Bekijk volle/desktop versie : Ebola Uitgebroken In Congo



11-09-2007, 20:33
In het zuiden van Congo zijn twee plaatsen onder quarantaine geplaatst vanwege een uitbraak van Ebola. De afgelopen vier maanden werden er meer dan 160 doden en 352 zieken gemeld in een zuidelijke provincie. Dit werd toegeschreven aan een mysterieuze koorts.

De koorts blijkt na analyse van een aantal monsters door het Amerikaanse Center for Desease Control and Prevention, Ebola te bevatten. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie is het nog niet duidelijk of alle doden en zieken toe te schrijven zijn aan Ebola, of dat er nog andere ziekten de ronde doen in Congo.

Mensen die Ebola hebben, overleven de ziekte in 50 tot 90% van de gevallen niet. De Wereld Gezondheids Organisatie heeft verschillende organisaties gevraagd om virologen en gezondheidsspecialisten naar het gebied te sturen om de uitbraak en verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

http://africa.reuters.com/top/news/usnBAN135572.html

12-09-2007, 19:44


Hulpverleners gaan Ebola te lijf in Congo
Kinshasa - Internationale hulpverleners zijn in actie gekomen in het zuiden van Congo om verdere verspreiding van het dodelijke Ebola-virus te voorkomen. Medewerkers van de Wereldgezondheidsorganisatie en Artsen zonder Grenzen werken samen met Congolese hulpverleners. Geprobeerd wordt besmette gebieden te desinfecteren; verder worden er tenten opgezet om patiënten in quarantaine te kunnen nemen.
In de getroffen provincie West-Kasai zijn in vier maanden tijd meer dan 160 mensen overleden aan de gevolgen van het uiterst dodelijke Ebola-virus. Er bestaan geen vaccins of medicijnen tegen.