Bekijk volle/desktop versie : gestoofde runderlapjes



19-11-2007, 09:46
salaam aleikom

ik wil vandaag gestoofde runderlapjes maken,ik weet aleen dat er laurierblad,en uien erin moet,en dat het 2 uurtjes moet stoven,maar weet iemand hoe ik het in t begin moet doen,moet ik eerst de ui of eerst de vlees bakken en moet dat in boter??of olie??

alvast jazakallahoeghairan.

oum Abdullah

19-11-2007, 10:02


ik doe het zo:

eerst het vlees kruiden.
dan bakboter laten smelten, en als het schuim weg is het vlees erin bakken.
om en om, tot het dicht schroeit.
dan doe ik er 1 kopje water bij en laat dit rustig sudderen, met de deksel op de pan en wat laurierblad erin.
als je tijdens het koken merkt, dat het water verdampt, dan kun je nog een kopje water toevoegen.

19-11-2007, 14:16
jazakallahoeghairan zuster,maar weet je ook waneer ik de ui erbij doe??ervoor of erna??
Citaat door zahira:
ik doe het zo:

eerst het vlees kruiden.
dan bakboter laten smelten, en als het schuim weg is het vlees erin bakken.
om en om, tot het dicht schroeit.
dan doe ik er 1 kopje water bij en laat dit rustig sudderen, met de deksel op de pan en wat laurierblad erin.
als je tijdens het koken merkt, dat het water verdampt, dan kun je nog een kopje water toevoegen.

19-11-2007, 14:48

Citaat door oumabdullah:
jazakallahoeghairan zuster,maar weet je ook waneer ik de ui erbij doe??ervoor of erna??


ik doe er geen ui bij. wil je hachee maken??