Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Mogelijk gevaarlijke virusuitbraak in CongoFocus1
29-08-2007, 22:46


Mogelijk gevaarlijke virusuitbraak in Congo Uitgegeven: 29 augustus 2007 21:28 Laatst gewijzigd: 29 augustus 2007 21:29 In afgelegen delen van Congo zijn meer dan honderd mensen overleden aan vermoedelijk een zeer gevaarlijke virusziekte. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gezegd. Onder de overledenen zijn alle mensen die onlangs de begrafenis hebben bijgewoond van twee dorpsleiders in de Zuidoost-Congolese regio Mwake. In deze streek worden de lichamen van overledenen met de hand door naasten gewassen. Uitbraken Congo heeft in het verleden te maken gehad met grote uitbraken van Ebola en Marburg. De autoriteiten vrezen nu ook met een dergelijk levensgevaarlijk virus te maken te hebben. In vier getroffen dorpen zijn 217 mensen ziek geworden, van wie 103 zijn overleden. http://www.nu.nl/news/1214013/25/Mogelijk_gevaarlijke_virusuitbraak_in_Congo.htm Weet iemand het antwoord op de vraag waarom zoveel dodelijke ziekten uit Afrika komen. Zou dit te maken hebben met het eten van bushmeat (bijv. apen).

wrattenzwijn
29-08-2007, 23:16
ach ja waarom niet... een wereldwijde pandemie kan er ook nog wel bij

Focus1
29-08-2007, 23:26
ach ja waarom niet... een wereldwijde pandemie kan er ook nog wel bij Ze zullen het gebied wel van de buitenwereld afsluiten. Dat gebeurde met de uitbraak van het ebolavirus ook. Maar het blijft griezelig, die kleine uitbraken in Afrika.

scuba
30-08-2007, 02:14
Ze zullen het gebied wel van de buitenwereld afsluiten. Dat gebeurde met de uitbraak van het ebolavirus ook. Maar het blijft griezelig, die kleine uitbraken in Afrika. Het zijn maar klungelige virusjes in die streek. Echte mislukkelingen. Wat heeft het voor zin dat je gastheer binnen een paar dagen het loodje legt?. Dat is de tak afzagen waar je op zit. Op die manier heb je veel te weinig tijd om een grote groep te besmetten. Nee, dan een griepvirus, dat is een echte topper. In golven de aarde veroveren en je regelmatig weer even bij dezelfde gastheer vermenigvuldigen.