Bekijk volle/desktop versie : Genoeg even lachen: Boer betrapt uiendief



06-09-2007, 14:01
Boer betrapt uiendief

Gepubliceerd op 06 september 2007, 11:35
Laatst bijgewerkt op 06 september 2007, 11:42
usquert -

Een boer uit Usquert heeft gisteravond een uiendief op zijn land betrapt. De man maakte zich uit de voeten met acht kilo uien, waarop de boer hem achtervolgde. Uiteindelijk hield de politie de uiendief uit Middelstum staande. De rechter bepaalt uiteindelijk wat voor straf de man krijgt. Volgens de boer was er geen vuiltje aan de lucht geweest als de man bij hem had aangebeld. "Dan had hij de uien voor de boerenprijs van tien cent per kilo meegekregen. Het gaat mij om het principe."

Bron



Wist je dat als je lacht, je minder spieren gebruikt in je gezicht als wanneer je boos kijkt

Plus:


Citaat:

Vraag:

Waarom is lachen zo gezond?

Antwoord:

Als je heel erg moet lachen scheiden je hersenen een stofje uit. Dat stof heeft endorfine. Endorfine is een pijnstillende stof waar je je lekker van gaat voelen.

Lachen vermindert stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid. Door eens goed slap te lachen lijken grote problemen vaak een stuk kleiner.

Lachen stimuleert het immuunsysteem van het lichaam. Het immuunsysteem zorgt voor de afweer van bacteriën en virussen. Dus als je vaak lacht wordt je minder snel ziek.

Lachen zet veel spieren in beweging. In je gezicht alleen al 15 spieren. Ook spieren in je buik en middenrif spannen aan als je lacht. Andere spieren ontspannen zich juist als je lacht. Lachen bevordert de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk.
Bron