Bekijk volle/desktop versie : de zogenaamde sellefies beginnen bekend te worden!!!!!



10-10-2007, 06:35
http://www.ad.nl/buitenland/article1728576.ece

had het maar gewoon op moslim gehouden

10-10-2007, 08:04


selam aleikom

interessant


Citaat:
Waar zijn de salafisten nu zo zeker van? Haykel: ,,Dat zij de enige ware moslims zijn. Zij komen in het paradijs, de rest gaat naar de hel. De salafisten bekleden een unieke positie binnen de soennietische islam, die juist heel erg uit is op het vermijden van ‘fitna’ (ruzie) onder moslims. Het is ook wat mij het meest aan deze beweging aangrijpt: dat een moslim een medemoslim in de ogen kan kijken - en haten.’’
dat bestaat maar heeft niets met salafisme te maken maar meer met aanhangers van deze methodologie die het salafisme verkeerd begrijpen, maar praktisch gezien is het salafisme een belangrijke stroming binnen de islamitische cultuur en het zou nog belangrijker zijn indien de salafisten een diversiteit tussen de moslims vriendelijk aankijken en ook aanmoedigen om een betere tolerante klimaat te kunnen stichten.

meningsverschillen en diversiteit bestaat en moet ook bestaan want de mensen hebben niet één gemeenschappelijk verstand om alles gelijk te kunnen begrijpen en dat is wat we duidelijk in de koran terug vinden.

En indien uw Heer had gewild, zou Hij het mensdom voorzeker tot één volk hebben gemaakt, maar zij zullen blijven verschillen.

HOED: 118


Citaat:
Aan de andere kant is het een geloof van actie, van niet denken maar doen, revolutionair, utopisch, maar ook sterk gericht op uiterlijkheden, zoals baardlengte. ’’
echte slafieten zoals jamal din afghani, mohammed abdu, ibn taimia, rashid rida, ibn qayim eljawzia, ... waren voor zowel denken als doen en dat is duidelijk op te merken in hun werken en bewegingen. Ibn taimia schreef een boek als reactie op anders denkende moslims over het onmogelijkheid van een tegenstrijd tussen een gezond verstand en een authentieke overlevering en dit bewijst de kant van denken bij de salafisten. Maar het klassiek islamitische denken (theologie, islamitische filosofie, fundamenten van rechtswetenschappen, mystiek, sociologie, politieke en economische ethiek, ..) bewijst dat de islam open blijft en toepasbaar is op alle plaatsen en in alle tijden en wat betreft de filosofische theologie is juist dat de salafisten niet zich bezighouden met deze richting en ze hebben ook gelijk want deze richting blijft maar een theorie en daarom zegt de schrijver dat salafisme een geloof van actie, niet denken maar doen is en doen of praktiseren is het fundament en de basis.


Citaat:
Salafisten prediken niet zozeer een letterlijke interpretatie van de Koran, ze zeggen dat elke interpretatie van de heilige tekst nutteloos en daarom onwenselijk is. Interpreteren is immers menselijk en dus feilbaar. In interpretatie zit twijfel en wat valt er aan Gods woord te betwijfelen? Er staat wat er staat en daar moet de gelovige het mee doen. Vragen dienen te worden opgeschort tot aan de opname in het paradijs, waar alle antwoorden op alle vragen voorhanden zijn.
dit is niet juist, de koran uitleggers ibn kathir en tabari zijn salfisten en ze hebben een grote tafsir van de koran geleverd maar wat de salafisten doen is eigenlijk een vers uit de koran niet zomaar interepreteren zonder bewijzen en niets interpreteren op basis van "denken" maar "weten" met ons verstand en ze hebben eigenlijk ook gelijk want met ons verstand kunnen we altijd foutieve resultaten leveren.

salafisten twijfelen niet aan gods openbaring maar twijfelen wel aan menselijke interpretaties zonder bewijzen of aanwijzingen en daarom zeg ik dat dit stukje helemaal onjuist is.


Citaat:
Salafisten zijn radicaal, onverdraagzaam, extreem conservatief en potentieel gewelddadig, is de algemene opvatting. Dat is niet eens bezijden de waarheid, aldus de Amerikaanse hoogleraar Midden-Oosten Studies Bernard Haykel.
De islamitische dreiging is gewoon zwaar overroepen, fascisten en islamofoben creëren angst om hun politieke doeleinden te kunnen bereiken en ook om hun buitenlandse politiek te rechtvaardigen.
tegenwoordig speelt de media met verschillende termen en defenities zonder iets bepaald te orienteren: radicalisme, terrorisme, conservatisme, fundamentalisme, wahhabisme, .. en ze proberen nog steeds meer 'ismes' te maken want het publiek krijgt nieuwe termen te horen en daarvoor hebben ze een nieuwe decodeervermogen nodig om de termen juist binnen te kunnen krijgen en als deze termen in context van boomaanslag komen dan is bv. radicalisme !! gevaaarlijk !! radicalisme maar als deze termen bijvoorbeeld op de dag van liefde wordt gebuikt en zeggen dat een liefde radicalist het duurste bloem voor zijn vriendin heeft gekocht dan zullen alle vrouwen zo'n radicalist willen ...

nu is het fundamentalisme, radicalisme en al die "ismes" geen probleem indien het niet naar haat, wanorde, onveiligheid, .. leidt maar indien deze radicalisme door terreur acties tegen palastijnen in irak, somalië, afghanistan en in andere moslimlanden wordt gevoed dan is er de oplossing deze terreuacties te stoppen en menselijk of humanist zijn voor eerste keer in de geschiedenis van kinderen van Hitler, Napoleaon, Hindu American vernietigers, Afrika en derde wereld veroveraars. Soory dit is geschiedenis en ik fabriceer er niets maar ze maken de islam en de moslims steeds zwart in hun media en ons doel zou moeten zijn onszelf verdedigen en luidop onze stem laten horen.

Wij zenden de boodschappers slechts als dragers van de blijde tijding en als waarschuwers. De ongelovigen twisten met leugens om daardoor de Waarheid te niet te doen. En zij houden Mijn tekenen en al hetgeen waarmee zij zijn bedreigd, voor scherts.

KAHF: 56


ik ben geen salafist maar een gewone moslim wa alhamdullah!

10-10-2007, 10:34
Een artikel van de niet-moslims zegt genoeg.