Citaat door promo:heeft er iemand recept v gestoomde vermicelli
heb het nuuuuuu nodig
dank u
Vermicelli seffa recept
Ingr.
750g vermicelli
200g rozijnen
200g boter
200g suiker poeder
4 grote eetlepels olie
zout
water
(zout oplossen in de 1e glas water)
(rozijnen 15min in het water wekken voor dat je ze met de laatste stoombeurt mee stoomt)
voor de versiering
200g gepelde, gebakken amandelen
8 stukjes dadels
8 stukjes droge vijgen
kaneel poeder
1) doe de vermicelli in een grote kom, besprenkel die met olie, doe die in de couscousstomer ong. 15min, of tot je ziet dat er al voor lange tijd stoom er van af komt( net als bij couscous)
ook hier doe je een theedoek over de vermicelli dan de deksel
2) doe de vermicelli in de kom, besprenkel die met een grote glas water, bedek het met een theedoek en laat het even rusten ong. 10min.
3) doe de vermicelli weer in de stoompan, op de zelfde manier, laat het stomen
deze handelingen herhaal je 7 á 8 keer, dus de vermicelli wordt 7 á 8 keer gestoomd
4) wanneer je de vermicelli voor de laatste keer gaat stomen, doe je de rozijnen bij en laat je het mee stomen
5) als de vermicelli gaar is doe je die in de kom dan voeg je boter en de suiker bij die bewerk je goed met je handen of lepel, dan maak je er een mooie berg van in de dienbord, vervolgens versier je die met dadels, droge vijgen, kaneel, gebakken amandelen, wat je maar wilt.