Bekijk volle/desktop versie : Verzet tegen subsidie voor islamitische site



12-10-2007, 14:49
Verzet tegen subsidie voor islamitische site

Uitgegeven: 11 oktober 2007 18:55
Laatst gewijzigd: 11 oktober 2007 19:20

DEN HAAG - De ChristenUnie en de SGP hebben problemen met de subsidie die het kabinet verstrekt aan de website Islamwijzer.nl.
inertia stock

De kleine christelijke partijen vinden dat het geen taak van de overheid is om dat soort geloofsuitingen te subsidiëren. Ook de SP heeft hier twijfels over.

Discussie

De islamitische website werd donderdag inzet van een discussie tijdens een overleg over de aanpak van radicalisering.

SGP-Tweede Kamerlid Kees van der Staaij vindt dat de overheid zich niet op dat terrein moet begeven, omdat moeilijk te verdedigen is welke geloofsrichtingen wel op steun mogen rekenen en welke niet.

Motie

De SGP overweegt een motie in te dienen om de zaak te keren. De fractie kan in dat geval waarschijnlijk rekenen op steun van de ChristenUnie. "Ik krijg toch wat vreemde gevoelens bij zo'n site met overheidssteun", zei Kamerlid Ed Anker.

Het kabinet steunt de website als informatiepunt voor en over de islam. De makers willen een plek bieden aan alle moslims die de democratische rechtsstaat onderschrijven.

Islamwijzer.nl moet tegenwicht bieden aan de vele sites over de radicale islam. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) verdedigde donderdag de keuze om dat te subsidiëren.

SP-Kamerlid Ronald van Raak noemde het idee interessant. "Maar anderzijds vraag ik me af of ik zit te wachten op bijvoorbeeld een socialistisch forum met steun van rijkswege."

link

Lijkt me helemaal logisch dat ze daar niet aan gaan betalen, ik kan me voorstellen dat ongelovige mensen moeite hebben om hun belasting geld naar een gelovige site te zien gaan. Vooral als ze ook nog geloven dat die geloof voor veel geweld zorgt in de wereld. Iedereen mag natuurlijk denken wat hij wil, zeggen is al wat moeilijker gemaakt door de valse moslims.
Misschien hadden ze beter direct na de ramadan geld kunnen inzamelen, nu moeten ze weer een jaar wachten voordat ze gul geven.

12-10-2007, 15:18


Als ze al die subsidiecenten niet aan dat soort culturele doelen gaven eens zouden verdelen onder aow-ers zouden er misschien wat minder ouderen naar de voedselbank moeten.

12-10-2007, 15:49
gewoon een principe kwestie...geen positieve discriminatie

12-10-2007, 15:56
En die kunstsubsidies kunnen ook gelijk de deur uit!

12-10-2007, 16:58


wat een lelijke website zeg

26-10-2007, 08:42
Ze moeten alles waar geloof een rol speelt uitsluiten van subsidie. Laat de gelovigen zelf met de pet rondgaan, op die manier wordt de betrokkenheid ook groter en moeten meer mensen in de benen om zelf iets te doen in plaats van iemand aan te nemen om het te doen. De meeste moslims die ik zie zijn vaak veel te dik dus dat is dubbel goed

26-10-2007, 09:57

Citaat door Kanith:
Ze moeten alles waar geloof een rol speelt uitsluiten van subsidie. Laat de gelovigen zelf met de pet rondgaan, op die manier wordt de betrokkenheid ook groter en moeten meer mensen in de benen om zelf iets te doen in plaats van iemand aan te nemen om het te doen. De meeste moslims die ik zie zijn vaak veel te dik dus dat is dubbel goed


Een goeie organisatie neemt geen geld aan van de overheid en stelt een limiet aan de hoogte van een donatie die een particulier mag geven. Vaak is het zo dat als een instantie of particulier veel geld geeft hij/zij zich ook gaat bemoeien met het beleid: hoe het geld uitgegeven zou moeten worden.

Wie voor de band betaalt wil vaak bepalen welke liedjes er gezongen worden.

Religieuze organisties moeten onafhankelijk zijn. Geen subsidies of grote giften van particulieren. Dat wordt ruzie. Kijk maar naar de Marokkanse Moskee in Rotterdam Zuid. Vanaf het begin af alleen maar ruzie... om macht en geld.

26-10-2007, 09:58

Citaat door Xzaiton:
En die kunstsubsidies kunnen ook gelijk de deur uit!


En de kunstgebitten ook

Kunstsubsidie.. is dat een imitatiesubsidie?