Bekijk volle/desktop versie : Het gelukkige leven



28-11-2007, 18:06
In de Naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle

Het gelukkige leven... Een ieder van ons is op zoek naar een gelukkig leven. We hebben genoeg van de zorgen, we hebben genoeg van de problemen, we hebben genoeg van de ellende. We willen een gelukkig leven leiden. We willen op aarde leven als gelukkige mensen, want de gelukkige mensen zijn de mensen van het geluk in het Hiernamaals: “En wat betreft degenen die gelukkig zijn, zij zijn in het Paradijs en leven daarin eeuwig.” [Soerah Hoed 11:108]. Er is in dit leven een paradijs, wie dit niet binnentreedt, zal het Paradijs van het Hiernamaals ook niet binnentreden. Welk gelukkige leven is dit? En welk leven is het waar wij naar op zoek zijn?



Heb je gehoord van een man genaamd Ibrahiem ibn Ad-ham? Een arme man, een aanbidder, zijn enige bezit was een stukje brood om te eten. Op een dag bevond hij zich op een bootje op de rivier de Tigris, vlakbij Bagdad in Irak. In zijn hand had hij een stukje brood, en met hem waren een aantal van zijn broeders omwille van Allah. Toen viel het stuk brood in de rivier, waarop hij deze nam en opat. Daarna zei hij tegen zijn vrienden: “Bij Allah... Bij Allah... Dit leven dat wij leiden, als de koningen en de zonen van de koningen daarvan op de hoogte waren, dan zouden zij ons daarom slaan met de zwaarden!”


Welk leven is dit?

“Wie het goede verricht, man of vrouw, en hij is een gelovige, aan hem geven Wij een goed leven.” [Soerah an-Nahl 16:97].


Sommige mensen denken dat het geluk is dat je een miljoen euro hebt, of dat je in een groot paleis woont, of dat je met de mooiste vrouw op aarde trouwt, of dat je kinderen krijgt en rijk wordt. Sommige mensen denken dat het geluk is dat je in een splinternieuwe Porsche rijdt, of dat je de hele wereld rondreist. Andere mensen zijn nog verder van huis en denken dat het geluk te vinden is in het verrichten van zonden, dat je een relatie hebt met wie je wil, doet wat je wil, kijkt naar wat je wil. Arme persoon…


“En wie zich afwendt van Mijn Vermaning: voor hem zal er een benauwd leven zijn. En op de Dag der Opstanding zullen Wij hem blind verzamelen.” [Soerah Ta Ha 20:124].


Denk je dat je het gelukkige leven kan leiden door te wonen in paleizen? Of door om te gaan met vrouwen? Of door voetbalwedstrijden te volgen? Of door je tijd door te brengen met het kijken naar films en soaps? Of denk je dat je het gelukkige leven kan leiden door te luisteren naar muziek? Nee, bij Allah. Het gelukkige leven is dat je twee raka'aat bidt laat in de nacht, dat je ogen tranen en jij je onderwerpt aan Allah, de Almachtige.



Heb je gehoord van een jongeman genaamd ‘Oetbah al-Ghoelaam? Kijk naar de gelukkige mensen, zodat je weet hoe ze leefden. ‘Oetbah al-Ghoelaam, een jongeman. Er wordt gezegd dat hij 's nachts het gebed verrichtte en veel huilde. Op een dag at hij een droog stuk brood en zei daarna tegen zijn metgezellen: “O mensen! Een stuk brood en een beetje zout in dit leven, zodat we kunnen genieten in het Hiernamaals.”


Moslimbroeder en zuster, hoeveel honger je ook hebt, een stuk brood vult je maag. Hoeveel dorst je ook hebt, een paar slokken water zijn genoeg om je dorst te lessen. Waarom verlang je dan naar meer? En waarom begeert het hart de lusten en genietingen van deze wereld?

28-11-2007, 18:18


MaschAllaah, een tekst wat ons laat denken.

Djazaka Allaahoe Gairan

Wassalaam

28-11-2007, 18:54
Mashallah!

UP

28-11-2007, 19:09
Macha`ALLAH
moge ALLAH swt jou belonen
Amien,