Bekijk volle/desktop versie : Onze geliefde Profeet Mohammed, deel 1



16-09-2007, 20:37

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,



De Profeet Mohammed, deel 1,

[/FONT][/SIZE]


[SIZE="2"][FONT="Comic Sans MS"]Als je wilt, kom dan mee naar de tijd van gelukzaligheid; het Arabisch schiereiland. Ook als is het maar met je gedachten, laten we hem gaan bezoeken zodat we hem kunnen zien tijdens het verrichten van zijn taken. Kijk: We zien een persoon die opvalt vanwege zijn innerlijke en uiterlijke schoonheid. In zijn hand draagt hij een boek vol wonderen en uit zijn mond komt een toespraak van waarachtige woorden. Voorzeker verkondigt hij de eeuwige preek aan alle nakomelingen van Adam en aan de djinn, de mensen, de engelen en zelfs aan het hele bestaan. Hij lost het verbazingwekkende mysterie op en verklaart het geheim van de schepping van deze wereld. Hij weet het mysterie van het geheim in de schepping op te lossen en te ontdekken. Hij geeft een overtuigend en acceptabel antwoord op drie moeilijke en geduchte vragen die door de hele schepping worden gesteld en die iedereens verstand in verbazing bezighoudt: “Wie ben jij? Waar kom jij vandaan? Waar ga jij naartoe?”



Hij verkondigt een zodanig licht der werkelijkheid dat als je naar het bestaand kijkt, buiten het kader van Gods geboden en verboden, je zeker zult zien dat het bestaan als een algemene rouwplaats is, de schepselen als vreemde voor elkaar of zelfs als vijanden, de levenloze dingen als beangstigenden lijken en alle levende dingen als weeskinderen, die huilen vanwege de klap der vergankelijkheid en scheiding. Kijk nu eens met het licht der werkelijkheid dat hij heeft verkondigd: Die algemene rouwplaats verandert in een gedenkhuis die helemaal opgaat in Godsliefde. Die van elkaar vervreemde, vijandige schepselen worden kennissen en vrienden. Die zwijgende levenlozen dingen worden gehoorzame ambtenaren en onderworpen dienaren. En die huilende, klagende weeskinderen namen de vorm aan van dingen die God met zijn schone namen verheerlijken of die dankbetuigingen uiten vanwege het ontslag van hun verplichtingen.

En door dat licht veranderen de bewegingen, de afwisselingen, veranderingen en wijzigingen in het bestaan van betekenisloosheid, zinloosheid of spel van toevalligheden ieder in een brief van de Heer, bladzijden met bewijzen en verwijzingen naar de schepping en spiegels die de schone namen van God weerspiegelen. Zelf het bestaan verandert in een boek der wijsheid van de Onafhankelijke. Vanwege de eindeloze zwakheid, machteloosheid, armoede en behoeftigheid is de mens lager dan alle dieren. En vanwege het verdriet, de pijn en smart die het verstand teweeg brengt, wordt de mens nog ongelukkiger dan alle dieren. Maar wanneer het verstand met zijn licht verlichting vindt, zal de mens boven alle dieren en alle schepselen reiken. Met deze verlichte machteloosheid, behoeftigheid en dit verstand verricht hij smeekbeden en wordt hij een vleiende koning en met smachtend gehuil wordt hij een vleiende kalief over het aardoppervlak. Dus indien dat licht er niet zou zijn, zou het bestaan, de mens en zelfs alle dingen vervallen in het niets. Jazeker, voor zo’n uniek bestaan is zeker een dergelijk persoon nodig. Anders dienen dit bestaan en alle werelden er niet te zijn.


Deze persoon is een verkondiger van de eeuwige gelukzaligheid en de boodschapper die dit verheugend nieuws brengt; ontdekker en bekendmaker van de eindeloze barmhartigheid; berichter en toeschouwer van de schoonheden van de Goddelijke Heerschappij; ontdekker en toner van de schatten in de Namen van God. Wanneer je naar hem kijkt –naar de kant van zijn dienaarschap- zul je zien dat hij een voorbeeld van liefde en barmhartigheid, een eer voor de mensheid en de meest verlichte vrucht uit de boom van het bestaan. En wanneer je naar hem kijkt –dat wil zeggen de kant van zijn profeetschap- zul je zien dat hij een bewijs is voor Gods bestaan, een lichtbron van waarheid, een zon van rechtleiding en een weg tot gelukzaligheid. Kijk dus naar zijn verlichting als ware het een oogverblindende bliksem. Van het Noorden tot aan het Zuiden, de helft van de wereld en een vijfde deel van de mensheid heeft zijn geschenk van rechtleiding geaccepteerd en omhelst. Wat is er in godsnaam met ons ego en onze duivel aan de hand dat zij de essentie van alle zaken van deze persoon: “Er is geen andere God dan Allah” niet met alle gradaties accepteren.


Wordt vervolgd InshaAllah

16-09-2007, 20:50


De Profeet Mohammed (deel 2)


In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,


Kijk, kijk hoe hij op dat uitgestrekte schiereiland in een mum van tijd de gewoonten en verwilderde, slechte karakters van verschillende wilde en koppige volkeren die vasthouden aan hun gewoonten, ontwortelt en ontkracht. Hij kleedt ze aan met al het goede fatsoen en maakt ze docent voor de hele wereld, een leermeester voor fatsoenlijke volkeren. Kijk! Het was geen openlijke dominantie, maar voorzeker het overwinnen en onderwerpen van hun verstand, ziel, hart en persoonlijkheid. Hij werd de geliefde in alle harten, de leermeester van het verstand, de opvoeder van de mensen en de sultan van de geesten.

Je weet dat in een klein volkje een kleine gewoonte, zoals het roken, alleen met veel inspanning door een grote heerser definitief kan worden opgeheven. Echter heeft deze persoon vele hechte gewoontes van grote, standvastige en koppige volkeren ontkracht en ervoor in de plaats verheven karakteren achtergelaten, welke zich nestelden in vlees en bloed. Dit alles en nog vele andere verbazingwekkende werken heeft hij in korte tijd teweeg gebracht met een ogenschijnlijk geringe macht en weinig inspanning. Dus zij die de tijd van gelukzaligheid niet zien, houden we het Arabisch Schiereiland voor ogen. Dus laat ze maar samen met honderden filosofen daar naartoe gaan en laat ze maar honderd jaar werken. Zouden ze, vergeleken met die tijd, een honderdste teweeg kunnen brengen van wat hij in één jaar teweeg heeft gebracht?

Tevens weet je dat een simpele ziel met een gering aanzien, in een kleine gemeenschap, tijdens een discussie over een simpel onderwerp, zonder schaamte of angst in bijzijn van zijn vijanden niet eens een klein maar schandelijk leugen kan uiten zonder dit bedrog te laten merken, zonder berouw te tonen en zonder zich op te winden. Kijk nu eens naar deze persoon. Zonder angst, terughoudendheid, ingetrokkenheid, opwinding en met een pure oprechtheid en serieusheid vertelt hij tijdens zijn grote opgave als erg belangrijke ambtenaar zijn woorden. Dit doet hij met veel eer en zelfvertrouwen op een krachtige, verheven manier dat zijn vijanden het moeilijk kunnen verdragen. Dit terwijl hij in een grote gemeenschap, tegenover vele tegenstanders, tijdens grote problemen en erg grote zaken veel behoefte heeft aan bescherming. Kan er dan überhaupt een tegenstrijdigheid zijn in de woorden die hij zegt? Is het mogelijk dat hij het vermengt met leugens? Absoluut niet! “Het is niets anders dan een Openbaring die aan hem geopenbaard is.”(53:4) Jazeker, waarheid bedriegt niet. Een erkenner van de waarheid kan men niet bedriegen. Een weg die uitgaat van de waarheid houdt zich verre van de leugen. Een inbeelding zal in de ogen van de erkenner van de waarheid nooit voor waarheid worden aangezien en zal hem niet misleiden…

Kijk eens hoeveel nieuwsgierigheid hij opwekt en wat voor aantrekkelijke, noodzakelijke en geweldige waarheden hij laat zien en hoeveel zaken hij bewijst.
Je weet dat nieuwsgierigheid de meeste mensen aanzet tot onderzoek. Indien men jou het volgende voorstelt: “Wanneer je de helft van je leven en je bezittingen geeft, komt er iemand van de maan en van Jupiter die jou vertelt wat er allemaal op de maan en op Jupiter te vinden is en wat daar de situatie is. Daarnaast zullen zij jouw toekomst en alles wat je zal overkomen voorspellen.” Als je nieuwsgierig bent, zul je dit geven. Nu vertelt die persoon het nieuws van een Sultan waar in Zijn koninkrijk de maan als een vlieg is die ergens omheen cirkelt. De aardbol cirkelt op zijn beurt weer om een lamp en deze lamp die de zon voorstelt, is één van de duizenden lampen in één van de herbergen van de duizenden zonnestelsel van die Sultan. Daarnaast heeft deze persoon het met volledige overtuiging over een zodanig verbazingwekkende wereld en bericht hij over zulke grote veranderingen dat als duizenden werelden een bom zouden worden en zouden ontploffen, het nog niet verbazingwekkender is dan dit. Kijk en luister naar zijn recitatie van de hoofdstukken uit de Qur’an zoals bijvoorbeeld (81:1) “Wanneer de zon opgerold wordt.” (82:1) “Wanneer de hemel gespleten wordt.” (101:1) “De Daverende (De Dag der Opstanding).” Daarnaast doet hij voorspellingen over een zodanige toekomst dat deze wereldse toekomst, hiermee vergeleken, niet meer is dan een hallucinatie. Tevens geeft hij ons een uiterst serieuze boodschap van een zodanige gelukzaligheid dat hiermee vergeleken alle gelukzaligheid op deze wereld niet meer is dan een lichtflits, een weerkaatsing van de Eeuwige Zon.

Achter de sluiers van dit bestaan, dat vol geheimen en mysteries zit, staat ons zeker zulke grote verbazingwekkend gebeurtenissen te wachten. Om ons over deze gebeurtenissen te verkondigen, is zeker een dergelijke, verbazingwekkende en absoluut wonderbaarlijke persoon nodig. Tevens blijkt duidelijk uit zijn houding dat hij het zag, ziet en vertelt over dat wat hij heeft gezien. Hij bericht ons met zekerheid over de God van de hemelen en de aarde, die ons voedt met zijn goddelijke giften, en vertelt ons wat Hij van ons wil en wat Hij van ons verwacht. We zouden alles moeten laten liggen om naar deze persoon te luisteren die ons inlicht over zulke zaken en nog veel meer verbazingwekkend, noodzakelijke zaken. Wat is er dan met de meeste mensen aan de hand dat ze doof, blind of krankzinnig zijn en deze werkelijkheid niet zien en deze waarachtigheden niet horen of begrijpen?

Wordt vervolgd, InshaAllah

16-09-2007, 20:57
up Monaya, nog Mabrouk ya Ramandan!!!

16-09-2007, 20:58

Citaat door mourri:
up Monaya, nog Mabrouk ya Ramandan!!!



jij ook mabruk ramadan!! dankjewel voor het lezen inschallah zul je beloond worden er voor !

16-09-2007, 21:16








De Profeet Mohammed sallaa laho wa3alaihi wa salam(deel 3)


In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,


Dus deze persoon is een pratend, betrouwbaar bewijs, net zo waarachtig als de éénheid van de Schepper van dit bestaan. En zo ook is deze persoon een absoluut, stralend bewijs voor de wederopstanding en de eeuwige gelukzaligheid. Voorzeker is deze persoon met rechtleiding de oorzaak en het middel voor de eeuwige gelukzaligheid. Zo ook is hij met zijn smeekbede en verlangen de rede en de oorzaak voor de schepping van die gelukzaligheid. Kijk! Die persoon smeekt met een zodanig verheven gebed dat het is alsof dit schiereiland of zelfs de hele wereld samen met hem in zijn verheven gebed bidt en smeekt. En tevens smeekt hij in de aanwezigheid van een zodanig grote bijeenkomst dat het lijkt alsof alle verlichte en verheven personen van de mensheid, vanaf Adam tot aan onze eeuw en tot aan de dag des oordeels, zich bij hem aansluiten, hem als voorbeeld nemen en Amen zeggen tegen zijn smeekbede. Kijk eens! Hij smeekt voor een zodanige, gezamenlijke behoefte dat niet alleen de bewoners van deze wereld, maar ook de bewoners van de hemelen en voorzeker ook het hele bestaan “Jazeker, mijn Heer! Geef het. Ook wij willen het.”, zegt en zich bij hem aansluiten. Hij smeekt op een zodanig deerniswekkende, droevige, bekoorlijke en verlangende manier en met zoveel smart, dat hij het hele bestaan tot huilen brengt en hen bij zijn smeekbede doet aansluiten.
Kijk, hij smeekt omwille van zo’n nut en zo’n doel dat het de mensheid, de hele wereld en zelfs alle schepselen verhoogt van het diepste der diepten, verval, waardeloosheid en nutteloosheid naar hoogste verhevenheid zoals eigenwaarde, eeuwigheid en verheven opdrachten.
Kijk! Huilend smeekt hij om hulp en met een zodanig mildheid smeekt en verzoekt hij om genade, dat het is alsof alle schepselen op deze wereld, in de hemelen en het koninkrijk Gods, het horen, waardoor ze getroffen raken en “Amen, O mijn Heer, Amen”, zeggen. Kijk, hij legt zijn verlangen voor aan de Almachtige die alles hoort en uiterst vrijgevig is. Zijn bede is gericht aan de Alwetende die alles ziet en uiterst Erbarmen is. Een God die klaarblijkelijk de meest verborgen behoefte en verlangen van de meest verborgen levende schepselen ziet, hoort, accepteert en met barmhartigheid tegemoet komt. Want Hij geeft de profeet alles wat hij wenst, zelfs al wordt dit verlangen alleen maar duidelijk uit zijn houding. En Hij geeft het op een zodanig wijze, allesoverziende en barmhartige manier dat deze opvoeding en voorbereiding zonder twijfels alleen maar toebestemd is aan Diegene die Alziend, Alhorend en de meest Vrijgevige en Erbarmen is.

Kijk! De eer van de mensheid, de meest unieke der tijden en de waarachtige trots van het bestaan, die de meest verheven onder de mensen achter zich heeft en vanaf het aardoppervlak zijn handen uitstrekt naar de hemelen en smeekbeden verricht, wat wenst hij? Kijk en luister: Hij wil de eeuwige gelukzaligheid, het voortbestaan, de ontmoeting en het paradijs. Hij wil dit samen met alle verheven namen van Allah wiens wetten en schoonheden in alle schepselen weerspiegelen. Zelfs al zouden talloze oorzaken voor de realisatie van die wensen, zoals barmhartigheid, tegemoetkoming, wijsheid en rechtvaardigheid niet bestaan, dan nog zou één enkele smeekbede van deze persoon genoeg zijn voor de schepping van het paradijs welke voor God even gemakkelijk is als het scheppen van de lente. Jazeker, zoals zijn profeetschap de oorzaak is voor deze wereld, deze plaats van beproeving. Zo ook is zijn dienaarschap de oorzaak voor de schepping van het paradijs. Kijk nou zelf wat de verstandigen en wetenschappers zeggen van deze absolute ordening die je zo kunt zien, deze gebrekenloze kunstwerken binnen Zijn barmhartigheid en unieke heerschappij in absolute perfectie: “Binnen al het mogelijk is er geen beter of perfecter bestaan mogelijk dan dit bestaan.” Zou God de kleinste en simpelste wensen en stemmen met waardering aanhoren en tegemoet komen, maar de meest belangrijke en noodzakelijk wensen onbelangrijk vinden, niet aanhoren, niet begrijpen en niet tegemoet komen? Is in deze perfectie zoiets afschuwelijks, onbarmhartigs en wanordelijks mogelijk? Nooit of te nimmer… God behoede ons voor een dergelijke gedachte. Een zodanige perfectie kan een dergelijke verafschuwing nooit accepteren en zal zich hiermee niet verlagen.
O mijn denkbeeldige vriend! Tot dusver is het genoeg, we moeten teruggaan. Ookal zouden wij honderd jaar in deze tijd, op dit eiland blijven, dan nog zouden wij niet eenhonderdste deel van zijn verbazingwekkende werken en fenomenale taken volledig kunnen bevatten en bezichtigen en er genoeg van krijgen.

Kom maar eens mee! We zullen elke eeuw die voorbij komt één voor één bekijken. Kijk welke bloemen door het licht van de zon van rechtleiding elke eeuw zijn gaan bloesemen en welke miljoenen verlichte vruchten zoals Ebu Hanifa, Shafie Bayezid-i Bistami, Sah-i Geylani, Sah-i Naksibend, Imam-i Ghazali, Imam-i Rabbani het heeft gegeven. Een uitgebreide toelichting van onze bezichtigingen stellen we uit naar een ander moment. Nu gaan we een zegening uitspreken die verwijst naar de zeker wonderen van die rechtleidende
en wonderen verrichtende persoon:

Miljoenen vrede en zegeningen aan de vereerde Mohammed (vzmh). Zo veel als het aantal goede daden van zijn volk. Hij die de maan in tweeën deed splitsen door deze alleen maar aan te wijzen. Hij wiens profeetschap is aangekondigd in de Thora, de Bijbel en de Psalmen. Hij wiens profeetschap is aangeduid door overweldigende gebeurtenissen, de djinns, met hun berichten uit de toekomst, de geleerden onder de mensheid en de toekomstvoorspellers.

Miljoenen vrede en zegeningen aan de vereerde Mohammed (vzmh); net zoveel als het aantal letters van de gelezen woorden van de Qur’an, vanaf het begin van de openbaring tot aan de dag deze oordeels, welke in de luchtgolven met de wil van de Barmhartige een gestalte hebben gekregen in de spiegeling van de lucht. Want op zijn verzoek kwamen de bomen naar hem toe gerend. Na zijn smeekbede voor regen daalde er regen neer uit de hemel. De wolken schaduwden hem tegen de hitte. Met een beetje voedsel deed hij de honger van honderden stillen. Tot drie keer toe liet hij water stromen uit zijn vingers. Ter verering van hem liet God een hagedis, een hert, een boomstam, een gebraden giftige geitenbout, een kameel, een berg, stenen en grond spreken. Hij die eigenaar is van de hemelreis. De persoon die verreikt is met het grootste wonder “de aanschouwing van God” en wiens blik niet week of dwaalde. Onze vereerde. Onze vrijpleiter.

O onze God, wees ons omwille van iedere vrede en zegening vergiffenis gezin en wees barmhartig jegens ons. Amen

Wordt vervolgd, InshaAllah