Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : EO biedt excuses aan na nepverslagPagina's : [1] 2

_BlackRose_
30-08-2007, 02:29


De EO heeft zijn excuses aangeboden aan radioluisteraars met familie op de Antillen. Maandag zond de EO op Radio 1 een verzonnen verslag uit over een aanval van Venezuela op Curacao waarbij vier doden zouden zijn gevallen. Fractieleider Pedro Atacho van de PAR op Curacao beschuldigde de EO gisteren van riooljournalistiek. Mensen zijn volgens hem geschrokken en hebben in paniek familie op de eilanden gebeld. In een brief stelt EO-directeur Hagoort dat er onvoldoende is nagedacht over de gevolgen. We hebben luisteraars de stuipen op het lijf gejaagd."Naar deze mensen passen excuses", schrijft hij. bron: http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/08/art000001C7EA7BAFF687D9.html Dat is me toch van de zotte:maf2:

Najib26
30-08-2007, 02:31
Toen ik in de auto zat en de radio aanzette, zat ik middenin de uitzending. Ze hadden die Rob de Wijk aan de lijn. Hij speelde het spelletje mee. Maar op dat moment leek het echt. Ik dacht toen: zou er echt een oorlog gaande zijn? Ik kan me voorstellen dat mensen die daar familie hebben heel boos worden op deze troepredactie. Echt goedkoop.

Wayagher
30-08-2007, 02:35
Nederlandse media, broeinest van regisseurs. Ze regisseren de werkelijkheid en daarmee zelfs de politiek.

_BlackRose_
30-08-2007, 02:36
Oh, toen ik dat las moest ik bijna kotsen. Riooljournalistiek is zeker te net uitgedrukt:jammer: En ik maar denken dat er oorlog was. Ik maakte me werkelijk zorgen!

Mercurius
30-08-2007, 02:41


Nederlandse media, broeinest van regisseurs. Ze regisseren de werkelijkheid en daarmee zelfs de politiek. Voor de verandering ben ik het een keer met je eens, dat is diezelfde media overigens die jou wil doen geloven dat internet providers niet willen meewerken aan het bestrijden van kinderporno.

_BlackRose_
30-08-2007, 05:07
Good point, Mercurius!

DjFrodo
30-08-2007, 06:09
Een zeer slechte imitatie van: "Welles wilde zijn hoorspel zo realistisch mogelijk maken. Het 60 minuten durende hoorspel bestond dan ook voornamelijk uit nieuwsberichten die verslag deden van de Martiaanse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd. Welles werd hierdoor in een klap beroemd. Welles’ bewerking is vermoedelijk het meest succesvolle radiodrama in de geschiedenis." "Het radioprogramma begon als een normaal muziekprogramma, dat opeens werd onderbroken met verontrustende nieuwsberichten over een alieninvasie. In het begin werd gemeld over vreemde explosies op Mars. Daarna over een Martiaanse cilinder die zou zijn neergestort bij New Jersey, en tenslotte over hoe deze Martianen met hun geavanceerde machines een aanval begonnen. Het leger zou niets kunnen beginnen tegen deze Martianen. Al snel volgden er berichten over soortgelijke cilinders die elders in de Verenigde Staten zouden zijn geland. De machines zouden oprukken naar New York." "Veel luisteraars misten of negeerden de intro van het hoorspel, waarin duidelijk werd uitgelegd dat het om een verzonnen verhaal ging. De dreiging van de aankomende Tweede Wereldoorlog maakten dat veel mensen dachten dat de nieuwsberichten echt waren. Volgens nieuwsberichten die later werden verspreid vluchtte men massaal weg uit de steden. Veel mensen meenden al de lichtflitsen van de hittestralen te zien of de zwarte rook te ruiken." "In de nasleep van de paniek ontstond er grote woedde op CBS en de uitzending. CBS herinnerde er echter aan dat de luisteraars meerdere malen werden gewaarschuwd dat het slechts om een fictief verhaal ging. Welles en Mercury Theatre ontsnapten zo aan juridische vervolging. Wel moest CBS beloven nooit meer een dergelijk hoorspel uit te zenden."

aplat
30-08-2007, 06:49
De EO heeft zijn excuses aangeboden aan radioluisteraars met familie op de Antillen. Maandag zond de EO op Radio 1 een verzonnen verslag uit over een aanval van Venezuela op Curacao waarbij vier doden zouden zijn gevallen. Fractieleider Pedro Atacho van de PAR op Curacao beschuldigde de EO gisteren van riooljournalistiek. Mensen zijn volgens hem geschrokken en hebben in paniek familie op de eilanden gebeld. In een brief stelt EO-directeur Hagoort dat er onvoldoende is nagedacht over de gevolgen. We hebben luisteraars de stuipen op het lijf gejaagd."Naar deze mensen passen excuses", schrijft hij. bron: http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/08/art000001C7EA7BAFF687D9.html Dat is me toch van de zotte:maf2: Komt niet geheel onverwachts:; Volgens de EO is de evolutie toch ook allemaal nonsens? Religieuze extremisten maken toch gewoon zelf wel uit wat er geschapen is in de wereld, niet toch? :maf2:

Horus
30-08-2007, 08:37
Nederlandse media, broeinest van regisseurs. Ze regisseren de werkelijkheid en daarmee zelfs de politiek. Dus de eo verknoeit een uitzending en het is ineens de "Nederlandse media" :haha: en zelfs de politiek haal je erbij :hihi:

bachar
30-08-2007, 12:35
waar kan ik dat stukje nog een keer beluisteren ?

WhoCares
30-08-2007, 12:41
De meeste Nederlandse mediakanalen geven niet toe dat ze liegen en bieden daarbij niet hun excuses aan..dus het is een stap in de goede richting. Een babystap dan eh..want de media in dit land is echt ongeloofwaardig.

Aicha1986
30-08-2007, 12:43
Dat is me toch van de zotte:maf2: wat is van de zotte ? die nepuitzending of de aangebode excuses van het eo :confused:

sunsetdriver
30-08-2007, 13:13


De meeste Nederlandse mediakanalen geven niet toe dat ze liegen en bieden daarbij niet hun excuses aan..dus het is een stap in de goede richting. Een babystap dan eh..want de media in dit land is echt ongeloofwaardig. Dit geval was een grap. Over het algemeen is de media wel betrouwbaar. Noem nog eens een voorbeeld dan.

WhoCares
30-08-2007, 13:14
Dit geval was een grap. Over het algemeen is de media wel betrouwbaar. Noem nog eens een voorbeeld dan. Neem bijvoorbeeld maar de telegraaf..één en al onzin.

_BlackRose_
30-08-2007, 13:17
wat is van de zotte ? die nepuitzending of de aangebode excuses van het eo :confused: De nepuitzending natuurlijk. Wat dacht jij dan?


Pagina's : [1] 2