Bekijk volle/desktop versie : choumicha recepten



30-11-2007, 16:44
Bismillah Ar-Rahmân Ar-Rahiem (In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle).




Bij chhiwat choumicha [/SIZE]




[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=40532268&postcount=26"][SIZE="4"]

Koeken

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42418418&postcount=400"][SIZE="4"]

cakes

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=40525365&postcount=21"][SIZE="4"]

brood

[/SIZE][/URL]



[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=44963261&postcount=626"][SIZE="4"]

brioche's

[/SIZE][/URL]



[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=40642020&postcount=119"]

[SIZE="4"]hapjes[/SIZE]

[/URL]



[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=40489093&postcount=17"][SIZE="4"]

taarten

[/SIZE][/URL]



[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=40592870&postcount=39"][SIZE="4"]

dessert,flan en sappen

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=40593325&postcount=42"]

[SIZE="4"]salades[/SIZE]

[/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=41174128&postcount=283"]

[SIZE="4"]Gratins en quiches[/SIZE]

[/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=41692234&postcount=306"][SIZE="4"]

pasta

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42694271&postcount=405"][SIZE="4"]

ma3koudas

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42694352&postcount=407"][SIZE="4"]

coucous

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42696074&postcount=412"][SIZE="4"]

pizzas

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42417958&postcount=398"]

[SIZE="4"]alles met vis[/SIZE]

[/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=40625409&postcount=99"][SIZE="4"]

Chorba's

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42738527&postcount=418"][SIZE="4"]

kip en gevogelte

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42738901&postcount=420"][SIZE="4"]

tajins

[/SIZE][/URL]


[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=42417655&postcount=393"][SIZE="4"]

warme gerechten

[/SIZE][/URL]

[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=41072353&postcount=272"]

[SIZE="4"]recepten met groenten[/SIZE]

[/URL]

[URL="http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=43715924&postcount=461"]

[SIZE="4"]chhiwat bladi

[/URL]

30-11-2007, 16:52



Citaat door rozenparel:
hier is er iets voor

choumicha liefhebbers


http://www.truveo.com/search.php?query=choumicha



dank je wel hoor

30-11-2007, 16:56
Lepelbiscuits en kattentongen:van 13-12-06

lepelbiscuit



Ingrediënten :
- 90 g meel
- 100 g poedersuiker in 2 gedeeld
- 3 eieren
- suiker om te versieren

bereiding :
meng in een kom de eigelen met de 50 g poedersuiker
Mix in een andere kom de eiwitten met de andere 50 g poedersuiker..
meng deze 2 dan samen en voeg beetje per beetje het meel toe en vul een spuitzak met dit mengsel., spuit op een met bakpapier beklede bakplaat lange staven ,strooi er wat suiker over en bak ze in de oven op middelmatige temperatuur gedurende 7 à 8 minuten.
N.B : je kan in plaats van spuitzak ook gewoon met lepel vormpjes leggen op bakplaat .


kattentongen




Ingrediënten :

- 150 g meel
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 2 soeplepels gesmolten boter

bereiding :

doe in een kom meel, suiker, 2 volledige eieren, de gesmolten boter en meng dit goed , vul dan een spuitzak en spuit op met bakpapier beklede bakplaat kattentongen , bak ze op middelmatige temp gedurende 7 a 8 min .

N.B : je kan ze in glazen bokalen bewaren

30-11-2007, 17:13

Citaat door rozenparel:
hier is er iets voor

choumicha liefhebbers


http://www.truveo.com/search.php?query=choumicha





Zeker handig, schoukran

30-11-2007, 17:21


Feqas betmar en feqas be chocolate-11_12_2007


http://www.dailymotion.com/video/x3qm8i_feqas-betmar-en-feqas-be-chocolate1_creation




450 g meel
150 g boter
125 g suiker
150 g in stukjes gesneden dadels
10 cl melk of sinaas sap
5 cl olie
1 ei
½ zakje bakpoeder
2 soeplepels geroosterde sesam
Witte sesamzaadjes
nootmuskaat

meng meel, bakpoeder, 2 soeplepels sesam en snufje nootmuskaat

doe in keukenrobot boter, suiker, snufje zout, ei, olie, melk of sinaassap en de stukjes dadel , doe daar dan het meel mengeling bij . vorm daar dan staven van en besmeer met eiwit en rol ze door de witte sesam , laat dit hard worden in ijskast en snij ze in stukken van ½ cm
leg ze in bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze op 170°

volledig laten afkoelen voor je ze in bord legt





300 g meel
100 g boter
170 g suiker
1 ei
50 g in stukjes gebroken chocolade
50 g in stukjes gehakte caramel
Zout
Gemalen kardemom

boter en meel goed met elkaar vermengen, voeg dan suiker toe, ei, snufje zout en de kardemom poeder. doe daar dan 1 a 2 soeplepels water bij en kneed dit even me de hand en daarna mag de chocolade en karamel erbij .

vorm daar dan staven van en ga erover met vork , leg dit een in ijskast om wat hard te worden, besmeer met ei( voor de enige die dit willen) snij dit daarna in stukken van ½ cm leg ze in bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze in oven op 170°/180°

laat ze volledig afkoelen alvorens ze in bord te leggen

30-11-2007, 17:50
cacao meringué et macaron
http://www.dailymotion.com/video/x47ob1_cacao-meringue-et-macaron_family
Pinda koekje met meringue











Ingr:

x250 g pindas geroosterd en geschild dan gemalen
x100 g suiker
x6 cl gesmolten boter (1/2 glas)
x10 cl olie (1 glas)
x1 zakje vanillesuiker
x1/2 zakje bakpoeder
xongeveer 250 g bloem ( kan meer / minder zijn)

voor de meringue:
x1 eiwit + 125 g suiker stijf geklopt

de deeg maken dan uitleggen ong 3 mm dik en met een vormpje snijden
dan op de bakblik leggen dan met de eiwit meringue smeren en in de oven
gaar bakken




Amandel gribia










x300 g suiker
x250 g amandel met schil tot poeder gemalen
x20 g boter
x1 eetl napage of jam


dit alles in een kom mengen gewoon met je hand werken dan van
2 a 3 eiwitten toevoegen beetje bij beetje tot als je een zeer soepele
massa hebt want deze moet in de spuitzak en die moet er makkelijk
eruit komen
op de bakblik met bakpapier kleine koekjes spuiten en daarop een
halve amandel erop leggen en in de oven gaar bakken

30-11-2007, 18:32
dankjewel.schoukran jazaki allah gayren.

30-11-2007, 18:38
Kan je het ook downloadee of niett
k wil het op cd brandennn

30-11-2007, 18:45
Mini tarelettes & eclaires-06_06_2007
http://www.dailymotion.com/video/x27ff2_mini-tarelettes-eclaires06062007_family
Mini tarelettes



250 g meel
125 g boter
90 g poedersuiker
2 eieren
Citroen of sinas rasp of vanillesuiker of mazhar
Slagroom of crème patissier

doe in keuken robot meel en boter , voeg de suiker en de eieren en laat kneden maak een bal en laat rusten bedekt met folie voor ongeveer 1 u in ijskast
rol ze uit en snij rondjes uit met gekartelde vorm en bak ze in de oven
eenmaal afgekoeld versier je ze met de slagroom of de crème patissier leg daar dan verse fruit op (ananas, aardbei&#8230 en noten
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aubergine éclairs -6-06- 2007



om een pâte a choux te maken
½ l water
200 g boter
300 g meel
8 eieren

smelt de boeter met het water en 1 soeplepel suiker eenmaal gekookt van vuur halen en het meel erin doen en mengen e terug op vuur zetten en al roerend laten het vocht opnemen, giet dit in een kom en voeg 1 per een de eieren toe , als je me een lepel wat deeg omhoog heft moet het als een piek afdruipen zonder te vallen , dan geen eieren meer toevoegen.

Doe in een spuitzak en vorm lange staven zoals vingers besmeer met en sanouj
of sesam
bestrooi met water en bak ze in een voorverwarmde oven op 220°

afwerking :
snij de gebakken aubergines in stukjes
voeg look ,zout en peterselie en mayonaise toe ., doe tahina bij als je wil en mix dit
doe in spuitzak, snij de eclairs en vul ze met dit mengsel'

30-11-2007, 18:46
feqqas met rozijn en amandel 16 11 2007

http://www.dailymotion.com/video/x3j3d6_tajin-faqas16112007_family



800 g meel
120 g suiker
10 cl sinaas sap
10 cl olie
4 eieren
1 bakpoeder

créme
100 g ongepelde gemalen met 100 g rozijnen

doe in de keuken robot alle vloeibare ingre :
eieren, olie , sap en suiker mix dit
meng meel , zout en bakpoeder en voeg het toe bij eimengsel

laat 10 mn rusten

rol het deeg uit tot rechthoek en smeer daar dan de créme over , rol het op tot een staaf en leg het op een plaat bedekt met papier sulfurisé
meng 1 eigeel met een beetje oploskoefie in een beetje water en smeer daar de staaf mee in , trek strepen in met vork en bak het op180° gedurende 10 tot 15 mn

snij dan schuine sneden van elke x centimèter
leg deze dan op papier sulfurisé laat ze bruin worden in oven

door m'n tante vertaald

30-11-2007, 18:49

Citaat door rozenparel:
hier is er iets voor

choumicha liefhebbers


http://www.truveo.com/search.php?query=choumicha



bedankt voor een link.. handig

30-11-2007, 19:23
wie heeft vandaag choumischa gezien ze had iets gemaakt
met smida een soort cake ofzo.
wie heeft da recept?

01-12-2007, 07:41


bedankt meid!

01-12-2007, 11:10
chebbakia en 7alawat el kouba10/09/07


http://www.dailymotion.com/video/x3mt8s_10092007_creation



500 g meel
80 g boter
50 g gemalen amandelen
12.5 cl melk
1 soeplepel bloemsuiker
1 zakje bakpoeder
1/2 kflp gemalen kaneel
1/4 kflp meska
olie om te frituren
honing

extra: gehakte amandelen


- meng meel, gemalen amandelen, kaneel, meska, bakpoeder, poedersuiker en de boter. Voeg dan melk toe en kneed dit goed . laat even ruste en rol het dan uit , haal dan door de pasta machine
- voor elk koekje neem je 6 repen en nijp om de x de 6 repen samen , je kan op video zien hoe je verder moet afwerken, bak ze in een oliebad en daarna door de honing , strooi er dan amandelen over-




500 g meel
80 g boter
50 g gemalen amandelen
12.5 cl melk
1 soeplepels poedersuiker
1 zakje bakpoeder
1/2 kflepel gemalen kaneel
1/4 kflepel gemalen meska

vulsel
droge pruimen
walnoten (gegrild in de oven en gemalen)
cachew noten gemalen
rozenwater
meska
olie om te frituren
honing (of poedersuiker)


hoe maken

stoom de pruimen en verwijder de pitten en mix ze dan om een pasta te bekomen
doe in een kom meel, amandelen, kaneel, meska bakpoeder, poedersuiker en de boter , meng dit alles en kneed het samen door toevoeging van de melk. Laat het even rusten en rol het dan uit , haal het deeg door de spaghetti vorm om dunnen slierten te bekomen.

- de vulling : doe in een kom de gemalen pruimen, de walnoten, cachew noten, meska en meng dit met de rozenwater , vorm dan bolletjes . je neemt dan 6 of 7 slierten deeg en draai dit rond de bolletje pruimen tot de pruimen bedekt zijn door het deeg je draait horizontaal en vertikaal tot het bedekt is
- bak ze in olie zoals chebekkia .
- bestrooi met poedersuiker of haal ze door de honing

01-12-2007, 12:48
Salaamo 3alaykom honey

Baraka allaho fiky om dit met ons te delen hoop dat dit een topper word zodat iedereen ervan kan genieten incha allah.

Veel liefs van me

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71