Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Patiënten mogelijk besmet met hivWodan
30-08-2007, 09:50


Patiënten mogelijk besmet met hiv (http://www.telegraaf.nl/binnenland/69880241/Patiënten_mogelijk_besmet_met_hiv.html?p=2,1) OSS/VEGHEL - Vijfhonderd patiënten van ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel zijn mogelijk besmet met het hiv-virus, hepatitis B of hepatitis C. Door een technische fout in vier nieuwe desinfectiemachines van het ziekenhuis, zijn slangen die gebruikt worden voor kijkonderzoek aan maag, longen of darmen mogelijk niet goed gereinigd. Dit meldt het Brabants Dagblad donderdag. Het ziekenhuis benadrukt dat de fout in de machines zit en dat het ziekenhuis geen blaam treft. Bernhoven heeft leverancier Sanamij uit Rotterdam aansprakelijk gesteld. De kans op besmetting is volgens de voorzitter van de raad van bestuur van Bernhoven René Peters 'uiterst gering'. „Maar we nemen het zekere voor het onzekere en willen alles uitsluiten.” Daarom krijgen de vijfhonderd patiënten donderdag een brief waarin ze opgeroepen worden binnen een week bloed af te staan. Daarvoor is het ziekenhuis de komende dagen buiten kantoortijden geopend. Ook wordt extra personeel ingezet. Het ziekenhuis heeft alle huisartsen in de regio en de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gebracht. Eind september wordt bekend of er daadwerkelijk mensen besmet zijn. Volgens Peters gaat het om driehonderd patiënten die tussen 9 juli en afgelopen maandag in het ziekenhuis in Veghel een kijkonderzoek hebben ondergaan. In Oss gaat het om tweehonderd patiënten die tussen 13 augustus en afgelopen dinsdag een dergelijk onderzoek hebben gehad. Het ziekenhuis nam in die tijd in Veghel en Oss per locatie twee nieuwe wasmachines in gebruik. Maandag en dinsdag bleek dat de machines een technisch mankement hebben waardoor de slangen mogelijk niet goed gereinigd zijn. Het mankement was niet bekend omdat de machines in Oss en Veghel de eerste in Nederland van dit type zijn. Peters: „Na ons hebben nog andere ziekenhuizen die wij niet kennen dezelfde apparatuur gekregen. Hoe de situatie daar is, weten wij niet.” Je komt steeds vaker zieker uit een ziekenhuis dan je er in gaat.... En het ziekenhuis treft natuurlijk geen blaam :maf:

Maiden_Woman
30-08-2007, 10:02
Wat een stelletje idioten zeg! Ik ken het ziekenhuis in kwestie en heb, toen ik nog in Brabant woonde, altijd gezegd:"Ook al lig ik half dood te bloeden, laat de ambulance aub maar doorrijden naar Den Bosch of Nijmegen, maar niet naar Bernhoven!" Ze hebben mijn oma daar ernstige doorligplekken bezorgd en mijn moeder met de diagnose 'griep' het bos in gestuurd, terwijl later bleek dat ze al een tijdje leukemie had (waar ze uiteindelijk helaas is aan gestorven, bedankt Bernhoven)!!! Sluiten die handel, wat mij betreft, zeker nu ik deze blunder weer hoor... :jammer:

Wodan
30-08-2007, 10:17
Wat een stelletje idioten zeg! Ik ken het ziekenhuis in kwestie en heb, toen ik nog in Brabant woonde, altijd gezegd:"Ook al lig ik half dood te bloeden, laat de ambulance aub maar doorrijden naar Den Bosch of Nijmegen, maar niet naar Bernhoven!" Ze hebben mijn oma daar ernstige doorligplekken bezorgd en mijn moeder met de diagnose 'griep' het bos in gestuurd, terwijl later bleek dat ze al een tijdje leukemie had (waar ze uiteindelijk helaas is aan gestorven, bedankt Bernhoven)!!! Sluiten die handel, wat mij betreft, zeker nu ik deze blunder weer hoor... :jammer: Toen lag het zeker ook aan alles en iedereen behalve dat ziekenhuis :moe:

Maiden_Woman
30-08-2007, 10:32
Toen lag het zeker ook aan alles en iedereen behalve dat ziekenhuis :moe: Sterker nog, we hebben niet eens excuses gekregen ofzo. Maar goed, dat krijg je met van die kleine provincieziekenhuizen, die geen geld hebben om betere artsen aan te trekken. Ik heb zelf bijvoorbeeld na het verwijderen van een verdachte moedervlek een aantal weken later ook nog zelf de hechtdraad uit mijn been zitten trekken, terwijl die allang opgelost zou moeten zijn. Oeps, verkeerde soort hechtdraad gebruikt... :maf: Al had ik misschien al wat argwaan kunnen krijgen na het horen van de naam v/d arts; dr. Rampen (nee echt waar, ik lieg het niet)! :hihi: Ze gaan waarschijnlijk met een aantal verschillende locaties samen en dan op 1 plek een groot ziekenhuis bouwen, ipv honderd van die kleintjes. Ik kan niet wachten tot dat gebeurd, kunnen ze eindelijk fatsoenlijke mensen aannemen. Voor mij persoonlijk natuurlijk niet meer interessant (woon nu in Den Haag), maar voor de rest van mijn familie en vrienden die daar wonen natuurlijk wel. Liever vandaag dan morgen dat ze daarom gaan verkassen, wat mij betreft!

LaPoekel
30-08-2007, 11:51


Er zou een zwarte lijst moeten komen van falende ziekenhuizen en notoire artsen/specialisten. Dan weten we allemaal waar we aan toe zijn.

Globi
30-08-2007, 11:58
Als het om een technische fout van een nieuwe machine gaat lijkt mij dat de leverancier verantwoordelijk is.

LaPoekel
30-08-2007, 12:01
Als het om een technische fout van een nieuwe machine gaat lijkt mij dat de leverancier verantwoordelijk is. Het ziekenhuis behoort de apparatuur te checken. Interessant is hoe ze er uiteindelijk achtergekomen zijn dat de desinfectiemachines defect waren.

JAMIE_3
30-08-2007, 13:28
Als het om een technische fout van een nieuwe machine gaat lijkt mij dat de leverancier verantwoordelijk is. Maar het zieken huis heeft vastgesteld dat de machines hun werk niet naar behoren doen, dus eigenlijk is het ook deels hun fout. Als ze eerder hadden gecontroleerd op eventuele mankementen ( wat overigens standaard moet zijn in ziekenhuizen), dan had je nu de poppen niet aan het dansen..:rolleyes: Zij horen niet met hun vuile vingertjes naar de fabrikant te wijzen, maar ook naar zichzelf, stelletje hypocriete zeikerds..:moe:

Wodan
30-08-2007, 13:38
Als het om een technische fout van een nieuwe machine gaat lijkt mij dat de leverancier verantwoordelijk is. Als je nieuwe apparatuur aanschaft controleer je toch of het werkt? Liefst vóórdat je het in de praktijk gaat gebruiken bij patiënten?

WhoCares
30-08-2007, 14:00
Je betaalt je klem aan verzekering en kijk wat je ervoor terugkrijgt. Waar gaat het toch heen met Holland??

JAMIE_3
30-08-2007, 14:07
Je betaalt je klem aan verzekering en kijk wat je ervoor terugkrijgt. Waar gaat het toch heen met Holland?? We betelan ons idd gek aan die ziektenkostenverzekering :maf: Vólgend jaar gaat het zelfs omhoog..:maf: Waarschijnlijk € 140,--, omgerekend is dat 309 gulden..:maf: Als het zo nog langer doorgaat emigreer ik zeker naar een ander land..:maf:

WhoCares
30-08-2007, 14:11
We betelan ons idd gek aan die ziektenkostenverzekering :maf: Vólgend jaar gaat het zelfs omhoog..:maf: Waarschijnlijk € 140,--, omgerekend is dat 309 gulden..:maf: Als het zo nog langer doorgaat emigreer ik zeker naar een ander land..:maf: Het is gewoon abnormaal.

JAMIE_3
30-08-2007, 14:15


Het is gewoon abnormaal. Abnormaal? Het is waanzin!!! Straks moeten we de helft van ons loon nog afdragen aan ziektekosten terwijl we daar niet eens gebruik van maken :maf: Nederland wordt een ''dieven'' landje..:jammer:

WhoCares
30-08-2007, 14:45
Abnormaal? Het is waanzin!!! Straks moeten we de helft van ons loon nog afdragen aan ziektekosten terwijl we daar niet eens gebruik van maken :maf: Nederland wordt een ''dieven'' landje..:jammer: Helemaal mee eens!!

Dikra_m
30-08-2007, 14:56
Het zal je maar overkomen,je gaat een ziekenhuis binnen om te genezen en dan kom je naar buiten met een dodelijk virus...