Bekijk volle/desktop versie : bakkoula en kardoen?



14-11-2007, 14:52
Salaam alaykoum,

Wat is bakkoula en kardoen?Dit stond bij de ingredienten in een marokkaans kookboekje, maar heb er nog nooit van gehoord..

14-11-2007, 14:54


bakkoula is spinazie (de marokkaanse dan)

14-11-2007, 14:57
Bestaat er marokkaanse spinazie?Vind je die in elke marokkaanse groentewinkel?receptje is altijd welkom..

14-11-2007, 15:14

Citaat door xsarahxxx:
Bestaat er marokkaanse spinazie?Vind je die in elke marokkaanse groentewinkel?receptje is altijd welkom..


ja de marokkaanse ziet er net iets anders uit kwa bladstructuur.

ik koop wel eens spinazie bij turkse slagers, is ook erg lekker!

14-11-2007, 16:12


Kardoen is een eigenlijk vergeten groente die ze terug in voege willen brengen, wordt klaargemaakt als bleekselder, met tomaat of met een kaassaus, is rond de jaren 1500 overgebracht van Perzie.
Gerechten die je eet na dat je kardoen gegeten hebben zouden dan veel zoeter gaan smaken.
Ziet er zo een beetje uit gelijk groene selder, een lange stengel met langwerpige blaadjes, is bleekgroen van kleur.