Bekijk volle/desktop versie : Rendang (pittig rundvlees)



Pagina's : [1] 2 3 4

01-11-2003, 19:06
gebruik je eigen gevoel hierbij en dan zal he zeker hierlijk ......

2 pond rundvlees
1 ui
6 kemirie's (of 3 theelepels kemiriepoeder)
4 knoflookteentjes.
1 theelepel ketoembar
2 theelepels djinten
1 theelepel koenjit(koenir)
1 stukje gember
1 klein stukje trassi
naar keuze 5 lomboks rode of 3 rawits(of wat hotsauce)
1 blok santen(cocos) opgelost in 2 kopjes warm water
1 stengel sereh
1 djoeroek poeroetblad
1 stukje assem
zout naar smaak(1 theelepel)
2 theelepels suiker
Bodempje plantaardige olie




Voorbereiding




Het vlees in kleine reepjes snijden.
Ui en knoflook snipperen.
Ketoembar, laos gember, lomboks, kemirie fijn wrijven, raspen en mengen
met de djinten en koenjit.



Bereiding.



Wok op het vuur, bodempje olie erin en bak de uien, knoflook, trassi en kruiden even op.
Voeg dan het vlees toe en de santen. Dan even omscheppen en de sereh, djoeroek poeroet
en assem erbij. Dan de suiker en het zout. Op klein vuur rustig laten koken. Af en toe omscheppen.
indien het geheel al te dik is voeg dan wat water toe.(heel weinig)
Opdienen met Rijst.



Ik wens u smakelijk eten.

01-11-2003, 19:14



Citaat:
Origineel gepost door Lady_moi
wel proberen he is wel lekker neem het van deze jong wel aan.

01-11-2003, 20:07
doe ik altijd vanalles uitproberen ...

01-11-2003, 20:09

Citaat:
Origineel gepost door Lady_moi
[b]doe ik altijd vanalles uitproberen ... [/B]
oke topertje dan krijgje een keer de paelia ala hmimi.

01-11-2003, 20:11


haha k maar ff een vraagje wat is ketoembar?

01-11-2003, 20:16

Citaat:
Origineel gepost door Lady_moi
[b]haha k maar ff een vraagje wat is ketoembar? [/B]
Ketoembar is de Indonesische naam voor gemalen korianderzaad.
Wordt vaak gecombineert met djinten

02-11-2003, 03:39
wa is djinten en koenjit?


02-11-2003, 10:52

Citaat:
Origineel gepost door Lady_moi
[b]wa is djinten en koenjit?

[/B]
Djinten :
is de indonesische naam voor gemalen komijn.
Heel bijzonder is de combinatie van komijn met paprikapoeder

Koenjit :
de Nederlanse naam is kurkuma.
Koenjit is het hoofbestandeel van kerriepoeder

Meer vragen graag.

02-11-2003, 12:04
nee tis goe bedankt


02-11-2003, 14:11
deze is oop lekker

Ajam besengèh

Benodigheden
voor 4 pers.
500 gr kip
2 uitjes
3 teentjes knoflook
2 verse rode peper
1 thl. trassi
3 kemiri noten
2 thl. koenjit
1 thl. ketoembar
1 thl. laos
1 stengel sereh
1 thl. asem
½ blokje santen
1 thl. goela djawa(suiker)
zout, peper, olie

Bereiding.
Snijd de kip in stukken en zout hem.
Fruit de fijngesneden uitjes in olie.
Oelek(stamp) de knoflook, rode peper, trassi, kemirie, koenjit, ketoembar, laos en de asem fijn. Voeg het dan toe aan de uitjes.
De kip samen met 2 kopjes water toevoegen.
Laat dit alles ca 20 min stoven (zonodig heet water toevoegen).
Nu de santen al roerend in het gerecht smelten.
Voeg tenslotte de goela djawa toe.
Roer het om op een klein vuur totdat de olie uit het vlees komt.
Het gerecht mag niet teveel indampen.
Serveer het met een mata sapi(gebakken eitje), atjar en kroepoek.
en met een beetje liefde zal het zeker...

05-11-2003, 14:53

Citaat:
Origineel gepost door Hamimi
gebruik je eigen gevoel hierbij en dan zal he zeker hierlijk ......

2 pond rundvlees
1 ui
6 kemirie's (of 3 theelepels kemiriepoeder)
4 knoflookteentjes.
1 theelepel ketoembar
2 theelepels djinten
1 theelepel koenjit(koenir)
1 stukje gember
1 klein stukje trassi
naar keuze 5 lomboks rode of 3 rawits(of wat hotsauce)
1 blok santen(cocos) opgelost in 2 kopjes warm water
1 stengel sereh
1 djoeroek poeroetblad
1 stukje assem
zout naar smaak(1 theelepel)
2 theelepels suiker
Bodempje plantaardige olie




Voorbereiding




Het vlees in kleine reepjes snijden.
Ui en knoflook snipperen.
Ketoembar, laos gember, lomboks, kemirie fijn wrijven, raspen en mengen
met de djinten en koenjit.



Bereiding.



Wok op het vuur, bodempje olie erin en bak de uien, knoflook, trassi en kruiden even op.
Voeg dan het vlees toe en de santen. Dan even omscheppen en de sereh, djoeroek poeroet
en assem erbij. Dan de suiker en het zout. Op klein vuur rustig laten koken. Af en toe omscheppen.
indien het geheel al te dik is voeg dan wat water toe.(heel weinig)
Opdienen met Rijst.



Ik wens u smakelijk eten.
dit ga ik klaar maken.

05-11-2003, 15:23

Citaat:
Origineel gepost door LQwaad4life
dit ga ik klaar maken.
Mooi ik hoor het nog of het heeft gesmaakt of niet.

06-11-2003, 23:20


Heeeyyy hamimi!!!!! Zoo lekker ik ga de laatste tijd regelmatig bij de indo toko eten omdat ik rendang zooooo lekker vindt.
Nu kan ik het zelf maken jeeeee jeee jippie thankkk u verry much ik hoop dat het lukt!!
Trouwens wat leuk dat een man hier mee komt!!!!
Groetjessssss

07-11-2003, 01:10

Citaat:
Origineel gepost door misria
Heeeyyy hamimi!!!!! Zoo lekker ik ga de laatste tijd regelmatig bij de indo toko eten omdat ik rendang zooooo lekker vindt.
Nu kan ik het zelf maken jeeeee jeee jippie thankkk u verry much ik hoop dat het lukt!!
Trouwens wat leuk dat een man hier mee komt!!!!
Groetjessssss
Ja he ik hoop dat het smaakt en als je nog vragen hebt of wil je ander recepten geef de naam en Hamimi geeft de recepten.

Shahiya tayeba.

Hamimi

07-11-2003, 07:20

Citaat:
Origineel gepost door Hamimi
Ja he ik hoop dat het smaakt en als je nog vragen hebt of wil je ander recepten geef de naam en Hamimi geeft de recepten.

Shahiya tayeba.

Hamimi
Hey..leuk joh...een indisch kook hoekje..
Voor diegenen die op zoek zijn naar een (echte) indische
(familie) recept..name it and you'll get it

Groet Rita

Pagina's : [1] 2 3 4