Bekijk volle/desktop versie : Het Paradijs23-11-2007, 16:44
Salaam mijn broeders en zusters. Ik ga het over Het Paradijs hebben. Hopelijk kom je meer te weten en wordt je kennis verbreedt naar het lezen van dit Insa Allah. Lees dit verhaal alsjeblieft ook al is het te veel. Het is echt een MOOI VERHAAL!!

Allahoe Akbar wat is het leven toch mooi, maar we realiseren ons niet wat er met ons na de dood gebeurd. Voor degene die dit leven als een beproeving zien van Allah en hem gehoorzamen, voor hun zal het Paradijs zijn.

Na de Dag Des Oordeels komen alle moslims in leiding van de Profeet (vrede zij met hem) bij de Sirat. De Sirat is een brug waarover elke mens moet heen lopen om het Paradijs te bereiken. Het is zo dun als een haartje, zo scherp als een zwaard en onder de brug bevind zich het vuur van De Hel. De ongelovigen zullen de overkant niet halen en vallen allen naar beneden in het vuur.

Gelovigen zullen het wel halen, maar dat hangt af van hun daden. Want de ene gaat er in een fractie van een seconde over heen, de andere lopend en weer de andere kruipen. Het hangt af van je daden.

Na de Sirat komen de moslims voor de poort van de Paradijs, maar die zitten op slot. De poort heeft een breedte van Mekka tot Syrie, maar toch zal het vol zijn voor de poort, Soebhanna Allah. De gelovigen gaan dan opzoek naar degene die de poorten kan openen, daarvoor komen ze langs alle profeten maar die zeggen dat ze daar niet bestemd voor zijn.

Totdat de profeet Mohammed (vrede zij met hem) naar voren komt en op de deur klopt. De Engel die de poort bewaakt vraagt wie is daar. De profeet antwoord ik ben het Mohammed, de Engel verwelkomt hem en zegt dat hij de poort voor niemand mag openen behalve voor hem.

Tenslotte willen alle moslims zo snel mogelijk naar binnen gaan, maar dat hangt af van je daden. Zullen wij degene zijn die met Profeet als eerste binnen treden…. Of de laatste.

De Profeet (vrede zij met hem) zei: “ Er is een groep die het Paradijs binnen treed met gezichten als de volle maan in de donkere nacht (van blijdschap), de andere als die van een planeet en zo gaat het minder.”

Nu gaan we Het Paradijs van binnen bekijken. De Profeet (vrede zij met hem) zei: “ De kammen zijn van goud, parfum zijn muskus geuren. De bewoners zijn constant bezig met tasbeeh (Allahoe Akbar, Soebhanna Allah&#8230 omdat ze alleen prachtige schoonheden zien.

De bakstenen zijn van goud, het cement is van misk (geur), de keizelsteentjes van parels en de plafond is ALLAH’s Troon”, Soebhanna Allah!!!

Aan de poorten van het Paradijs roept Allah naar ons, en hij zegt woorden die je alle verdriet en het aardse leven doen vergaan. Hij zegt: “ O bewoners van het Paradijs! Jullie zijn gezond, en zullen nooit meer ziek worden. Jullie zijn jong, en zullen nooit meer oud worden. Jullie zijn gelukkig en zullen nooit verdriet hebben.” Hoe zou je voelen als ALLAH jou deze woorden tegen je zegt. Soebhanna Allah wat mooi.De Profeet Moesa vroeg aan Allah:” O Allah wie heeft de laatste gradatie in het Paradijs?” Allah zei: “ degene die de laagste gradatie heeft, is degene die het laatst uit het vuur komt. Elke keer dat hij eruit probeert te komen wordt hij tegen gehouden, dit gebeurt 3x. Na de 3e keer komt hij eruit en zegt Alhamdoelilah voor degene die mij uit de Hel heeft gered.Daarna zegt Allah tegen hem: “O mijn dienaar ga mijn paradijs binnen. Wil jij een bezit zo groot als de machtigste koning op aarde?. Je krijgt net zo veel als de machtigste koning en niet 1 of 2x maar 5x!!!!. En daarbij krijg je alles wat je hart wil.” Allahoe akbar kijk zo mooi en dit alleen degene met het laagste status. De Profeet (vrede zij met hem) vertelde: “Hij met de laagste gradatie heeft een bezit, die zo GROOT is dat hij 1000 jaar!! Nodig heeft om het allemaal te bezichtigen. en degene met de hoogste gradatie bezichtigt ALLAH dag en nacht!!Daarnaast hebben we natuurlijk ook de vrouwen van het Paradijs. Ze worden Hoeriya genoemd. En ze zijn HEEEL mooi.De Pofeet (vrede zij met hem) zei:” Als een van Noer Al3ayn (vrouwen van het Paradijs) een puntje van haar vinger naar buiten zou opsteken, lichten de Hemelen en aarde daarvan op, zonder de zon en de maan erbij!!!. En als een vrouw haar Paleis binnenkomt en tegen haar man praat, zal hij het hele paradijs en al de schoonheid ervan vergeten!!!!!Wa alaikkom salaam, hopelijk hebben wat van deze verhaal geleerd, en weten hoe mooi Het Paradijs is. Moge Allah de fouten in dit verhaal vergeven en degene belonen die het verstuurd of aan hem moslim broeders/zusters verteld.