Bekijk volle/desktop versie : Brick



25-09-2007, 16:37
Heeft er iemand dat recept voor me......

Alvast bedankt

25-09-2007, 16:52



Citaat door wardaroosje:
Heeft er iemand dat recept voor me......

Alvast bedankt



Dat wou ik nou ook komen vragen...

K heb brick vellen in huis maar ik weet niet zo goed wat ermee te doen dus kom op meiden geef eens wat leuke tips..

25-09-2007, 16:56
heb ze net ook gehaald..........
Dina gaat ze zo op haar topic zetten

25-09-2007, 17:02
een hele makkelijke recept is :

gare aardappels een beetje fijnprakken met een vork hoeft niet tot puree
dan een beetje tonijn toevoegen/m3adnous gehakt/libzar en soudania zout naar smaak pas op de aarda en tonijn bevatten al zout
dit alles mengen je kan dit zo een beetje in het midden vullen een kuiltje in het midden maken dan daar een hele ei erin breken
of de eieren door de massa mengen dat is naar smaak
dan de brick tot een driehoekvouwen met eerst de randen een beetje naar binnen vouwen
dan in de warme olie 1 voor 1 gaar bakken

25-09-2007, 17:03


Jouw bent echt een super......heb er gewoon geen woorden voor

Lieverd mis je wel

25-09-2007, 17:06
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=24555146&postcount=160

hier heb je ook een met zalm.

25-09-2007, 17:10

Citaat door wardaroosje:
Jouw bent echt een super......heb er gewoon geen woorden voor

Lieverd mis je wel



Miss je ook heer erg was vandaag pas laat op mn pc en zag je berichtje
doe rustig aan en ramadan is bijna voorbij
hier een recept die Mocrorachid eens had geplaatst lijkt op die ik je heb gegeven

BRIK MET TONIJN (Tun)

Dit heb je nodig:
2 grote aardappelen (gaargekookt en fijngestampt);
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
2 eieren (geklutst);
1 blikje tonijn ;
loempiavelletjes (diepvries);
peper of harissa en zout naar smaak;
zonnebloemolie.

Zo maak je het:
Vermeng de fijngeprakte aardappelen met de fijngehakte peterselie, losgeklopte eieren en de peper of harissa en het zout.
Roer alles goed door elkaar en verdeel de aldus verkregen puree over enkele loempiavelletjes. Leg op elk velletje wat stukjes tonijn (het kan ook zonder) en vouw de velletjes dich tot een driehoek. Plak het vast met wat water of losgeklopt ei.
Bak ze vervolgens in een laagje hete zonnebloemolie in de koekenpan.
Vergeet niet om ze één keer om te draaien. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

25-09-2007, 17:15
Bedankt voor deze recepten alvast!

Weet iemand ook nog iets anders dan tonijn, met gehakt bijvoorbeeld?

25-09-2007, 17:39
hier 1tje

500 gram aardappelen;
8 puntjes “ la vache qui rit” smeerkaas;
zout en zwarte peper naar smaak.
gehakt naar smaak kan ook zonder
Zo maak je het:

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Doe de aardappelstukjes in koud water, breng aan de kook en laat ze 20 minuten koken.
Pureer de gekookte aardappelen
Rul de gehakt gaar met een beetje gehakte ui
Vermeng de smeerkaas met de aardappelpuree en maak af met zwarte peper en zout naar smaak.
Meng de gehakt door de aardappelp of (maak een laagje purree en daarop een beetje gehakt en in het midden de ei)
Je kan altijd een ei erin breken dat doen ze typich in tunesie
Bak de brick goudbruin in de hete olie.
Meteen serveren.

25-09-2007, 17:46
Brikdeegpakketjes met spinazie en mozzarella

x 1 kg spinazie
x 8 brikblaadjes
x 1 ui
x 1 bol mozzarella
x 3 eieren
x 1 el melk
x peper en zout
x muskaatnoot

Maak de spinazie schoon en laat ze slinken in een bodempje gezouten water. Giet de spinazie af en druk er al het water uit. Laat afkoelen. Versnipper de ui en snijd de mozzarella in blokjes. Verwarm de oven voor op 190° C.
Meng in een slakom de gesneden of gehakte spinazie, de mozzarella, de ui en 2 hele eieren. Breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot. Klop het laatste ei met de melk. Bereid de pakketjes : spreid een brikblad uit, smeer er geklopt ei over, leg een lepel vulling in het midden en plooi dicht zodat u een rechthoekig pasteitje bekomt. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de 8 pasteitjes op. Smeer er geklopt ei over. Laat 15 minuten bakken in een op 190° voorverwarmde oven.
Serveer meteen.

25-09-2007, 18:05
zouden de brick ook gewoon in de oven kunnen?

25-09-2007, 18:08

Citaat door noha_tanger:
hier 1tje

500 gram aardappelen;
8 puntjes “ la vache qui rit” smeerkaas;
zout en zwarte peper naar smaak.
gehakt naar smaak kan ook zonder
Zo maak je het:

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Doe de aardappelstukjes in koud water, breng aan de kook en laat ze 20 minuten koken.
Pureer de gekookte aardappelen
Rul de gehakt gaar met een beetje gehakte ui
Vermeng de smeerkaas met de aardappelpuree en maak af met zwarte peper en zout naar smaak.
Meng de gehakt door de aardappelp of (maak een laagje purree en daarop een beetje gehakt en in het midden de ei)
Je kan altijd een ei erin breken dat doen ze typich in tunesie
Bak de brick goudbruin in de hete olie.
Meteen serveren.


Lijkt me heerlijk, ik ga het proberen.

Bedankt!

25-09-2007, 18:43


kan wel denk ik maar de echte moet je echt in olie bakken ik ken je
je houd ook niet van vettig maar een keer gebakken op keukenpapier leggen
ze nemen echt niet veel olie op

25-09-2007, 19:11

Citaat door noha_tanger:
kan wel denk ik maar de echte moet je echt in olie bakken ik ken je
je houd ook niet van vettig maar een keer gebakken op keukenpapier leggen
ze nemen echt niet veel olie op





Je kent me beter dan ik dacht

Heb de helft in de oven gedaan en de andere helft in olie
Vanavond(over een kleine half uurtje) weet ik welke het lekkerst is

29-09-2007, 12:21
Wat ik me afvraag is hoe je die brick opvouwt?! Zijn er geen voorbeelden?!
Want die Yufka (als ik het goed zeg) vellen zijn toch driehoekig??!

Bij voorbaat dank!

Sih@metje..