Bekijk volle/desktop versie : Nederlanders smokkelden 19 kilo cocaïne in schoenen



21-11-2007, 10:04
Een 25-jarige Utrechtenaar en een 24-jarige Rotterdammer zijn vandaag door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk tien en drie jaar. Beide mannen zijn volgens de rechtbank schuldig aan grootschalige invoer van cocaïne. Ze gebruikten daarvoor 'geprepareerde' schoenen. De Utrechtenaar werd ook veroordeeld voor ontvoering met geweld.

De 25-jarige man voerde meer dan zestien kilo cocaïne in. Ook ontvoerde hij tweemaal hetzelfde slachtoffer. Hij bedreigde het slachtoffer en bond de handen en voeten vast met tape. De Rotterdamse man werd schuldig bevonden aan de invoer van meer dan drie kilo cocaïne.

Vanuit Afrika
Beide mannen behoorden volgens de rechtbank tot een criminele organisatie die zich op geraffineerde wijze in twee maanden zesmaal schuldig heeft gemaakt aan invoeren, bewerken en verkopen van grote hoeveelheden cocaïne. Ze gebruikten daarbij verschillende koeriers die de drugs vanuit Afrika vervoerden in 'geprepareerde' schoenen en fotoalbums. Ook hield de organisatie zich volgens de rechtbank bezig met het witwassen van de opbrengsten van de drugs. De opbrengsten werden ook in geprepareerde schoenen naar Afrika getransporteerd. (novum/eb)

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_663555.html?wt.bron=categorieArt4


21-11-2007, 10:05


Waarom de een 10 jaar en de ander 3 jaar

21-11-2007, 10:08
Het moet Utrechter zijn en niet Utrechtenaar.

21-11-2007, 11:06

Citaat door GewoonPinda:
Het moet Utrechter zijn en niet Utrechtenaar.


Ach in Belgie mag je het zeggen hoe je het wilt.

Wel gek dat het obectiebve nieuws van Belgie meer van dit soort nieuws geeft dan Nederland zelf. Hier staan de kranten vol met moslims en Paris Hilton.