Bekijk volle/desktop versie : De zwarte zijde van de Joods-christelijke traditie



Pagina's : [1] 2 3

08-09-2007, 15:13
De zwarte zijde van de Joods-christelijke traditie[/SIZE]

Ik probeerde me de laatste dagen als moslimallochtoon te verdiepen in de Joods-christelijke normen en waarden die volgens hardcore islamofoben als Geert Wilders, Hans Jansen, Afshin Ellian en Leon de Winter de identiteit van Nederland vormen. Om dit te doen besloot ik terug te keren naar de Bijbel om adequate informatie over dit onderwerp te verkrijgen. De Bijbel blijft per slot van rekening ‘de moeder der boeken’ als het gaat om deze vredelievende Joods-christelijke traditie waarmee de voorgenoemde personen een sterke affiniteit schijnen te hebben. Maar wat ik tegenkwam joeg mij de stuipen op het lijf en deed mijn ogen rollen van verbazing. Bekijk eens de onderstaande voorbeelden en oordeelt u zelf:

“De HEER zei tegen hem: ‘Maak een ronde door Jeruzalem, en zet een merkteken op het voorhoofd van iedereen die jammert en klaagt om de gruwelijke dingen die er in de stad gebeuren.’ Tegen de zes anderen hoorde ik hem zeggen: ‘Ga achter hem aan, trek ook door de stad en dood iedereen. Jullie moeten geen medelijden tonen, jullie mogen geen medelijden kennen. Oude mensen, jonge mannen en vrouwen, moeders en kinderen – jullie moeten ze allemaal ombrengen, behalve de mensen die het merkteken dragen. Begin bij mijn heiligdom.’ En ze begonnen bij de zeventig oudsten, die voor de tempel stonden. Hij zei tegen de mannen: ‘Dood alle mensen in de voorhoven zodat de tempel onrein wordt, en ga dan naar buiten!’ Ze gingen naar buiten en trokken moordend door de stad.”

(Ezechiël 9: 4-7)


“Dit zegt de HEER van de hemelse machten: Ik ben niet vergeten wat Amalek Israël heeft aangedaan: het heeft Israël de weg versperd bij zijn uittocht uit Egypte. Trek daarom op tegen de Amalekieten en versla ze. Wijd al hun bezittingen onvoorwaardelijk aan de HEER. Spaar ze niet, maar dood alles en iedereen: mannen en vrouwen, kinderen en zuigelingen, runderen en schapen, kamelen en ezels.”

(1 Samuël 15: 2-3)

Dus gelet op het gegeven dat oude mensen, vrouwen en kinderen vermoord dienen te worden.


“Babel, weldra word je verwoest. Gelukkig hij die wraak zal nemen en jou doet wat jij ons hebt gedaan. Gelukkig hij die jouw kinderen grijpt en op de rotsen verplettert.”

(Psalmen 137: 8-9)

Waar is de o zo vredelievende boodschap van de bijbel toch gebleven? Wat hebben deze argeloze onschuldige kindertjes toch gedaan om tegen de rotsen verpletterd te worden?


“Dood daarom alle kinderen van het mannelijk geslacht en alle vrouwen die met een man hebben geslapen, maar laat meisjes die nog nooit met een man hebben geslapen in leven.”

(Numeri 31: 17-18)


“Wanneer iemand – uw volle broer, uw zoon of uw dochter, of de vrouw die u bemint, of uw beste vriend – u in het geheim probeert over te halen om andere goden te dienen, goden die u nog niet kende en ook uw voorouders niet, goden van de naburige volken, vlakbij of ver weg of waar ook ter wereld, luister dan niet naar zo iemand en geef niet toe; wees onverbiddelijk, heb geen medelijden met hem en houd hem niet de hand boven het hoofd. U moet hem ter dood brengen; samen met uw volksgenoten moet u hem stenigen tot de dood erop volgt, en zelf moet u de eerste steen werpen”

(Deuteronomium 13: 8-11)

“ Wanneer in een van de steden die u van de HEER, uw God, krijgt om u daar te vestigen, het gerucht de ronde doet dat er onder uw volk nietswaardige figuren zijn opgestaan die de andere inwoners van hun stad tot ontrouw hebben aangezet en hen naar andere goden hebben laten overlopen – goden die u onbekend zijn –, dan moet u navraag doen, een onderzoek instellen en de zaak tot op de bodem uitzoeken. Als blijkt dat het waar is, als onomstotelijk vaststaat dat zoiets afschuwelijks bij u heeft plaatsgevonden, dan moet u de inwoners van die stad TER DOOD BRENGEN. DE HELE STAD, iedereen die er woont”

(Deuteronomium 13: 13-17)


“Wanneer zich in een van de steden die de HEER, uw God, u zal geven, iemand bevindt, man of vrouw, die doet wat slecht is in de ogen van de HEER door de regels van het verbond te overtreden, door andere goden te vereren, de zon, de maan of de sterren, en daarvoor neer te knielen, hoewel ik dat verboden heb, en het komt u ter ore, dan moet u zorgvuldig navraag doen. Als blijkt dat het waar is, als onomstotelijk vaststaat dat deze gruwelijke dingen onder het volk van Israël hebben plaatsgevonden, dan moet u de man of vrouw die zich zo misdragen heeft de stad uit brengen en buiten de poort STENIGEN TOT DE DOOD EROP VOLGT”

(Deuteronomium 17: 2-5)


[SIZE="2"]Gaat Jami nog wat doen aan deze opruiende teksten die oproepen tot het doden van afvalligen? Misschien een commissie oprichten voor ex-christenen!


“ Voordat u een stad aanvalt, moet u eerst een vredesregeling aanbieden. Als men op het voorstel ingaat en de poorten voor u opent, moeten alle inwoners van de stad tot herendienst worden gedwongen. Als ze echter geen vrede willen sluiten en liever de strijd met u aangaan, en de HEER, uw God, u de belegerde stad in handen geeft, moet u alle mannelijke inwoners ter dood brengen. Maar de vrouwen en kinderen en het vee en alles wat er aan goederen in de stad is mag u buitmaken. U mag van de buit eten wat u wilt, want u krijgt het van de HEER, uw God. Zo moet u te werk gaan bij de steden die op grote afstand van u liggen, buiten het gebied dat u nu gaat veroveren. Maar daarbinnen, in de steden van het land dat de HEER, uw God, u als grondgebied zal geven, mag u geen mens in leven laten. Alle Hethieten, Amorieten, Kanaänieten, Perizzieten, Chiwwieten en Jebusieten moet u DODEN, zoals de HEER, uw God, u heeft opgedragen, om te voorkomen dat u de gruwelijke dingen die zij voor hun goden doen van hen overneemt, waardoor u tegen de HEER, uw God, zou zondigen.”

(Deuteronomium 20: 10-18)

“ In de vlakte van Moab, aan de Jordaan ter hoogte van Jericho, zei de HEER tegen Mozes: ‘Zeg tegen de Israëlieten: “Wanneer jullie de Jordaan oversteken naar Kanaän, moeten jullie de bewoners van dat land verdrijven. Vernietig al hun stenen met afbeeldingen en al hun gegoten beelden, en verwoest de offerplaatsen. Neem het land in bezit en ga er wonen, ik geef jullie dit land in eigendom. Jullie moeten het land door middel van loting onder de verschillende geslachten verdelen. Geef een groot geslacht een groot stuk grond in bezit, een klein geslacht een klein stuk. Het lot bepaalt wat elk geslacht krijgt. Zo moeten jullie het land onder de verschillende stammen verdelen. Maar als jullie de bewoners ervan niet verdrijven, zullen degenen die je van hen overlaat zich vijandig tegenover je opstellen wanneer jullie eenmaal in het land wonen; ze zullen tot stekels in je zij en tot dorens in je ogen worden. En dan zal ik met jullie doen wat ik van plan was met hen te doen.”


(Numeri 30: 50-56)


“In de tijd dat David en zijn mannen op Filistijns grondgebied woonden, een jaar en vier maanden om precies te zijn, trokken ze er geregeld op uit om de stammen te overvallen die woonden in het gebied van Telam tot aan Sur, waar Egypte begint: nu eens de Gesurieten, dan weer de Girzieten of de Amalekieten. Wanneer David daar ergens toesloeg, liet hij GEEN MAN OF VROUW IN LEVEN en nam alles mee: schapen, geiten, runderen en kamelen, en dekens en kleren”

(1 Samuël 27: 7-9)

Volgens de gemanipuleerde bijbel zou de weledele profeet David zich schuldig hebben gemaakt aan deze voorgenoemde verschrikkingen. Moge Allah ons behoeden voor afdwaling.

En waar ik absoluut niet tegen kan is de onzin die uitgekraamd wordt over een zogenaamd verschil tussen de God van het Oude en het Nieuwe Testament. De Ene zal bloeddorstig zijn en de Andere de vrede zelve. Iedereen zal moeten begrijpen dat de God van de Bijbel één en dezelfde is, punt uit! Vandaar dat Paulus, de grondlegger van het vernieuwde Christendom, vol lof en ontzag sprak over degenen die deel hebben genomen aan de voorgenoemde oorlogen, vervolgingen en moordpartijen. Hij zegt namelijk: “Wat valt hier nog aan toe te voegen? De tijd ontbreekt me om te vertellen over Gideon en Barak, Simson en Jefta, David en Samuël, en over de profeten, die door hun geloof koninkrijken overwonnen, gerechtigheid lieten gelden, en kregen wat hun beloofd was; die leeuwen de muil toeklemden, aan vuur de laaiende kracht ontnamen en ontkwamen aan de houw van het zwaard; die hun zwakheid krachtig overwonnen, in de oorlog machtige helden werden en vijandelijke legers op de vlucht joegen.”
(Hebreeën 11: 32-35)

Als Wilders, Jansen, de Winter en Ellian consequent zouden zijn dan zouden zij ook harde woorden moeten spreken over deze Bijbelse teksten en pleiten voor een algeheel of gedeeltelijk verbod op de Bijbel (waar ik trouwens geen voorstander van ben).

Maar wij weten dat deze mensen tot in het diepste van hun (holle, waardeloze) zielen de Islam haten en deze haat hen blind maakt voor rede en argumenten.

Team al-yaqeen

http://www.al-yaqeen.com/nieuw/nieuws/nieuws.php?id=966

08-09-2007, 15:15


Topper!

Wilders moet eens de teksten van de grootste Joodse geleerde bestuderen, RAMBAM!

08-09-2007, 15:21
Nu is het nog even wachten tot iemand met korancitaten aankomt en een geweldig topic is geboren...

08-09-2007, 15:22

Citaat door Oujda_SEC_sec:
De zwarte zijde van de Joods-christelijke traditie[/SIZE]

Ik probeerde me de laatste dagen als moslimallochtoon te verdiepen in de Joods-christelijke normen en waarden die volgens hardcore islamofoben als Geert Wilders, Hans Jansen, Afshin Ellian en Leon de Winter de identiteit van Nederland vormen. Om dit te doen besloot ik terug te keren naar de Bijbel om adequate informatie over dit onderwerp te verkrijgen. De Bijbel blijft per slot van rekening ‘de moeder der boeken’ als het gaat om deze vredelievende Joods-christelijke traditie waarmee de voorgenoemde personen een sterke affiniteit schijnen te hebben. Maar wat ik tegenkwam joeg mij de stuipen op het lijf en deed mijn ogen rollen van verbazing. Bekijk eens de onderstaande voorbeelden en oordeelt u zelf:

“De HEER zei tegen hem: ‘Maak een ronde door Jeruzalem, en zet een merkteken op het voorhoofd van iedereen die jammert en klaagt om de gruwelijke dingen die er in de stad gebeuren.’ Tegen de zes anderen hoorde ik hem zeggen: ‘Ga achter hem aan, trek ook door de stad en dood iedereen. Jullie moeten geen medelijden tonen, jullie mogen geen medelijden kennen. Oude mensen, jonge mannen en vrouwen, moeders en kinderen – jullie moeten ze allemaal ombrengen, behalve de mensen die het merkteken dragen. Begin bij mijn heiligdom.’ En ze begonnen bij de zeventig oudsten, die voor de tempel stonden. Hij zei tegen de mannen: ‘Dood alle mensen in de voorhoven zodat de tempel onrein wordt, en ga dan naar buiten!’ Ze gingen naar buiten en trokken moordend door de stad.”

(Ezechiël 9: 4-7)


“Dit zegt de HEER van de hemelse machten: Ik ben niet vergeten wat Amalek Israël heeft aangedaan: het heeft Israël de weg versperd bij zijn uittocht uit Egypte. Trek daarom op tegen de Amalekieten en versla ze. Wijd al hun bezittingen onvoorwaardelijk aan de HEER. Spaar ze niet, maar dood alles en iedereen: mannen en vrouwen, kinderen en zuigelingen, runderen en schapen, kamelen en ezels.”

(1 Samuël 15: 2-3)

Dus gelet op het gegeven dat oude mensen, vrouwen en kinderen vermoord dienen te worden.


“Babel, weldra word je verwoest. Gelukkig hij die wraak zal nemen en jou doet wat jij ons hebt gedaan. Gelukkig hij die jouw kinderen grijpt en op de rotsen verplettert.”

(Psalmen 137: 8-9)

Waar is de o zo vredelievende boodschap van de bijbel toch gebleven? Wat hebben deze argeloze onschuldige kindertjes toch gedaan om tegen de rotsen verpletterd te worden?


“Dood daarom alle kinderen van het mannelijk geslacht en alle vrouwen die met een man hebben geslapen, maar laat meisjes die nog nooit met een man hebben geslapen in leven.”

(Numeri 31: 17-18)


“Wanneer iemand – uw volle broer, uw zoon of uw dochter, of de vrouw die u bemint, of uw beste vriend – u in het geheim probeert over te halen om andere goden te dienen, goden die u nog niet kende en ook uw voorouders niet, goden van de naburige volken, vlakbij of ver weg of waar ook ter wereld, luister dan niet naar zo iemand en geef niet toe; wees onverbiddelijk, heb geen medelijden met hem en houd hem niet de hand boven het hoofd. U moet hem ter dood brengen; samen met uw volksgenoten moet u hem stenigen tot de dood erop volgt, en zelf moet u de eerste steen werpen”

(Deuteronomium 13: 8-11)

“ Wanneer in een van de steden die u van de HEER, uw God, krijgt om u daar te vestigen, het gerucht de ronde doet dat er onder uw volk nietswaardige figuren zijn opgestaan die de andere inwoners van hun stad tot ontrouw hebben aangezet en hen naar andere goden hebben laten overlopen – goden die u onbekend zijn –, dan moet u navraag doen, een onderzoek instellen en de zaak tot op de bodem uitzoeken. Als blijkt dat het waar is, als onomstotelijk vaststaat dat zoiets afschuwelijks bij u heeft plaatsgevonden, dan moet u de inwoners van die stad TER DOOD BRENGEN. DE HELE STAD, iedereen die er woont”

(Deuteronomium 13: 13-17)


“Wanneer zich in een van de steden die de HEER, uw God, u zal geven, iemand bevindt, man of vrouw, die doet wat slecht is in de ogen van de HEER door de regels van het verbond te overtreden, door andere goden te vereren, de zon, de maan of de sterren, en daarvoor neer te knielen, hoewel ik dat verboden heb, en het komt u ter ore, dan moet u zorgvuldig navraag doen. Als blijkt dat het waar is, als onomstotelijk vaststaat dat deze gruwelijke dingen onder het volk van Israël hebben plaatsgevonden, dan moet u de man of vrouw die zich zo misdragen heeft de stad uit brengen en buiten de poort STENIGEN TOT DE DOOD EROP VOLGT”

(Deuteronomium 17: 2-5)


[SIZE="2"]Gaat Jami nog wat doen aan deze opruiende teksten die oproepen tot het doden van afvalligen? Misschien een commissie oprichten voor ex-christenen!


“ Voordat u een stad aanvalt, moet u eerst een vredesregeling aanbieden. Als men op het voorstel ingaat en de poorten voor u opent, moeten alle inwoners van de stad tot herendienst worden gedwongen. Als ze echter geen vrede willen sluiten en liever de strijd met u aangaan, en de HEER, uw God, u de belegerde stad in handen geeft, moet u alle mannelijke inwoners ter dood brengen. Maar de vrouwen en kinderen en het vee en alles wat er aan goederen in de stad is mag u buitmaken. U mag van de buit eten wat u wilt, want u krijgt het van de HEER, uw God. Zo moet u te werk gaan bij de steden die op grote afstand van u liggen, buiten het gebied dat u nu gaat veroveren. Maar daarbinnen, in de steden van het land dat de HEER, uw God, u als grondgebied zal geven, mag u geen mens in leven laten. Alle Hethieten, Amorieten, Kanaänieten, Perizzieten, Chiwwieten en Jebusieten moet u DODEN, zoals de HEER, uw God, u heeft opgedragen, om te voorkomen dat u de gruwelijke dingen die zij voor hun goden doen van hen overneemt, waardoor u tegen de HEER, uw God, zou zondigen.”

(Deuteronomium 20: 10-18)

“ In de vlakte van Moab, aan de Jordaan ter hoogte van Jericho, zei de HEER tegen Mozes: ‘Zeg tegen de Israëlieten: “Wanneer jullie de Jordaan oversteken naar Kanaän, moeten jullie de bewoners van dat land verdrijven. Vernietig al hun stenen met afbeeldingen en al hun gegoten beelden, en verwoest de offerplaatsen. Neem het land in bezit en ga er wonen, ik geef jullie dit land in eigendom. Jullie moeten het land door middel van loting onder de verschillende geslachten verdelen. Geef een groot geslacht een groot stuk grond in bezit, een klein geslacht een klein stuk. Het lot bepaalt wat elk geslacht krijgt. Zo moeten jullie het land onder de verschillende stammen verdelen. Maar als jullie de bewoners ervan niet verdrijven, zullen degenen die je van hen overlaat zich vijandig tegenover je opstellen wanneer jullie eenmaal in het land wonen; ze zullen tot stekels in je zij en tot dorens in je ogen worden. En dan zal ik met jullie doen wat ik van plan was met hen te doen.”


(Numeri 30: 50-56)


“In de tijd dat David en zijn mannen op Filistijns grondgebied woonden, een jaar en vier maanden om precies te zijn, trokken ze er geregeld op uit om de stammen te overvallen die woonden in het gebied van Telam tot aan Sur, waar Egypte begint: nu eens de Gesurieten, dan weer de Girzieten of de Amalekieten. Wanneer David daar ergens toesloeg, liet hij GEEN MAN OF VROUW IN LEVEN en nam alles mee: schapen, geiten, runderen en kamelen, en dekens en kleren”

(1 Samuël 27: 7-9)

Volgens de gemanipuleerde bijbel zou de weledele profeet David zich schuldig hebben gemaakt aan deze voorgenoemde verschrikkingen. Moge Allah ons behoeden voor afdwaling.

En waar ik absoluut niet tegen kan is de onzin die uitgekraamd wordt over een zogenaamd verschil tussen de God van het Oude en het Nieuwe Testament. De Ene zal bloeddorstig zijn en de Andere de vrede zelve. Iedereen zal moeten begrijpen dat de God van de Bijbel één en dezelfde is, punt uit! Vandaar dat Paulus, de grondlegger van het vernieuwde Christendom, vol lof en ontzag sprak over degenen die deel hebben genomen aan de voorgenoemde oorlogen, vervolgingen en moordpartijen. Hij zegt namelijk: “Wat valt hier nog aan toe te voegen? De tijd ontbreekt me om te vertellen over Gideon en Barak, Simson en Jefta, David en Samuël, en over de profeten, die door hun geloof koninkrijken overwonnen, gerechtigheid lieten gelden, en kregen wat hun beloofd was; die leeuwen de muil toeklemden, aan vuur de laaiende kracht ontnamen en ontkwamen aan de houw van het zwaard; die hun zwakheid krachtig overwonnen, in de oorlog machtige helden werden en vijandelijke legers op de vlucht joegen.”
(Hebreeën 11: 32-35)

Als Wilders, Jansen, de Winter en Ellian consequent zouden zijn dan zouden zij ook harde woorden moeten spreken over deze Bijbelse teksten en pleiten voor een algeheel of gedeeltelijk verbod op de Bijbel (waar ik trouwens geen voorstander van ben).

Maar wij weten dat deze mensen tot in het diepste van hun (holle, waardeloze) zielen de Islam haten en deze haat hen blind maakt voor rede en argumenten.

Team al-yaqeen

http://www.al-yaqeen.com/nieuw/nieuws/nieuws.php?id=966



Die hebbenn de gristelijken figuurlijk uit de bijbel gescheurd, iets met een verlichten en reformatie te doen!!

moeten de moslims ook eens doen, komen we misschien ergens!!

08-09-2007, 15:23



Citaat door LesDennis:
Nu is het nog even wachten tot iemand met korancitaten aankomt en een geweldig topic is geboren...


Precies.

08-09-2007, 15:23
Dat de Bijbel en de Thora vol extremistische teksten staan dat is bekend.

08-09-2007, 15:28

Citaat door LesDennis:
Nu is het nog even wachten tot iemand met korancitaten aankomt en een geweldig topic is geboren...


Uhm, de Koran roept nergens op tot geweld tegen ongelovigen maar beschrijft hen alleen en wat hun gevolgen zijn in het hiernamaals.

08-09-2007, 15:29

Citaat door Griffon:
Uhm, de Koran roept nergens op tot geweld tegen ongelovigen maar beschrijft hen alleen en wat hun gevolgen zijn in het hiernamaals.


Daar is niet iedereen het over eens...

08-09-2007, 15:30

Citaat door alrachman1:
Die hebbenn de gristelijken figuurlijk uit de bijbel gescheurd, iets met een verlichten en reformatie te doen!!

moeten de moslims ook eens doen, komen we misschien ergens!!


De Koran kan niet veranderd worden. Dan vernietig heel de structuur van het boek. De Koran is tijdloos en heeft zich nooit aangepast ten gunste van de omstandigheden. Dat maakt het het geloofwaardigste religieuze boek ter wereld.

08-09-2007, 15:30

Citaat door Griffon:
Uhm, de Koran roept nergens op tot geweld tegen ongelovigen maar beschrijft hen alleen en wat hun gevolgen zijn in het hiernamaals.



gelul, klinklare leugens!

08-09-2007, 15:31

Citaat door LesDennis:
Daar is niet iedereen het over eens...


Ehe, ja. Ik begrijp je bijna volkomen.

08-09-2007, 15:32

Citaat door alrachman1:
gelul, klinklare leugens!


Net heeft iemand op een topic de tevergeefse moeite gedaan teksten te vinden over ongelovigen. Wat hij dus door zijn blinde haat niet zag, is dat het nergens opriep tot geweld tegen ongelovigen, maar alleen wat hun straf zal zijn in het hiernamaals door Allah .

08-09-2007, 15:32



Citaat door Griffon:
Ehe, ja. Ik begrijp je bijna volkomen.


Zie onderstaande reactie, en je kan 'bijna' weglaten.


Citaat door alrachman1:
gelul, klinklare leugens!

08-09-2007, 15:43
[/IMG]

08-09-2007, 15:46

Citaat door Hoelahoep:
[/IMG]


Hahahahaha, NEE!
Volgens mij was het altijd de de Amerikaanse regering die alles onderdrukte wat hen niet aanstaat!

Pagina's : [1] 2 3