Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Nederlands Recht



Kimaatje
19-10-2003, 17:27


Kan er iemand misschien iets vertellen over de opleiding Nederlands recht op de Uni. Ik volg deze opleiding momenteel, maar weet niet goed wat ik er precies nog van kan gaan verwachten. :zwaai:

gooja
19-10-2003, 17:32
Ben je eerstejaars?

gooja
19-10-2003, 17:34
In het begin komt alles op je af, maar na ongeveer 8 weken begint alles op een plek te vallen (als je alle lessen volgt en het een beetje bijhoudt)...dus nog even doorzetten en het komt wel goed inchaAllah...

Mocro4eva
19-10-2003, 19:46
Ik weet niet op welke uni je studeert maar op de uu is het een groot zooitje. Sinds ik daar mn studie ben begonnen heb ik zelf achter alles aan moeten rennen. Ik denk dat jij nu in de Bachelor-Master systeem zit. Ik weet niet hoe alles er daar precies aan toe gaat, maar als je gewoon serieus je werk doet moet het wel lukken en maak vooral gebruik van samenvattingen, gezien de grote hoeveelheid stof. Een tip die ik je kan geven, is dat je niet moet wachten totdat iedereen alles voor je regelt, maar zelf opzoek gaat naar info. Dus check altijd de uni sites en kranten. ;) :zwaai:

gooja
19-10-2003, 19:51


Origineel gepost door Mocro4eva Ik weet niet op welke uni je studeert maar op de uu is het een groot zooitje. Sinds ik daar mn studie ben begonnen heb ik zelf achter alles aan moeten rennen. Ik denk dat jij nu in de Bachelor-Master systeem zit. Ik weet niet hoe alles er daar precies aan toe gaat, maar als je gewoon serieus je werk doet moet het wel lukken en maak vooral gebruik van samenvattingen, gezien de grote hoeveelheid stof. Een tip die ik je kan geven, is dat je niet moet wachten totdat iedereen alles voor je regelt, maar zelf opzoek gaat naar info. Dus check altijd de uni sites en kranten. ;) :zwaai: Ik weet niet of je het tegen mij had, maar ik reageer toch maar ff :D Bij ons valt het eerlijk gezegd wel mee wat betreft overal achter aan rennen...ik val inderdaad al onder het bama systeem....maar ik heb gehoord van mensen die nog doctoraal doen, de overgang vrij moeilijk is....als je bij ons het een beetje bijhoudt dan moet het lukken (hoop ik).. Veel succes :)

Mocro4eva
19-10-2003, 19:55
Origineel gepost door gooja Ik weet niet of je het tegen mij had, maar ik reageer toch maar ff :D Bij ons valt het eerlijk gezegd wel mee wat betreft overal achter aan rennen...ik val inderdaad al onder het bama systeem....maar ik heb gehoord van mensen die nog doctoraal doen, de overgang vrij moeilijk is....als je bij ons het een beetje bijhoudt dan moet het lukken (hoop ik).. Veel succes :) ik had het eigelijk tegen Kimaatje, beetje stom van mij dat ik niet duidelijk was. :o Toch leuk dat je erop reageert. :) Ik doe het doctoraal en je kunt je echt niet voorstellen wat voor druk er dan op je rust. We worden echt opgejaagd door de B-M, want veel vakken worden al niet eens meer als doc vak gegeven, slechts tt. Bij ons op de uni lijkt het net of de doc studenten moeten wijken voor de B-M studenten. Op welke uni zit je eigenlijk?:D

gooja
19-10-2003, 19:58
Origineel gepost door Mocro4eva ik had het eigelijk tegen Kimaatje, beetje stom van mij dat ik niet duidelijk was. :o Toch leuk dat je erop reageert. :) Ik doe het doctoraal en je kunt je echt niet voorstellen wat voor druk er dan op je rust. We worden echt opgejaagd door de B-M, want veel vakken worden al niet eens meer als doc vak gegeven, slechts tt. Bij ons op de uni lijkt het net of de doc studenten moeten wijken voor de B-M studenten. Op welke uni zit je eigenlijk?:D Sorry dat ik toch reageerde...heb soms van die bemoeizuchtige buien :D Maar goed....ik zit zelf op de Erasmus...en daar is het niet slecht geregeld (wat ik tot nu toe ervaar)....

Mocro4eva
19-10-2003, 20:01
Origineel gepost door gooja Sorry dat ik toch reageerde...heb soms van die bemoeizuchtige buien :D Maar goed....ik zit zelf op de Erasmus...en daar is het niet slecht geregeld (wat ik tot nu toe ervaar).... Ik heb een vriendin die daar Economie studeert en die zegt dat het ook meevalt. Ik was daar ook bijna gaan studeren, maar had geen zin om op en neer te reizen dus ben ik maar naar de uu gegaan. :D Veel succes met je studie in ieder geval en als ik ergens mee kan helpen, dan weet je me denk ik wel te vinden. :D

gooja
19-10-2003, 21:48
Origineel gepost door Mocro4eva Ik heb een vriendin die daar Economie studeert en die zegt dat het ook meevalt. Ik was daar ook bijna gaan studeren, maar had geen zin om op en neer te reizen dus ben ik maar naar de uu gegaan. :D Veel succes met je studie in ieder geval en als ik ergens mee kan helpen, dan weet je me denk ik wel te vinden. :D Thanx meid....jij ook veel succes :zwaai:

Dikra82
20-10-2003, 01:34
Origineel gepost door Kimaatje Kan er iemand misschien iets vertellen over de opleiding Nederlands recht op de Uni. Ik volg deze opleiding momenteel, maar weet niet goed wat ik er precies nog van kan gaan verwachten. :zwaai: Die Moustapha van Big Brother doet die opleiding ook aan de Erasmus...kun je hem wel vragen...hij is altijd meeeeer dan bereid te helpen!! ;) ;)

Kimaatje
20-10-2003, 11:51
Ik studeer op de Uvt in Tilburg en ben eerstejaars. Heb binnekort tentamens..daarom deze topic, omdat ik niet precies weet wat ik ervan moet verw88. :zwaai:

3asjramilljoen
24-10-2003, 23:49
Salaam allemaal, ik ben nu vierdejaars Nederlands Recht aan de Vu in Amsterdam. Ik vind het erg leuk allemaal. Kijk er zijn altijd vakken die wat minder zijn(bijv. rechtsgeschiedenis of rechtsfilosofie) maar ja dat hoort erbij... Ik moet ook zeggen dat de Rechtenfaculteit van de Vu ook heel goed georganiseerd is (niet per se mijn mening, maar uit onafhankelijk onderzoek naar alle uni's in Nederland naar voren gekomen). Je moet er natuurlijk zelf ook veel bloed zweet en tranen aan besteden, je krijgt het nu eenmaal niet cadeau (zoals de meeste dingen in het leven niet!!). Ik heb het er in elk geval zeer naar mijn zin, zo erg zelfs dat ik er nog een afstudeerrichting(van recht) bij wil doen, incha'allah!! Ik wens iedereen veel succes in zijn studie, m3a salama :zwaai:

bentbled
25-10-2003, 19:23


Origineel gepost door Kimaatje Kan er iemand misschien iets vertellen over de opleiding Nederlands recht op de Uni. Ik volg deze opleiding momenteel, maar weet niet goed wat ik er precies nog van kan gaan verwachten. :zwaai: Hee kimaatje hoe gaat t met je?? En met je opleiding?? Nou veeel succes met je tentamens en nog ramadan mabrookkkkk Groetjessss

Kimaatje
26-10-2003, 10:59
Origineel gepost door bentbled Hee kimaatje hoe gaat t met je?? En met je opleiding?? Nou veeel succes met je tentamens en nog ramadan mabrookkkkk Groetjessss Hey gaat goed..lei barek fiek! Hoe gaat het met jou?? Hoe waren je tentamens..??