Bekijk volle/desktop versie : tevredenheid...



10-09-2007, 23:17
En bovendien zegt Allaah ta'la dat wanneer de man tevreden is over zijn vrouw zij de Hemel binnen gaat..



Kan iemand mij hier meer over vertellen?
Dus als mijn man bijv niet zou willen dat ik de hemel in ga ga ik dat niet?

11-09-2007, 10:16


De man gehoorzamen

Inderdaad, de man gehoorzamen is een plicht voor de vrouw in Islaam;het is een daad van aanbidding voor Allah(s.w.a.), waarmee zij Zijn tevredenheid en acceptatie zoekt!
We hebben nu talloze teksten gelezen waarin de vrouw wordt opgedragen om haar man te gehoorzamen en goed met hem samen te werken.
Abu Hurayrah heeft overgeleverd dat Rasuulullaah (s.a.s.) zei:

"Wanneer een vrouw haar vijf gebeden bidt; haar maand Ramadaan vast; en haar "farj"(geslachtsdeel) beschermt, en haar man gehoorzaamt, zal haar verteld worden op de Dag des Oordeels): "Ga het Paradijs binnen, door welke van de (acht) poorten ervan dan ook."(x1)

En tegenovergesteld is haar man ongehoorzaam zijn zo’n grote zonde, dat dat de reden kan zijn waarom haar gebeden niet door Allah(s.w.a.) worden geaccepteerd! Ibn ‘Umar heeft overgeleverd dat Rasuulullaah (s.a.s.) zei:

"Er zijn twee soorten mensen wiens gebeden niet hoger dan hun hoofden rijzen:
een slaaf die van zijn meesters is weggelopen- totdat hij naar hun terug keert; en een vrouw die haar man niet gehoorzaamt- totdat zij gehoorzaam wordt."(x2)


richtlijnen voor gehoorzaamheid:

1) Een vrouw haar gehoorzaamheid aan haar man is in de eerste plaats een gehoorzaamheid aan Allah(s.w.a.), want Hij heeft het bevolen.
2) De vrouw dient haar man te gehoorzamen, zolang als het voor haar mogelijk is.
3) De man moet alleen gehoorzaamd worden in zaken die geen ongehoorzaamheid aan Allah(s.w.a.) inhouden.

Dingen doen die haar man plezier doen

Een goede vrouw verlangt haar man tevreden te maken met haar uiterlijk; Abu Hurayrah heeft overgeleverd dat Rasuulullaah (s.a.s.) zei:

"De beste vrouw is degene die hem (haar man) tevreden maakt wanneer hij naar haar kijkt,
hem gehoorzaamt wanneer hij iets beveelt en die zichzelf of haar geld niet blootstelt aan iets waar hij niet van houdt."(x1)


En een soortgelijke hadith heeft ‘Abdullaah Bin Salaam overgeleverd; toen aan Rasuulullaah (s.a.s.) gevraagd werd: "Wie zijn de beste vrouwen?"antwoordde hij:

"Tot de beste vrouwen behoort degene die jou plezier doet wanneer je naar haar kijkt, jou gehoorzaamt wanneer je iets opdraagt, en jou tijdens jouw afwezigheid beschermt wat haarzelf en jouw bezittingen betreft." (x2)

Het is belangrijk om te begrijpen dat haar man "plezieren"betekent dat zij dat op een manier dient te doen die Allaah ook pleziert; de hoogste vorm van "plezieren" is door een praktiserende Moslim vrouw te zijn:Zij bedekt haar gehele lichaam (behalve gezicht en handen) voor ieder die niet meer dan dat mag zien en maakt zichzelf altijd mooi voor haar eigen man.

(x1) Verzameld door at-Tabarani (in al Kabir) Sahih verklaard door al-Albani (Sahih ul-Jami no.6813 en as-Sahihah no.652)
(x2) Verzameld door Muslim en Ahmad.

Insha allah heb je hier wat aan..

En trouwens lieve zuster, het ligt aan jou wat jij wilt bereiken, dus wil je het Paradijs bereiken, gehoorzaam Allah subhana wa ta3ala, Want Hij heeft het beste voor ons, elhamdoelilah.

25-09-2007, 14:48
en de man dan? die moet ons toch ook tevreden houden??

25-09-2007, 14:51

Citaat door Sosasa:
en de man dan? die moet ons toch ook tevreden houden??



De man moet zijn vrouw goed behandelen. Zoals de Profeet salalahoe 3alaihie wa salaam heeft gedaan en gezegt tegen zijn Ummah. Hij behoort altijd vriendelijk te zijn..