Bekijk volle/desktop versie : Het huwelijk binnen de Islam.



Pagina's : [1] 2

29-10-2007, 17:53

Het Huwelijk in de Islam [/SIZE]



BismiLaahi ArRa7maani ArRa7iem,

AsSalaamoe 3alaikom Wara7matoeLaahi Wabarakatoeh

Het huwelijk in de Islaam is een gezegend contract tussen de man en vrouw. Waarin het geven en nemen is, en waarin man & vrouw een lange levens reis tegemoet gaan van liefde, samenwerking, harmonieën en genegenheid

Allaah Sob7anahoe WatTa3ala zegt hierover:

[SIZE="3"]وَمِنْ آيَاتِه& #1616; أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِ& #1603;ُمْ أَزْوَا& #1580;ًا لِّتَسْ& #1603;ُنُوا إِلَيْه& #1614;ا وَجَعَل& #1614; بَيْنَك& #1615;م مَّوَدّ& #1614;ةً وَرَحْم& #1614;ةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَات& #1613; لِّقَوْ& #1605;ٍ يَتَفَك& #1617;َرُونَ[/SIZE]



“En onder Zijn Tekenen is het volgende: dat Hij voor jullie echtgenotes heeft geschapen uit jullie zelf en dat jullie rust bij hen zullen vinden en Hij heeft tussen jullie genegenheid en genade geplaatst.” (Soerah ArRoem, Aayah 21)

En in Soerah AlA3raf, Aayah 189 zegt de Barmhartige:

[SIZE="3"]هُوَ الَّذِ&#161 0; خَلَقَك& #1615;م مِّن نَّفْس&#161 3; وَاحِدَ& #1577;ٍ وَجَعَل& #1614; مِنْهَ&#157 5; زَوْجَه& #1614;ا لِيَسْك& #1615;نَ إِلَيْه& #1614;ا[/SIZE]



“Hij is het die jullie geschapen heeft uit één enkele persoon en (toen) heeft hij uit hem zijn vrouw geschapen zodat hij het plezier om met haar samen te leven zou beleven........(aayah gaat door)”

En in Soerah AlBaQarah, Aayah 187 zegt Hij:

[SIZE="3"]هُنَّ لِبَاس&#161 2; لَّكُم&#161 8; وَأَنتُ& #1605;ْ لِبَاس&#161 2; [/SIZE]




“.....Zij zijn lichaamsbedekking voor jullie en jullie hetzelfde voor haar......”

Man en vrouw zijn elkaars bedekking d.w.z. zij ondersteunen elkaar, troostten elkaar, beschermen elkaar en elk past bij de ander zoals een kledingstuk bij het lichaam past. Dit benadrukt hun eenheid. Kleding is iets dat het lichaam bedekt en beschermt. Man en vrouw vullen elkaar aan.

Abdoellaah Ibn Ma3soed (RadiAllaahoe 3anhoe) verhaalde dat de profeet Salallaahoe 3alaihi WaSellem heeft gezegd:

“O jullie jonge mensen! Iedereen die zich het huwelijk kan veroorloven moet trouwen, want dat helpt hen de blikken neer te slaan en zijn kuisheid te behoeden. Iedereen die niet in staat is om te trouwen word aanbevolen om te vasten, want het vasten laat (zijn) seksuele kracht verdwijnen.” (Boechaarie & Moeslim)

Er zijn in de Islaam bepaalde regels die voor een ieder die trouwt gelden. Als moslim zijnde zouden we ons moeten houden aan de regels van het huwelijk die de islam voorschrijft. De meeste moslims van tegenwoordig negeren dit of zijn totaal onwetend geworden over deze islamitische etiquette en houden zich vaker vast aan traditionele regels die totaal de islamitische regels overschrijden. Men moet dus op de hoogte gebracht geworden van de toegestane regels. Dit topic gaan we dus InshaAllaah hieraan toewijden.

Laat de Shaytaan je niet verleiden om dit niet te lezen, opdat je onachtzaam wordt en je niet goed geïnformeerd zult worden. Het is voor elke moslim(a) verplicht om kennis over zijn Deen op te doen, en zo ook over elk soort onderwerp binnen onze Prachtige Deen, onderzoek te doen. Wel, dit onderzoek hoef je niet meer te verrichten, je hoeft het alleen te lezen, en InshaAllaah dat we het zullen toepassen.

[SIZE="3"]سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لاإله إلا أنت أستغفر&#160 3; وأتوب إليك



WasSalaam

29-10-2007, 18:27


Het huwelijk begint bij het uitkiezen van de juiste partner. [/SIZE]




Er zijn twee punten waar een vrouw op zou moeten letten bij het kiezen van een man:

Zijn karakter & Zijn geloof .

Aboe Hoerairah (RadiAllaahoe 3anhoe) verhaalde dat de Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem zei:

“Als een vrome man die goede manieren heeft zich met een vrouw wilt trouwen dan moet hij niet afgewezen worden want anders is er corruptie op de aarde” (Tirmidi)

“Een vrouw wordt om vier redenen getrouwd: haar eigendommen, afstamming, schoonheid en haar godsdienst, Jullie kunnen maar beter de godsdienstige trouwen, want anders zijn jullie verloren.”
( Boechaarie: & Moeslim)

Waar moet men op letten bij het kiezen van een geschikt huwelijkspartner? De profeet Salallahoe 3alaihi WasSellem zei:
"Let op het bezit van de persoon, op de schoonheid, afstamming, geloof en religie. MAAR trouw om het geloof, want het geld raakt een keer op, schoonheid verwatert, terwijl het geloof het karakter bepaalt van de persoon."

Leeftijd en afstamming mag geen enkele rol spelen. De islam verbiedt niet om met andere culturen te trouwen, het geloof is hier het belangrijkste. Cultuur en geloof kunnen samen gaan maar wanneer cultuur tegen het geloof ingaat dan moet men cultuur verwerpen en blijft het geloof over. Dit is erg belangrijk en men moet dit altijd in het achterhoofd blijven houden.

Hier zien we dus dat we elkaar kunnen huwen op grond van bepaalde zaken. En de Islaam de beste zaak is om elkaar te huwen.
De Islaam zal jou in jouw huwelijk voordelig uitkomen. Twee mensen die het eeuwige verbintenis met elkaar zijn aangegaan, omwille van Allaah, zullen een geslaagd huwelijk hebben. Zij zullen namelijk altijd terug keren naar de Quraan en de Soennah. Wanneer zij een meningsverschil hebben, zullen zij hun meningen niet op Hawaa(Begeertes) baseren, maar op de Waarheid, en wat is de Waarheid; Na3am, het boek van Allaah en de Soennah van Zijn profeet.

Nou zijn er natuurlijk uitzonderlijkheden, ook mensen die het huwelijk volgens de wetten van Allaah zijn aangegaan, hebben moeilijkheden die zelfs leiden tot een scheiding, wala3yadoebilLaah, het zijn ook maar mensen, maar laten we InshaAllaah hier niet vanuit gaan. Wanneer wij onze vertrouwen op Allaah stellen, wie moeten wij dan nog vrezen? Als Allaah met ons is, Op wie hopen wij dan nog meer?

Het huwelijk moet dus volgens de Wetten en regels van de Islaam verbonden worden, wil je het intense geluk proeven.

Hier komt dus ook bij kijken dat je de geschikte partner moet vinden. Relaties voor het huwelijk zijn verboden in de Islam. Open contact tussen de man en de vrouw alleen, is niet toegestaan, zelfs als het na het aanzoek en de acceptatie is. Pas Nadat het huwelijkscontract is opgemaakt en ze dus getrouwd zijn, mogen ze wel vrij met elkaar omgaan.

Wanneer de man en de vrouw elkaar het Ja woord hebben gegeven, gelden een paar verplichtingen voor het opmaken van een huwelijkscontract.

Instemming van beide partners:

Als één van beide partners niet instemt met het huwelijk, is het huwelijkscontract ongeldig.

Het vaststellen van het huwelijkscontract in aanwezigheid van getuigen: 2 mannen of 1 man en 2 vrouwen.
Het bepalen van de bruidsschat. Er wordt overlegt tussen beide partijen wat het bruidsgeschenk moet zijn. Het is verplicht voor de man om dit te geven. Het is het recht van de vrouw om dit te vragen en ze mag zelf beslissen wat ze ermee doet en ze mag het helemaal aan haar zelf besteden. De beste bruidsgift is die met de minste lasten.

Allaah Ta3ala zegt in Soerah AnNisaa,aayah 4:

[SIZE="3"]وَآتُوا& #1618; النَّسَ& #1575;ء صَدُقَا& #1578;ِهِنَّ نِحْلَة& #1611; فَإِن طِبْنَ لَكُمْ عَن شَيْءٍ مِّنْه&#161 5; نَفْسً&#157 5; فَكُلُو& #1607;ُ هَنِيئً& #1575; مَّرِيئ& #1611;ا



“En geef de vrouwen (die jullie trouwen)hun bruidsschat met een goed hart, maar als zij voor hun eigen genoegen, jou daar een deel van kwijtschelden, neem het dan en geniet er zonder vrees of kwaad van.”

Er is overgeleverd dat de Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem heeft gezegd:

“Gezegend is de vrouw wier verloving en bruidsschat gemakkelijk is.” (Ahmed & Nasaa3ie)

“Op een keer kwam er een vrouw naar de profeet en zei: ”Ik heb mijzelf aan je toegewijd (voor het huwelijk).” Ze verbleef een lang tijd daar, tot een man zei: “O Boodschapper van Allah! Als je haar niet wilt, huw haar dan aan mij uit.” De Boodschapper van Allah zei: “ Wat heb je als bruidschat aan te bieden?”

Ik heb niets anders dan een Izah (onderkleed),” antwoordde de man. De Profeet zei: Als je haar de Izhar geeft, dan heb je er geen om te dragen, zoek iets anders.” Hij zei: “Ik heb niets.” De Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem zei: “ probeer iets te vinden, zelfs al is het een ring van ijzer.” Maar de man kwam met niets terug. De profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem zei: Ken je iets van de Quraan uit je hoofd? De man zei: Ja, ik ken die en die en noemde een aantal Soewaar op. Toen zei de Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem: ‘’Ik trouw jullie samen voor datgene wat je uit de Quraan kent.” (Boechaarie & Moeslim)

29-10-2007, 18:59
Dit is echt een verduidelijking voor velen hier.

BarakAllaahoe fieki Bullit!

29-10-2007, 20:02
Wa fieki, Het word nog vervolgd, InshaAllaah.

29-10-2007, 20:46


Nadat dus beide kandidaten besloten hebben om elkaar lief te hebben, elkaar bij te staan, in goede en slechte tijden, elkaars bedekking zullen zijn en voor de rest van het leven met elkaar het leven tegemoet zullen gaan, kan de Huwelijksakte worden afgesloten en zijn zij getrouwd. Vanaf dit moment zijn zij man en vrouw. De man heeft recht op zijn vrouw en de vrouw heeft recht op haar man.

Hierna kan de Waliema (Huwelijksfeest) plaatsvinden. Volgens de Islam is ''het huwelijksfeest met de grootste zegeningen, is het feest met een lage financiële last. Iedere keer als de lasten zijn verminderd nemen de zegeningen toe.''

Verder zijn dure en uitbundige trouwfeesten verboden door de islamitische wetgeving. (Shari3ah) Dit betekend dat we niet mogen Verspillen. Er mag geen sprake zijn van Fasaad. Dit betekend niet dat het geen geslaagd feest zal worden. Een feest kan ook hartstikke gezellig zijn als er ook geen sprake is van Fasaad.

Allaah zegt in Soerah AlAn3aam, Aayah 141:

وَلاَ تُسْرِف& #1615;واْ إِنَّه&#161 5; لاَ يُحِبّ&#161 5; الْمُسْ& #1585;ِفِينَ

“........Maar wees niet overdreven. Zeker Allah (Hij) houdt niet van diegenen die overdrijven.”


We zijn uiteindelijk op zoek naar de tevredenheid van Allaah en niet die van de Mensen. Probeer dus zo min mogelijk uit te geven en laat de kleinste dingen opzij. Denk niet aan al die kleine verspillingen, die helemaal niet nodig zijn. En let vooral op dat we niet de Koefaar gaan imiteren. De profeet Salallahoe 3alaihi WasSellem heeft immers gezegd:

''Wie een volk imiteert, behoort tot hen.''

Zou jij deze grote risico durven te nemen alleen maar voor je bruiloft, die enkele uren zal duren, daarna zullen de gasten vertrekken, deze dag zal vergeten worden, jaren zullen verstrijken, maar jij wel een grote zonde bent begaan, terwijl jij deze had kunnen vóórkomen? Onthoud dit dus goed en laat de Shaytaan je niet overmeesteren.
Overdrijf dus ook niet met de maaltijd die je wilt serveren. Laat de bruiloftsmaal niet de magen doen verblijden, terwijl het de harten doet doden.

Op de Waliema moet een bruiloftmaal aanwezig zijn, één ieder tot zijn vermogen.

De profeet zei: “Toen Ali (RadiAllaahoe 3anhoe). Fatimah (RadiAllaahoe 3anha) een aanzoek had gedaan zei de boodschapper van Allah : “Er moet een bruiloftsmaal zijn.” (Ahmed)

Word vervolgd InshaAllaah


29-10-2007, 20:49
Soubhannaallah, djazaka allahoe gairan lieve zuster van ons.

29-10-2007, 21:12
Shokran voor het plaatsen!

31-10-2007, 13:49
waaw mooi man

31-10-2007, 21:15
Ja echt prachtig hoor.. Dat is juist wat ik nodig had...Djzaka'Allah ou ghairan

31-10-2007, 21:42
Ok ik vind dit allemaal ook erg interessant, maar als er zo een striktheid is in 'geen omgang' voor het huwelijkscontract, hoe kunnen beiden partijen dan ooit elkaar kennen op grond van de dingen die belangrijk zijn: namelijk... karakter en geloof...aan iemands naam kan ik dat namelijk niet beoordelen. En ook niet op grond van zijn familie, aangezien Allah ons ieder als individu geschapen heeft en ook zo zal beoordelen...??? Of zie ik t verkeerd...?

31-10-2007, 21:44
Hier komt dus ook bij kijken dat je de geschikte partner moet vinden. Relaties voor het huwelijk zijn verboden in de Islam. Open contact tussen de man en de vrouw alleen, is niet toegestaan, zelfs als het na het aanzoek en de acceptatie is. Pas Nadat het huwelijkscontract is opgemaakt en ze dus getrouwd zijn, mogen ze wel vrij met elkaar omgaan.

Hier kan ik t namelijk even niet volgen....?

31-10-2007, 21:57
Jullie kunnen elkaar leren kennen met Mahram erbij. Navraag doen in je omgeving. Je mahram goed laten informeren. Tuurlijk ga je niet 100% weten hoe een persoon werkelijk is, maar dat kan je ook niet weten van iemand met wie iemand een relatie van enkele jaren heeft. Dit heet het vertrouwen op Allaah. Dit betekend niet dat je niks gaat doen en gaat trouwen en je ziet wel hoe het eindigd, nee, nogmaals, goed informeren, enkele gesprekken voeren met hem waar je Mahram bij is, Salaat Istighara verrichten en Allaah om Raad vragen. Want waarlijk, Allaah is de Beste aan Wie je Raad kunt Vragen, En Hij zal je de juiste keuze laten maken.

Zusters, er komt gauw een vervolg InshaAllaah, ben helaas de afgelopen dagen druk geweest.

WasSalaam

11-12-2007, 10:32



Citaat door Bullit_:

Het huwelijk begint bij het uitkiezen van de juiste partner. [/SIZE]




Er zijn twee punten waar een vrouw op zou moeten letten bij het kiezen van een man:

Zijn karakter & Zijn geloof .

Aboe Hoerairah (RadiAllaahoe 3anhoe) verhaalde dat de Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem zei:

“Als een vrome man die goede manieren heeft zich met een vrouw wilt trouwen dan moet hij niet afgewezen worden want anders is er corruptie op de aarde” (Tirmidi)

“Een vrouw wordt om vier redenen getrouwd: haar eigendommen, afstamming, schoonheid en haar godsdienst, Jullie kunnen maar beter de godsdienstige trouwen, want anders zijn jullie verloren.”
( Boechaarie: & Moeslim)

Waar moet men op letten bij het kiezen van een geschikt huwelijkspartner? De profeet Salallahoe 3alaihi WasSellem zei:
"Let op het bezit van de persoon, op de schoonheid, afstamming, geloof en religie. MAAR trouw om het geloof, want het geld raakt een keer op, schoonheid verwatert, terwijl het geloof het karakter bepaalt van de persoon."

Leeftijd en afstamming mag geen enkele rol spelen. De islam verbiedt niet om met andere culturen te trouwen, het geloof is hier het belangrijkste. Cultuur en geloof kunnen samen gaan maar wanneer cultuur tegen het geloof ingaat dan moet men cultuur verwerpen en blijft het geloof over. Dit is erg belangrijk en men moet dit altijd in het achterhoofd blijven houden.

Hier zien we dus dat we elkaar kunnen huwen op grond van bepaalde zaken. En de Islaam de beste zaak is om elkaar te huwen.
De Islaam zal jou in jouw huwelijk voordelig uitkomen. Twee mensen die het eeuwige verbintenis met elkaar zijn aangegaan, omwille van Allaah, zullen een geslaagd huwelijk hebben. Zij zullen namelijk altijd terug keren naar de Quraan en de Soennah. Wanneer zij een meningsverschil hebben, zullen zij hun meningen niet op Hawaa(Begeertes) baseren, maar op de Waarheid, en wat is de Waarheid; Na3am, het boek van Allaah en de Soennah van Zijn profeet.

Nou zijn er natuurlijk uitzonderlijkheden, ook mensen die het huwelijk volgens de wetten van Allaah zijn aangegaan, hebben moeilijkheden die zelfs leiden tot een scheiding, wala3yadoebilLaah, het zijn ook maar mensen, maar laten we InshaAllaah hier niet vanuit gaan. Wanneer wij onze vertrouwen op Allaah stellen, wie moeten wij dan nog vrezen? Als Allaah met ons is, Op wie hopen wij dan nog meer?

Het huwelijk moet dus volgens de Wetten en regels van de Islaam verbonden worden, wil je het intense geluk proeven.

Hier komt dus ook bij kijken dat je de geschikte partner moet vinden. Relaties voor het huwelijk zijn verboden in de Islam. Open contact tussen de man en de vrouw alleen, is niet toegestaan, zelfs als het na het aanzoek en de acceptatie is. Pas Nadat het huwelijkscontract is opgemaakt en ze dus getrouwd zijn, mogen ze wel vrij met elkaar omgaan.

Wanneer de man en de vrouw elkaar het Ja woord hebben gegeven, gelden een paar verplichtingen voor het opmaken van een huwelijkscontract.

Instemming van beide partners:

Als één van beide partners niet instemt met het huwelijk, is het huwelijkscontract ongeldig.

Het vaststellen van het huwelijkscontract in aanwezigheid van getuigen: 2 mannen of 1 man en 2 vrouwen.
Het bepalen van de bruidsschat. Er wordt overlegt tussen beide partijen wat het bruidsgeschenk moet zijn. Het is verplicht voor de man om dit te geven. Het is het recht van de vrouw om dit te vragen en ze mag zelf beslissen wat ze ermee doet en ze mag het helemaal aan haar zelf besteden. De beste bruidsgift is die met de minste lasten.

Allaah Ta3ala zegt in Soerah AnNisaa,aayah 4:

[SIZE="3"]وَآتُوا& #1618; النَّسَ& #1575;ء صَدُقَا& #1578;ِهِنَّ نِحْلَة& #1611; فَإِن طِبْنَ لَكُمْ عَن شَيْءٍ مِّنْه&#161 5; نَفْسً&#157 5; فَكُلُو& #1607;ُ هَنِيئً& #1575; مَّرِيئ& #1611;ا



“En geef de vrouwen (die jullie trouwen)hun bruidsschat met een goed hart, maar als zij voor hun eigen genoegen, jou daar een deel van kwijtschelden, neem het dan en geniet er zonder vrees of kwaad van.”

Er is overgeleverd dat de Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem heeft gezegd:

“Gezegend is de vrouw wier verloving en bruidsschat gemakkelijk is.” (Ahmed & Nasaa3ie)

“Op een keer kwam er een vrouw naar de profeet en zei: ”Ik heb mijzelf aan je toegewijd (voor het huwelijk).” Ze verbleef een lang tijd daar, tot een man zei: “O Boodschapper van Allah! Als je haar niet wilt, huw haar dan aan mij uit.” De Boodschapper van Allah zei: “ Wat heb je als bruidschat aan te bieden?”

Ik heb niets anders dan een Izah (onderkleed),” antwoordde de man. De Profeet zei: Als je haar de Izhar geeft, dan heb je er geen om te dragen, zoek iets anders.” Hij zei: “Ik heb niets.” De Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem zei: “ probeer iets te vinden, zelfs al is het een ring van ijzer.” Maar de man kwam met niets terug. De profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem zei: Ken je iets van de Quraan uit je hoofd? De man zei: Ja, ik ken die en die en noemde een aantal Soewaar op. Toen zei de Profeet Salallahoe 3alaihi WaSellem: ‘’Ik trouw jullie samen voor datgene wat je uit de Quraan kent.” (Boechaarie & Moeslim)



Niet dom voor je hoofd zijn kop.Trouw betekend zich akte als diezelfde huwelijk vergeving.

Maar die je uitelkaar relatie moet niet nodig.Alen scheidt ons in dood is opgeschreven.Snap je iets anders voelen dat waarmaak heb te blijven

11-12-2007, 12:14
Masha allah wa 7awla wa la Quwatta illah billah

11-12-2007, 20:18
Zal gauw doorgaan, InshaAllaah

Pagina's : [1] 2