Bekijk volle/desktop versie : Ovenschotels



Pagina's : [1] 2

23-10-2003, 13:03
Hallo,

Heeft er iemand lekkere en makkelijke ovenschotels voor mij?

Alvast bedankt. :boogie:

23-10-2003, 14:16


Gevulde courgettes in tomatensaus .

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten:
2 blikken tomatenstukjes in eigen nat,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
2 theelepels kruiden uit de Provence,
olijfolie
peper en zout,
paprikapoeder,
2 of 3 courgettes,
500 gram lamsgehakt ongekruid,
1 ui 2 teentjes knoflook,
100 gram champignons,
1 kleine (rode) paprika in stukjes,
1 kleine prei,
peper en zout,
(1 theel) djahé

Voorbereiding:
Was de courgettes en snijd ze doormidden, haal het middelste vruchtvlees er uit en zet ze in een ovenschaal. Zet deze schaal in de oven op 175˚ C, zodat de courgettes kunnen voorgaren (ongeveer 20 minuten). In de tussentijd maak je de tomatensaus en bak je het gehaktmengsel mooi bruin!
Bereidingswijze:
Tomatensaus: Verwarm de olijfolie, doe er de gesnipperde ui en de knoflookstukjes in. Roer dit even door tijdens het bakken. Voeg nu de tomatenstukjes met saus toe, evenals de kruiden. Laat dit een 10 minuten doorpruttelen! Zet daarna het gas uit! Gehaktmengsel: Verwarm de olijfolie Bak de ui en knoflook stukjes, voeg het gehakt in grove plukken toe en bak dit even stevig door. Snijd de champignons in stukken en ook de paprika. Voeg dit toe aan het vleesmengsel. Snijd nu de prei in ringen en voeg toe, roer het af en toe om, zodat het aan alle kanten gegaard wordt! op smaak met peper en zout, paprikapoeder en djahéâ.

Het vullen:
Haal de schaal uit de oven, maar laat de oven aan / doe de deur van de oven weer dicht, zodat hij warm blijftâ¦het gerecht gaat dadelijk weer terug in de oven! Schep het gehaktmengsel in de courgettes. Schep nu de saus in de schaal, gedeeltelijk over de buitenste rand van de courgettes, maar niet over het vleesmengsel!De rest in de schaal. Bestrooi de courgettes met geraspte kaas en zet het weer in de oven: 175 ˚ C ± 20 minuten.

tip: Serveer met volkorenpasta en/of groene salade!!!

23-10-2003, 14:19
Scampi's met prei en aardappelpuree .

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten:
4 preien,300 gr scampi's,
100 gr gemalen kaas,
50 gr boter,
peper en zout,
50 gr bloem
aardappelpuree.

Voorbereiding:
prei in niet te dunne ringen snijden,

Bereidingswijze:
kook de prei in gezouten water tot hij zacht is,giet de prei af in een zeef maar behoud het vocht,laat de boter smelten en voeg er de bloem bij,voeg beetje bij beetje het sap van de prei toe tot je een vaste saus heb,voeg er 50 gr gemalen kaas bij en breng op smaak met peper en zout,voeg de scampi's er bij en roer goed door elkaar,giet de bereiding in een vuurvaste schotel,voeg er de aardappelpuree erbij,strooi de gemalen kaas over de aardappelpuree en laat in de oven gratineren.

23-10-2003, 14:24
Macaronischotel met drie soorten kaas

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten:
350 g macaroni;
10 groene olijven;
6 zongedroogde tomaten in olie;
1 zakje mozzarella;
100 g Danish blue;
500 g tomaten;
1 el basilicum;
100 g gemalen oude kaas

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 4.

Bereidingswijze:
Kook de macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd de olijven in plakjes. Zongedroogde tomaten in reepjes snijden. Uitgelekte mozzarella en Danish blue in stukjes snijden. Tomaten schoonmaken en in plakjes snijden. Macaroni mengen met olijven, zongedroode tomaat, basilicum en helft van Danish blue en mozzarella. Op smaak brengen met peper en zout. Macaroni in schaal scheppen en stevig aandrukken. Afdellen met tomaatplakken, mozzarella en Danish blue. Schotel bestrooien met zout, peper en oude kaas. In midden van oven ca. 20 minuten bakken tot bruin korstje ontstaat.
Lekker met salade.

ps- om je vingers bij af te likken!!

23-10-2003, 14:28


Aubergine parmigiana

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:
4 grote aubergines;
90 g geraspte parmezaan;
5 dl tomaten passata;
2 bolletjes mozzarella;
1/2 bosje verse basilicumblaadjes;
olijfolie;
bloem;
vers gemalen peper en zeezout;
boter

Voorbereiding:
Snij de aubergines met een scherpe mes in dunne plakken, bestrooi de plakken met zeezout, en laat ze uitlekken in een vergiet, verwarm de oven voor op 180°C.

Bereidingswijze:
Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en snij ze in fijne plakjes. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Spoel de aubergineplakken af, duw er voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit, dep met keukenpapier en bestuif ze met bloem.
Bak de auberginneplakken goudbruin in olijfolie en kruid ze met peper laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrijk een ovenschaal met boter en schik er een laag auberginne, tomaten passata, basilicumblaadjes, mozzarella en parmezaan in.

Plaats een half uur in een voorverwarmde oven; laat een half uur afkoelen en serveer lauwwarm

23-10-2003, 14:39
Romeinse lamskotelet

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:
4 lamskoteletten elk 125 g,
zout en gemalen witte peper,
wat gedroogde tijm,
snufje oregano,
20 g boter ,
200 g tomaten (ontveld en in plakjes),
50 g linzen,
30 g rijst ,
2,5 dl water,
boter om in te vetten,
1/8 l warme vleesbouillon,
30 g geraspte parmezaanse kaas

Voorbereiding:
maak een mix van zout, peper, tijm en oregano en wrijf het vlees ermee in. was de linzen en kook ze in wat gezouten water (één keer aan de kook brengen en op matiger vuur 35 min koken) In een ander pannetje het kopje water aan de kook brengen en de rijst erin strooien en gaar koken. laat rijst en linzen goed uitlekken

Bereidingswijze:
boter smelten en het vlees aan beide kanten 4 min braden. Vet de ovenschaal in en afwisselend vullen met rijst, plakjes tomaat en linzen. Giet de vleesbouillon erbij, leg de koteletten erop, dek de schaal af en schuif in het midden van de hete oven. BRAADTIJD = 25 min op 200°C. De schaal uit de oven nemen en bestrooien met de kaas


Lekker ovengerecht uit Rome

23-10-2003, 14:45
Een erg lekker toetje uit de oven....



Bakkersverdriet

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:
1 liter appelmoes ,
6 sneetjes oud wit brood zonder korst ,
1 kop melk (of zoveel als nodig is om het brood te weken) ,
kaneel ,
suiker of basterdsuiker,
boter

Bereidingswijze:
bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje appelmoes, leg hierop 3 sneetjes brood, melk erover gieten tot ze iets doordrenkt. bestrooi met suiker en kaneel, herhaal deze handeling nog eenmaal: appelmoes, brood met melk, suiker en kaneel en appelmoes, de laatste laag appelmoes afdekken met suiker en kaneel en hier en daar wat vlokjes boter leggen. Zet de schaal 20 min de hete oven en laat een klein bruin korstje ontstaan
warm serveren

23-10-2003, 14:55
RitaMaria verdient een pluim!
Klinkt allemaal erg lekker!

23-10-2003, 14:58
Aanrader!!!!



Zomerse Spinazie kaas Quiche


Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten; VOOR HET DEEG:
100 gram tarwebloem
snufje zout
100 gram volkoren meel
100 gram boter of margarine
4 el koud water

VOOR DE VULLING:
350 gram cottage kaas, geraspt
1 geklutst ei
3 losgeklopte eierdooiers
½ tl geraspte nootmuskaat
1 ½ dl zure room
Zout en peper
750 gram gehakte diepvriesspinazie, ontdooid
50 gram cheddar kaas, geraspt
½ tl cayenne peper.

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze:
Voor het deeg eerst de tarwebloem en het zout zeven. Doe het in een mengkom. Roer er dan het volkoren meel door. Voeg de boter toe in kleine stukjes en wrijf ze door het meel tot het mengsel bindt. Kneed er een bol van, draai er folie of vetvrij papier om en leg het in de koelkast om het gedurende minstens 30 minuten af te laten koelen. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven bord en gebruik het om een vorm van 28 cm doorsnee te vullen. (vorm op een bakplaat zetten.) Prik flink in het deeg en bedek met folie. (Vul de vorm verder met bakbonen evt en) bak gedurende tien minuten op 200 graden. Verwijder dan de bonen en de folie en bak nog vijf minuten. Haal uit de oven en zet weg.
Het maken van de vulling:
Doe de cottage kaas, de eieren en de zure room in een kom en mix goed. Voeg de helft van de nootmuskaat en naar smaak wat peper en zout toe en roer even, Leg de spinazie in de vorm en strooi er wat zout en peper en de resterende nootmuskaat over, Giet dan kaasmengsel over de quiche, Bak 35 minuten tot de vulling stevig is en de kaas-stopping goudkleurig, Haal uit de oven en snij in punten en serveer warm.

23-10-2003, 15:09
Zuurkool met banaan en kaas .

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:
Kruimige aardappelen,
Pakje zuurkool,
6 a 7 bananen,
zakje geraspte kaas,
Boter,
Melk

Hulpmiddelen: Staafmixer

Voorbereiding:
Aardappelen gaar koken. Zuurkool even aankoken. Oven op ongeveer 200 graden voorverwarmen.

Bereidingswijze:
Maak van de aardappels, boter en melk met de staafmixer aardappelpuree. Begin met een laagje zuurkool dan een laagje plakjes banaan en dan een laagje aardappelpuree. Dat doe je om en om totdat alles op is maar wel eindigen met aardappelpuree. Vervolgens nog de geraspte kaas erover en dan ongeveer 20 minuten in de oven.


Eet smakelijk



ps- al deze recepten heb ik (ooit) zelf uitgeprobeerd!! en ze smaken,
allen, delecious!!!

23-10-2003, 15:12

Citaat:
Origineel gepost door tonk
RitaMaria verdient een pluim!
Klinkt allemaal erg lekker!
Tnxs Tonk!!


Liefs Rita

23-10-2003, 16:34

Citaat:
Origineel gepost door RitaMaria
Scampi's met prei en aardappelpuree .

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten:
4 preien,300 gr scampi's,
100 gr gemalen kaas,
50 gr boter,
peper en zout,
50 gr bloem
aardappelpuree.

Voorbereiding:
prei in niet te dunne ringen snijden,

Bereidingswijze:
kook de prei in gezouten water tot hij zacht is,giet de prei af in een zeef maar behoud het vocht,laat de boter smelten en voeg er de bloem bij,voeg beetje bij beetje het sap van de prei toe tot je een vaste saus heb,voeg er 50 gr gemalen kaas bij en breng op smaak met peper en zout,voeg de scampi's er bij en roer goed door elkaar,giet de bereiding in een vuurvaste schotel,voeg er de aardappelpuree erbij,strooi de gemalen kaas over de aardappelpuree en laat in de oven gratineren. [/B]
wat is dat scampie's waar kan je het kopen??????

thankx

23-10-2003, 18:32


Scampi's zijn garnalen.

23-10-2003, 20:59

Citaat:
Origineel gepost door gelovigmeisje
Scampi's zijn garnalen.
Precies
Maar dan groter, dikker !!
(en blauw/ wit van kleur)

Ps-te halen bij de visboer

24-10-2003, 12:26
Als ik ze heb uitgeprobeerd laat ik jullie iets weten.

Hartelijk dank.

Pagina's : [1] 2