanuit haar gemeenschap." [12]

Aan de woorden van Malcolm X kan worden toegevoegd; het is niet alleen Amerika die het nodig heeft om Al-Islaam te begrijpen, maar eerder de gehele wereld.
Al-Islaam heeft zoveel gebracht in het leven van velen dat het onvoorstelbaar is dat racisme kan worden verslagen zonder haar.
Vanaf het moment dat de Profeet (‘aleyhie sallaatu wa sallaam) zijn boodschap verkondigde van eenheid onder de aanbidding van Allaah, heeft het licht van hoop voort geschenen in deze wereld van duisternis.
Eer is gegeven aan allen die al-Islaam zijn binnengetreden.
Door de eeuwen heen zijn degenen die normaal zouden zijn platgelopen, gered en gewaardeerd door al-Islaam.
Vandaag de dag gaat dat nog steeds door.
Mensen die duidelijk racist waren - zoals Malcolm X - zijn onderdanig geworden en overweldigd door de waarheid van Al-Islaam.
British National Party leden, Ku Klux Klan leden, leden van de Nation of Islam en vele andere van de racistische organisaties, zijn allen samengekomen onder de vlag van al-Islaam.
Het is nu aan de mensen van de wereld om te kiezen; willen zij in de duisternis van het racisme blijven of willen ze verlicht worden door het licht van al-Islaam?

In elk geval, Al-Islaam zal de ENIGE oplossing zijn voor racisme.

---

Voetnoten:

[1] Dit zijn voornamelijk termen die worden gebruikt in de Engelse taal. In het Nederlands moet je bijvoorbeeld denken aan “Kaaskop”, “Roetmop” etc.

[2] The little Oxford Dictionary – 7de Ed – 1994

[3] 70 jaar na Christus stond Jeruzalem onder het Romeinse bewind. Na de opstanden van de Joden, verdreven de Romeinen de Joden en vernietigden hun tempel. Daarna werden de Joden overal naar toe gedreven en werden onderdrukt door de Christenen. Tijdens de Middeleeuwen kregen de Joden veiligheid aangeboden van het Muslim Keizerrijk voor deze onderdrukking. Deze schuld werd “terugbetaald” toen de Joden Palestina binnenvielen en het land van de Muslims stolen. Het is ironisch om te zien dat degenen die eens raciaal werden vervolgd nu zelf zijn veranderd in racistische onderdrukkers.

[4] Iemand die zich heel sterk identificeert met Afrika als de plaats zijnde waar het menselijke ras is ontstaan.

[5] In het Nederlands is hij bekend als “Satan”, “Lucifer” of “Beëlzebub”.

[6] Ariër: Iemand die een Indo-europese taal spreekt; echter ging het Hitler meer om iemands fysieke karakteristieken, zoals blond haar en blauwe ogen hebben.

[7] De oprichter van deze bizarre en onstabiele sekte is Dwight York, die geboren is in 1935 te New York, VS. In 1967 richtte hij officieel deze openlijke racistische groep op. Net zoals vele andere sekteleiders, claimde York goddelijkheid en misbruikte zijn macht. De groep heeft vele veranderingen ondergaan. Tegenwoordig is de groep bekend bij de naam “'Holy Tabernacle Ministry” en heeft geen banden meer met al-Islaam.

[8] Authentiek – Overgeleverd door Ahmed.

[9] Overgeleverd door Muslim - Eng Vert. Vol.3 p.1029-30, No.4555

[10] Overgeleverd door Muslim - Eng Vert. Vol.4, p.1368, No.6258

[11] Malcolm X is geboren als Malcolm Little in 1925 in Omaha, Nebraska. Nadat hij een tijd had doorgebracht in de gevangenis sloot hij zich aan bij de Nation of Islam en veranderde zijn achternaam om te kennen te geven dat hij zich distantieerde van de witte superioriteit. Malcolm’s krachtige spraaktalent bracht de Nation of Islam internationale erkenning. Echter, nadat Malcolm erachter kwam dat Elijah Muhammed twee secretaresses had zwanger gemaakt, werd zijn geloof in de man die claimde dat hij een boodschapper van God was, aan het wankelen gebracht. In 1964 verrichtte hij de Hajj die hem ware al-Islaam liet zien. Hij veranderde zijn naam in Malik al-Shabbaz en deed officieel afstand van de Nation of Islam. Deze afstand leidde tot zijn moord in 1965.

[12] Genomen van zijn biografie door Alex Haley.

07-12-2007, 11:05
xxxxx

Betekent slaaf...:hi hi:

07-12-2007, 11:14



Citaat door just_palestin:
xxxxx

Betekent slaaf...:hi hi:
Wist ik niet, maar zo noemen ze Surinamers toch vaak : o

Dus eigenlijk zeggen ze: heey slaaf

07-12-2007, 11:22
Sand-nigga is geen scheldwoord

07-12-2007, 11:23

Citaat door Wandelend:
Wist ik niet, maar zo noemen ze Surinamers toch vaak : o

Dus eigenlijk zeggen ze: heey slaaf


Ja, maar sommigen vinden het niet erg...

07-12-2007, 11:24

Citaat door Juelz_Santana:
Sand-nigga is geen scheldwoord



In Amerkia wel

07-12-2007, 11:26

Citaat door just_palestin:
Ja, maar sommigen vinden het niet erg...



Oo, op die ezel : 0