Bekijk volle/desktop versie : "de Positie van de gescheiden ouders en het kind"



15-10-2007, 07:58








Sommige die gescheiden zijn worden achter gelaten terwijl ze een kind hebben,de man verbreekt de relatie met de vrouw of andersom,inclusief met het kind,dit kan zeer gevolg hebben voor het kind dat zal opgroeien zonder vader figuur of moeder figuur,een van hun zal deze taak op zich moeten nemen,jaren later zal het kind beseffen dat andere een vader hebben maar zij kent haar eigen vader niet of andersom,weet dat Allah Alziend is...Alwetend.

[SIZE="5"]
De positie van de man na de scheiding
[/SIZE]
Beste mensen,Allah heeft opgedragen om de familiebanden niet te verbreken,wij zijn elkaars broeders en elkaars zusters,en de man is de hoeder binnen het gezien,hij is verantwoordelijk voor het gezin na de scheiding.


Overgeleverd door Abdoullah Ibn 'Omar heeft de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) gezegd: "Ieder van jullie is een hoeder, en ieder van jullie is verantwoordelijk voor hetgeen wat hij hoedt" (Boekhaarie, Moesliem en anderen).


[SIZE="5"]
De positie van de vrouw na de scheiding
[/SIZE]
De vrouw dient haar kind op te voeden volgens de beste wijze,haar taak zal zwaar worden,maar weet dat Allah het moeilijke ook gemakkelijk kan maken,dus richt je op Allah en op je kind,voed het op volgens de normen en waarden,indien de man geen contact meer wil met het kind,kun je hem altijd waarschuwen voor de straf van Allah,en verder is het aan hem,wil hij nog niet luisteren dan laat hem,want er zal een dag komen dat Allah hem zal ondervragen waarom hij zijn gezijn in de steek liet,en weet dat Allah streng is in de bestraffing.

[SIZE="5"]
De bestraffing
[/SIZE][COLOR="Red"]
Het is de verantwoordelijkheid van de man om het gezin te beschermen tegen al het slechte, het is hem niet toegestaan om slechte dingen naar zijn gezin te brengen. Er staat een hoge straf op voor degenen die toch verderf binnen hun gezinnen willen zaaien.En Allah weet het beste!



Het onderhouden van familiebetrekkingen is een verplichting die vele deugdelijke zaken bevat. "Allah draagt er zorg voor de banden in stand te houden met degene die de familiebetrekkingen in stand houdt en de banden te verbreken met degene die de familiebetrekkingen verbreekt . "
(Boecharie en Moeslim)


[SIZE="5"]
Gescheiden vrouwen die het zwaar hebben
[/SIZE]

Beste zuster

Weet dat er een dag zal komen dat jij en je kind rechtvaardig beoordelt zullen worden,weet dat dat jij verantwoordelijk bent voor je kind indien je man de familiebanden verbreekt.Wanneer je hem ervoor waarschuwt,doe dit dan met mate,met goede bedoelingen,dwing hem niet,bedreig niet of doe geen rare dingen.Weet dat wanneer hij toch afkeer blijft hebben dat je Allah moet danken,want wie weet heeft Allah jou en je kind gered van iets ergers,mischien zou hij het kind wel later verwaarlozen of iets aandoen,dus heb geduld en volg het juiste Pad.


[SIZE="5"]
Gescheiden mannen die het zwaar hebben
[/SIZE]

Beste broeder

Weet dat jij verantwoordelijk bent voor je gezin,ondanks de scheiding,
Allah zegt ons ook in de koran dat wanneer de man scheid dat hij
niet onrechtvaardig moet zijn jegens de gescheiden vrouw.
Zoals een vos zijn welp onderhoud zo dien jij je kind te onderhouden.
Hoe erg je ook afkeer hebt van je ex vrouw.
Het is niet toegestaan om het kind schade te berokkenen wanneer
je gescheiden bent,dus onderhoud de band met het kind op het beste wijze,en weet dat Allah Alwetend is,Alziend.
Jij bent de man,en gedraag je ernaar,jou kind kan jou zelfs redden van het hellevuur,dus voed het goed op.


[SIZE="5"]
Jou kind is jou geschenk
[/SIZE] [COLOR="Green"]
Voed je kinderen volgens de beste wijze op,en dank Allah ervoor,
het is Allah die jou dit kind heeft geschonken,toen jij geboren was
werd je lotbestemming om je nek gehangen.
Dit is slechts een beproeving en een geschenk van Allah.
afspeelt.

Indien jij zelf schuldig bent aan de scheiding toon berouw aan Allah,weet Allah is Alziend,Alwetend.


[SIZE="5"]
Beiden een oplossing zoeken
[/SIZE]
Het beste wat jullie kunnen doen is samen een oplossing zoeken
wat het beste is voor het kind.
Jullie hoeven geen vrienden te zijn,zorg dat het kind een goed leven
krijgt ondanks de scheiding.
Ga elkaar niet verbieden het kind te zien,dit valt onder verbreken van
familiebanden en dit is zwaar haram!

Indien jullie beiden niet uitkomen laat een ander bemiddelen,het hoeft geen familielid te zijn maar het kan ook een kennis zijn of een advocaat.

Herinner het moment dat het kind geboren was,michien waren jullie blij en mischien was een van jullie niet blij(wanneer het kind na een zonde geboren is) .
Hiervoor geld toon orpecht berouw aan Allah,en vergeet de verleden maar richt je op de toekomst,het is heel belanrgijk dat het kind een goede opvoeding krijgt,en vrees Allah,Hij is de Genadevolle,de Meest Barmhartige.


Moge Allah jullie gezinnen het beste geven
amin

Prince

Meer info over GESCHEIDEN VROUWEN op :
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1594872
[/COLOR]

[/COLOR]