Bekijk volle/desktop versie : De mens en zijn heil.



10-11-2007, 08:39
De mens is zo slecht nog niet als die enkelen niet de kans zouden krijgen om van de nood van de massa hun deugd te kunnen maken.

De wereld bevolking is drastisch gestegen en onze consumptie onevenredig sneller.

We worden aangemoedigd overmatig te consumeren. Hierdoor is de verhouding tussen behoefte en afval door gemakzucht uitbalans.

5000 half opgegeten hamburgers vertegenwoordigen één slacht koe. Hoeveel beesten worden jaalijks gefockt voor niets?

Onze engergie behoefte is gestegen door de standaarden in onze leefgewoonten. Wat wij gewoon vinden gaan anderen ook als standaard zien.

Landen met een bevolking van een miljard of meer voorspellen een groei van ongekende grote, vooral in een democratie als India.

Allerlei complexe regelgevingen zijn er door de geschiedenis heen gecreeërd (belastingtechnische als rechtsprekende) en daardoor stromingen die tot verscheidene politieke zuilen hebben geleid. Het alom gepropageerde democratisch bestel is een vooruitgang, maar vrijheid aan de massa geven en de inividu intoom houden vergt het voldoen aan de basis behoefte van deze mens ansich, zodat deze rechtens een les valt te lezen.

Universele rechten behoren een brug te slaan tussen vele ideologieën en geen kloof te genereren. Oorlogen brengen honger en honger zorgt voor oorlogen. Ondanks deze wetenschap vermijden we ze nog steeds niet.

Er is genoeg energie. Dat we het niet kunnen beheersen is een ander verhaal. Eindelijk kunnen we elektrische energie oneindig lang opslaan. De grootste derving van energie zit 'm in het opwekken, transporteren en opslaan.

Als in deze drie aspecten vooruitgang wordt geboekt creeer je al een bezuiniging van minstens 40%. Dat maakt vele voorzieningen rendabel. Nu is de stroom uit de stopcontact een klein deel van wat is opgewekt.

Onze vernuft gaat zo ver dat we producten kunnen produceren die door hergebruik zichzelf verteren, zo ook producten die zelfvoorzienend zijn.

Als kernfusie meer oplevert dan het kost hebben we eindelijk een oneindige bron. Komt het als nog weer neer op verdelen. Daar zijn mensen nou een goed schoolvoorbeeld van

Milieu problemen zouden kunnen worden opgelost. Door oneindig veel energie kun je een bio habitat als de aarde wel degelijk positief beinvloeden. Riskant? Ach, we doen niet anders dan genetische veranderingen aanbrengen in de elementen van de natuur.

De massa is zich in de loop der geschiedenis steeds bewuster geworden van zijn bestaan. Mede dankzij technologische ontwikkelingen hebben we tijd om te denken.

Onze buik gevuld en onze lichamen beschut rijzen nieuwe gedachtes in onze hoofden. Hoe gaat de individu daarmee in de massa om? Of blijft het toch een kwestie van propageren?