Bekijk volle/desktop versie : TelSell verzweeg diefstal creditcardgegevens



27-11-2007, 19:39
TelSell verzweeg diefstal creditcardgegevens

AMSTERDAM - TelSell verzwijgt al een half jaar de diefstal van gegevens van ruim dertigduizend creditcards. Bij de inbraak zouden de gegevens van ruim vijftienduizend kaartgegevens van Visa Card-klanten en een kleine zestienduizend kaartgegevens van MasterCard zijn gekopieerd. Het gaat om gegevens van klanten die eerder producten van TelSell hebben gekocht, zoals bijvoorbeeld afslankriemen en fitnessapparaten.

Met de gegevens zouden criminelen op kosten van gedupeerden simpel illegale afboekingen kunnen doen. Bij een waarschuwing hadden klanten hun creditcardrekening kunnen nakijken op onregelmatigheden, schrijft de krant. TelSell voelde zich niet geroepen om betrokkenen hierover in te lichten. "Het is niet onze verantwoordelijkheid om te waarschuwen", verklaart een advocaat van het bedrijf. Het is onduidelijk of er inmiddels maatregelen zijn genomen om nieuwe inbraken in het systeem te voorkomen.

Opmerkelijk is dat de verkooporganisatie verantwoordelijk voelt voor het waarschuwen van haar klanten. "Het is niet onze verantwoordelijkheid om te waarschuwen", verklaart de raadsman van de onderneming. Het bedrijf TelSell zelf weigerde gisteren elk commentaar. Niet duidelijk is of er inmiddels maatregelen zijn genomen om nieuwe inbraken in het computersysteem te voorkomen.

http://www.nieuwsfeit.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=4457&Ite mid=43