Bekijk volle/desktop versie : ** Aardappels in pittige saus **



24-09-2007, 15:07
Ingredienten
100 ml olijfolie extra vergine
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2-3 tl harissa (gekruide chilipasta - Marokkaanse of Turkse winkel)
1 flinke el tomatenpuree
1 tl komijnzaad
1 tl karwijzaad
750 ml water
1 kg aardappels, geschild en in plakken
zout en peper
3 el gehakte bladpeterselie


Bereiding
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en harissa. Voeg de tomatenpuree, het komijn- en karwijzaad en het water toe en breng al roerend aan de kook. Doe de aardappels en wat zout en peper erbij en laat het geheel afgedekt 15 minuten op laag vuur sudderen.
Controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit. Doe dan de peterselie erbij en laat nog 5 minuten sudderen.

En smakelijk eten

24-09-2007, 16:22


Klinkt goed en ga ik zeker uitproberen!
Had alleen nog 1 vraag: hoe dik of hoe dun moeten de plakjes aardappels zijn?

Shoukran!!