Bekijk volle/desktop versie : Lees en leer, als je Zuster belangrijk voor je is.



01-10-2007, 21:16
Wij zusters delen iets met elkaar wat belangrijker is dan deze hele wereld namelijk dat wij geloven in de eenheid van Allah de Verhevene en dat wij geloven in de godsdienst die Hij voor ons bepaald heeft: de islam. Wij geloven in profeet Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) en alle andere profeten (vrede zij met hen) die hem voorgegaan zijn.

Wij zijn allen een lid van de moslimgemeenschap ongeacht de ras, kleur, taal of cultuur, wij zijn de dienaressen van Allah de Verhevene die allemaal gelijk zijn aan elkaar en dat is zeker een gunst.

Wij zusters zouden ook eenmaal niet zonder elkaar kunnen want we hebben elkaar nodig zoals

Aboe Moesa al-ash’arie verhaalt dat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd:

"De gelovige is voor een (andere) gelovige als (de verschillende delen van) een gebouw, een (gedeelte) versterkt een ander.” Hij verstrengelde daarop zijn vingers. (Boekharie en Moeslim)

Hoe kan ik en jij als zuster de zusterschap volledig vervullen en elkaar de rechten geven die jij en ik aan elkaar verschuldigd zijn. De islam is Alhamdulilah zo perfect dat zelfs in de Qor’aan en de Soenna details zo mooi beschreven zijn over hoe wij elkaar moeten behandelen en wat wij voor elkaar kunnen verrichten.


De profeet Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) ) heeft gezegd:

Abou Hoeraira verhaalt dat de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei:

"Weest niet jaloers op elkaar, en drijft geen oneerlijke handel, en haat

elkaar niet, en keert jullie niet van elkaar af en doe geen bod als een

ander biedt en weest als broeders dienaren van Allah. De broeder is een broeder van een moslim: behandelt hem niet onrechtvaardig en kijkt niet op hem neer en laat hem niet in de steek. Godvrees is hier – en hij wees drie maal naar zijn borst – om slecht te worden volstaat het voor een moslim om op zijn broeder neer te kijken. Alles van een moslim om op zijn broeder neer te kijken. Alles van een moslim is verboden voor een moslim: zijn bloed, zijn bezittingen en zijn eer.” (Moesliem)