Bekijk volle/desktop versie : Garnaaltjes Help!



22-11-2007, 11:58

Citaat door Miss_Magrebia:
Dames Help Me out!

Ik heb thuis 2 pakken Hollandse Garnaaltjes... + Deeg voor Pastilla...

Iemand een recept?



22-11-2007, 16:10


helemaal niemand? Jammer!

22-11-2007, 16:14
Maak gewoon zoals vispastilla maar dan met die garnaaltjes, dus ui, paprika, champignon (als je hebt), mihoen erbij en kruiden en dan de garnaaltjes Of je maakt er briwatjes van.

22-11-2007, 22:22
Je kunt het ook bakken in kerrie, het recept:
voor 500 gr garnalen 1 grote ui, 2 teentjes knoflook fijngesnipperd, 2 kleine tomaten in stukjes gesneden, zout, zwarte peper en adjinomoto (smaakversterker te koop bij toko of surinaamse winkel), surinaamse kerrie (masala) en 1 theelepel tomatenpuree en olie. Als afwerking fijngesneden selderij.

Maak de garnalen schoon (als het ongepelde is, en haal het darmpje eruit, daarna in een bakje besprenkelen met citroensap en even laten staan. Afspoelen met koud water en laten uitlekken in vergiet.

Bak de ui en knoflook in olie lichtbruin (niet te weinig olie, overtollige olie druipt vanzelf af), voeg dan de tomaten toe en laat ze als het ware smelten (op hoog vuur). Voeg dan 2 volle eetlepels masala toe en bak het met de ui en knoflook. Voeg een halve kop water toe zodat het een papje wordt. Hierna voeg je de tomatenpuree en mengt het weer goed door. Dan voeg je de garnalen toe, naar smaak zout, zwarte peper en een halve theelepel adjinomoto en alles goed vermengen. Draai nu het vuur naar de middelste stand en even alles laten gaarbakken, dit duurt ca. 10 minuten. Daarna het vuur hoog draaien en het overtollige vocht opbakken. Als je van jus houdt laat je niet alle vocht opbranden. Als het gaar is, strooi je de selderij eroverheen. Lekker met rijst en snijbonen, of ook lekker met couscous en groenten. Eet smakelijk!

23-11-2007, 12:20


garnaaltjes in scherpe tomaten saus met rijst en sla :P lekker