Bekijk volle/desktop versie : Ouders eisen "weeskinderen" op in Tsjaad



02-11-2007, 22:22
Ouders eisen "weeskinderen" op in Tsjaad

vr 02/11/07 - In Tsjaad zijn de eerste ouders opgedoken van de kinderen die waren meegenomen door de organisatie Ark van Zoë.
De organisatie had de kinderen met een vliegtuigje opgepikt om ze te laten adopteren in Frankrijk. Het bleek echter niet om wezen te gaan uit het oorlogsgebied in Darfoer, maar om gewone kinderen uit buurland Tsjaad. (Belga) Een 20-tal medewerkers van de Ark van Zoë is daarom gearresteerd.

Onder hen is de Belgische piloot Jacques Wilmart (foto) die verdacht wordt van medeplichtigheid aan de ontvoering van minderjarigen.

De omstandigheden waarin Wilmart (75) vastzit, zijn "alles in acht genomen goed" zei Marc Michielsen van Buitenlandse Zaken.

"Zaterdag zal hij overgebracht worden naar een ander deel van het arresthuis", aldus Michielsen.

Over de inhoud van de zaak valt niets nieuws te vermelden. "Daarvoor is het wachten tot woensdag of donderdag. Dan pas verschijnen de verdachten voor de rechter", legt Michielsen uit.

Wilmart ontmoette vandaag ook de Belgische ereconsul. Intussen heeft zijn vrouw herhaald dat de beschuldigingen tegen hem "te gek zijn voor woorden".

http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/buitenland/071102_Tsjaad_ouders#