Bekijk volle/desktop versie : Willem Middelkoop: 2008 kan dramatisch worden



18-11-2007, 17:16
De kredietcrisis zal verergeren en 2008 zou wel eens een dramatisch jaar kunnen worden. Profiteer van daling financiële waarden en koop goud en zilver. Olie zou wel eens voor een groot verhaal kunnen zorgen, zeker als een aanval op Iran een feit wordt. Dat zegt Willem Middelkoop, beurscommentator bij RTL-Z, in een exclusief interview met VolgHetGeld.

Deze week had ik een gesprek met Willem Middelkoop, in het teken van zijn boek: "Als de dollar valt. Wat bankiers en politici u niet vertellen over geld en de kredietcrisis". Eerder hadden we elkaar kort gesproken in een bijeenkomst van Docs at the Docks .

Als we aan tafel van de lobby van een luxe hotel zitten, wijst hij mij erop dat we hier beter af zijn dan in een café. De prijsverschillen zijn niet groot maar je kunt in de lobby lekker zitten. Hij is altijd een handelaar geweest op zoek naar het gouden idee. Het onderzoek naar het geld is vooral een onderzoek geweest voor hemzelf.

Die speurtocht is tien jaar geleden begonnen, maar als kind vroeg hij zich al af waar geld vandaan kwam.


http://www.volghetgeld.nl/artikel/866/Willem_Middelkoop_2008_kan_dramatisch_worden.html

18-11-2007, 17:19


Zonder de kredietcrisis waren we toch al rond 2009 in een recessie terechtgekomen, als je de klassieke economische spiraal (loon-prijsontwikkeling) volgt. Wellicht wordt het nu versneld en verergerd.

18-11-2007, 17:22
Goede boek hoor! Lekker makkelijk te lezen en begrijpelijk.