hier een recept met kersen
100g gemalen amandelen,125g bloem,30g poedersuiker,90g koude boter.
vulling:250g magere kwark op kamertemperatuur,3eetl slagroom,1eetlpoedersuiker half tl fijngeraspt citroenschil,720gkersen zonder pit uit pot,170g rode bessenjam.
1:verwerk amandelen,bloem,poedersuiker,en boter in keukenmachine tot een kruimelig deeg,1eetl ijswater toevoegen en mix 15 sec tot vaste deeg.in folie wikkelen en45 min in koelkast zetten.
2
ven voorverwarmen op 180 C deeg verdelen in 6 stukken,dun uitrollen en 6 kleine gebaksvormpjes bekleden met deeg.gaatjes in bodem prikken in 10 min goudbruin bakken,uit vorm halen en af laten koelen.
3:vulling:roer in een kom kwark glad,slagroom,poedersuiker en citroenschil erdoor roeren,vulling over de gebakjes verdelen en glad strijken,kersen erop leggen.
4:rode bessenjam in een pan smeltenen op de kersen strijken en in koelkast zetten tot gebruik.
ik hoop je geholpen te hebben we een beetje laat,sorry had het te druk.