Bekijk volle/desktop versie : Harira!



13-09-2007, 14:51
Salaam Aleikom dames,

Hoe laat beginnen jullie aan je harira???? Ik ga er ongeveer over een uurtje aan beginnen insha Allah!

13-09-2007, 14:57


Ben er al klaar mee

13-09-2007, 14:58
moet tot 17:00uur werken en kan dus dan pas aan de harira beginnen... wadt nog krapjes aangezien ik nog wat boodschapjes moet doen

13-09-2007, 14:58
heb het al gemaakt..

en vandaag eten we bij familie..

13-09-2007, 15:06


Ik begrijp het niet, sommige doen echt uren over harira, die van mij is binnen een kleine 40 minuten klaar. En toch is het echte harira. Een vriendin van mij kookt 'm 2,5 uur.
Het is toch vlees, uien, kosbor, marednoez, selderij, prei, alhamoez, linzen, pak tomaatsaus, kruiden, kokend water erbij en dan laten koken en op het eind deeg + vermicelli. Of doen jullie er iets ander in voor degene die het uren laten koken.?

13-09-2007, 15:07
Rond 17.00uur inchallah beginnen..

13-09-2007, 15:09

Citaat door Krullebol:
Ik begrijp het niet, sommige doen echt uren over harira, die van mij is binnen een kleine 40 minuten klaar. En toch is het echte harira. Een vriendin van mij kookt 'm 2,5 uur.
Het is toch vlees, uien, kosbor, marednoez, selderij, prei, alhamoez, linzen, pak tomaatsaus, kruiden, kokend water erbij en dan laten koken en op het eind deeg + vermicelli. Of doen jullie er iets ander in voor degene die het uren laten koken.?


Het is net als bouilion. Hoe langer je het laat trekken, hoe lekkerder het wordt...

13-09-2007, 15:10
ik ga er zo ook mee beginnen, Heb er nu lekker tijd voor voordat Hafsa weer wakker word...

13-09-2007, 15:13
ik begin er precies half 6 mee dan ben ik thuis van me werk..

is het dan optijd klaar vast wel toch

13-09-2007, 15:17

Citaat door nova:
Het is net als bouilion. Hoe langer je het laat trekken, hoe lekkerder het wordt...


Maar dan is alles toch door en doorgaar. Da's toch niet lekker, ik wil zien en proeven wat ik aan het eten ben.

13-09-2007, 15:21
ik ben er nu mee bezig en is bijna klaar.

13-09-2007, 15:23

Citaat door Krullebol:
Maar dan is alles toch door en doorgaar. Da's toch niet lekker, ik wil zien en proeven wat ik aan het eten ben.


Laten we het erop houden, dat smaken verschillen...Ik denk dat de harira-makers de vermicelli bijv. niet op het begin in de pan gooien.