Bekijk volle/desktop versie : Carter: 'VS martelen wél'



11-10-2007, 14:08
De Verenigde Staten martelen terreurverdachten in strijd met het internationale recht. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter gisteren gezegd in een vraaggesprek met nieuwszender CNN.

"Ik denk het niet, ik weet het zeker'' zei Carter op de vraag of hij gelooft dat de Amerikaanse regering foltering toestaat. Volgens hem hanteert de huidige president George Bush zijn eigen definitie van mensenrechten.

Bush ontkende vorige week dat de VS martelen. Hij zei dat in een reactie op een publicatie in The New York Times. De krant had gemeld dat een intern document van het Amerikaanse ministerie van Justitie toestaat dat terreurverdachten op gewelddadige en traumatiserende wijze worden ondervraagd.

11-10-2007, 14:10


Amerika bashers, kom er maar in .

11-10-2007, 14:11
is enkel een bevestiging van een vermoeden, als ze mekaar al uitmoorden op school waarom niet martelen tijdens oorlog

11-10-2007, 14:16
Het erge is dat de Amerikaanse overheid volgens de Amerikaanse Wet totaal in z'n recht staat journaille en hulporganisaties te weigeren op Guantanamo. Het valt simpelweg niet onder die Wet omdat het geen deel uitmaakt van de USA, noch Cuba. Officieel is het een no-man's zone, waar het US leger een kampement heeft. Ook de UN is hierin juridisch totaal machteloos.

ALS ze dan ZO zeker zijn dat ze met terroristen en mensen die terroristen steunen van doen hebben. Laat ze deze mensen dan gewoon een eerlijk proces geven én ze menswaardig behandelen. Je kunt op deze manier als burger op geen enkele wijze toetsen of ze écht met dit soort mensen van doen hebben.