Bekijk volle/desktop versie : Wilders naar de top in zomerreces....



31-08-2007, 23:43
In Planets top-30 van politici met de meeste Google treffers is de stoelendans een week voordat de Kamer terugkomt van het zomerreces volop in gang. Een nieuwe nummer één, een handjevol opmerkelijke veranderingen en vier nieuwe binnenkomers.

PVV-voorman Geert Wilders heeft zichzelf in het zomerreces naar de top gewerkt. Zijn koranuitspraken hebben hem een ongekende publiciteitsgolf opgeleverd. Hij staat met ruim een miljoen hits aan kop. Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) zakt een plaatsje en staat op twee. Premier Jan Peter Balkenende (CDA) zakt naar drie.

VVD'er Rita Verdonk blijkt nog immer populair. Zij haalt opnieuw meer hits dan de fractievoorzitter van haar partij Mark Rutte. SP-buitenlandwoordvoerder Harry van Bommel, wint zes plaatsen en komt uit op acht.

Op plaats elf komt minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) de lijst binnen. Zij is de hoogste nieuwe binnenkomer deze maand en staat voor het eerst genoteerd als minister. Een plaats verder is de eer aan SP'er Renske Leijten. Zij komt nieuw binnen op twaalf en beleeft haar primeur in de Hofstad.

De bewindslieden van Balkenende-IV verliezen wat populariteit tijdens het zomerreces. De ministers Eurlings, Rouvoet, Donner, Plasterk, Verhagen, Koenders, Klink en Cramer hebben iin ding gemeen; ze verliezen allemaal een paar plaatsjes.

Voor minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) gaat deze regel niet op. Zij komt deze maand nieuw binnen op nummer 22. Ze wordt gevolgd door oud VVD-minister op diezelfde post Johan Remkes.

Verder is het akelig stil in de Hofstad. Gelukkig is het einde van het reces in zicht.

Arthur Blok

31-08-2007, 23:55


jah en ?

is dit belangrijk ?