AMAR_420
27-09-2007, 15:21
500 gr. hele Chinese mie
500 gr. geroosterde kipfilet en kippenpoten
1 teentje knoflook
1 ui
zout
sesamolie
1 ¼ theel. ve-tsin
½ theel. suiker
2 eetl. sojasaus
olie.
rode peper
Kip vantevoren roosteren met wat soyasaus en knoflook en peper sambal trassie etc en je fav kruiden zoals peterselie.
De mie koken in water, tijdens het koken regelmatig draaien. Als de mie gaar is in een vergiet doen en afspoelen met water, totdat de mie is afgekoeld. Daarna goed laten uitlekken. Een deel van de kip in kleine blokjes snijden en apart leggen. De ui heel klein snijden. Olie verhitten en hierin de ui fruiten.
De mie toevoegen en daarna het zout en goed bakken. Ve-tsin, suiker, sojasaus en de in blokjes gesneden kipfilet. Goed draaien en van het vuur af. De rest van de kip in plakjes snijden Serveer de mie met het vlees en komkommer op azijn.
tips:
- wok de mie wel in een hete degelijke wok om dezelfde geur te krijgen als de tjauw min van de chinesen.
- als de olie heet is gooi dan snel de smaakingredienten in de olie
- dit is het basisrecept , het uitgebreide chinese recept plaats ik hierna:
500 gr. geroosterde kipfilet en kippenpoten
1 teentje knoflook
1 ui
zout
sesamolie
1 ¼ theel. ve-tsin
½ theel. suiker
2 eetl. sojasaus
olie.
rode peper
Kip vantevoren roosteren met wat soyasaus en knoflook en peper sambal trassie etc en je fav kruiden zoals peterselie.
De mie koken in water, tijdens het koken regelmatig draaien. Als de mie gaar is in een vergiet doen en afspoelen met water, totdat de mie is afgekoeld. Daarna goed laten uitlekken. Een deel van de kip in kleine blokjes snijden en apart leggen. De ui heel klein snijden. Olie verhitten en hierin de ui fruiten.
De mie toevoegen en daarna het zout en goed bakken. Ve-tsin, suiker, sojasaus en de in blokjes gesneden kipfilet. Goed draaien en van het vuur af. De rest van de kip in plakjes snijden Serveer de mie met het vlees en komkommer op azijn.
tips:
- wok de mie wel in een hete degelijke wok om dezelfde geur te krijgen als de tjauw min van de chinesen.
- als de olie heet is gooi dan snel de smaakingredienten in de olie
- dit is het basisrecept , het uitgebreide chinese recept plaats ik hierna: