Bekijk volle/desktop versie : hamoes?



03-09-2007, 20:36
ik heb van de week in een restaurant hamoes(kikkererwtenpasta) gegeten en dat was mmmmmmmmm,wie weet hoe je dat maakt?

03-09-2007, 21:24


.


Citaat door cookie:
Hommus met sesampasta



Nodig:

250g kikkererwten 1 nacht geweekt
2 eetl sesampasta(tahini)
olijfolie
zout
1-2 teentjesknoflook
1-2 eetl citroensap
paprikapoeder,als je wil komijn

Kook de erwten in ruim water gaar,giet ze af en bewaar wat van de kookvocht.
Doe de erwten in een keukenmachine,voeg de sesampasta,geperste knoflook en zout naar smaak en pureer alles fijn doe er een paar eetl kookvocht erbij tot dat het niet meer zo dik is voeg de ctroensap naar smaak en pureer alles nog even.
Serveer de hommus in een bord en giet daar wat olijfolie over en bestrooi met de paprikapoeder.

cookie

03-09-2007, 21:25
.

Humus (kikkererwtenpurée) Ingrediënten
Voor 6 personen neemt u 2 theeglazen vol met rauwe kikkererwten die rond 4 uur gekweekt moeten worden.
4 tenen knoflook
anderhalf theeglas tahin (sesam pasta) liefst de witte niet de donkere pasta
1 glas citroensap.
En wat water.

Bereiding De kikkererwten na het weken koken met 1 theelepeltje( na2co3, natriumbicarbonaat) om gaar en zacht genoeg later te worden , anders blijft de humus te korrelig.
U kunt ook kikkererwten uit blik of pot gebruiken maar die worden nooit zo mooi fijn.
De schil gaat vanzelf onder het koken naar de oppervlakte stijgen en wordt met een lepel weggehaald.
Dan zijn de kikkererwten klaar om bereid te worden maar laat ze eerst afkoelen.
In de blender mixen met een goeie snuf zout en dan water erbij, knoflookteentjes,sesampasta en het citroensap.

04-09-2007, 18:41
super bedankt voor jullie reactie en recepten