Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Kamer tegen Marokkaanse namenlijstencasaoui01
29-08-2007, 11:45


AMSTERDAM - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de gewraakte Marokkaanse namenlijsten uit de Nederlandse gemeentehuizen bannen. CDA, PvdA en ChristenUnie vinden dat ouders die in ons land een kind krijgen, zelf een naam moeten kunnen kiezen. Nu zijn er nog veel gemeenten die een lijst hanteren met door de Marokkaanse overheid goedgekeurde namen, waaruit de ouders kunnen selecteren. Het kind komt alleen in aanmerking voor de Marokkaanse nationaliteit als het een naam krijgt die op deze lijst voorkomt. "Veel ambtenaren zien het aanbieden van de lijst als service. Wij vinden niet dat dit bij de gemeentelijke basisadministratie thuishoort" , zegt CDA-Tweede Kamerlid Mirjam Sterk. "Ouders moeten zelf kunnen kiezen." Sterk vindt samen met PvdA'er Jeroen Dijsselbloem en ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker dat ambtenaren van de burgerlijke stand zich moeten beperken tot een verwijzing naar het Marokkaanse consulaat als zij hun kind een naam willen geven die op de lijst staat. De drie hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan minister Hirsch Ballin (Justitie). Sterk en Dijsselbloem zijn bezig met een initiatiefwet waarin dit geregeld wordt.

palestijntje
29-08-2007, 12:12
Geldt trouwens niet alleen voor marokko, maar ook turkije en nederland. Een ambtenaar heeft in nederland het recht om een naam te weigeren wanneer die ongepast is. Ik vind dat marokko wat ruimdenkender moet zijn in deze. Een naam in marokko is nu beperkt tot een 2000 tal jongens en meisjes namen, nederland kent bijvoorbeeld 20.000 namen. Ik vind dat de regering nu te snelt hapt op schreeuwlelijkerds als aynan die vanuit nederland druk wil op marokko om de namenlijst uit te breiden. Daarmee riskeer je juist het tegenovergestelde, namelijk dat marokko lak heeft aan de nederlandse regering en bijvoorbeeld zal stellen dat marokkanen met een "niet marokkaanse" naam niet meer marokko in mogen. Daar schiet niemand wat mee op. In marokko zelf zijn diverse organisaties bezig met het aankaarten van deze problematiek. Laten ze het daar in vrede oplossen, druk van buitenaf heeft nooit wat kunnen veranderen.

izem
29-08-2007, 13:15
AMSTERDAM - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de gewraakte Marokkaanse namenlijsten uit de Nederlandse gemeentehuizen bannen. CDA, PvdA en ChristenUnie vinden dat ouders die in ons land een kind krijgen, zelf een naam moeten kunnen kiezen. Nu zijn er nog veel gemeenten die een lijst hanteren met door de Marokkaanse overheid goedgekeurde namen, waaruit de ouders kunnen selecteren. Het kind komt alleen in aanmerking voor de Marokkaanse nationaliteit als het een naam krijgt die op deze lijst voorkomt. "Veel ambtenaren zien het aanbieden van de lijst als service. Wij vinden niet dat dit bij de gemeentelijke basisadministratie thuishoort" , zegt CDA-Tweede Kamerlid Mirjam Sterk. "Ouders moeten zelf kunnen kiezen." Sterk vindt samen met PvdA'er Jeroen Dijsselbloem en ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker dat ambtenaren van de burgerlijke stand zich moeten beperken tot een verwijzing naar het Marokkaanse consulaat als zij hun kind een naam willen geven die op de lijst staat. De drie hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan minister Hirsch Ballin (Justitie). Sterk en Dijsselbloem zijn bezig met een initiatiefwet waarin dit geregeld wordt. werd tijd!!:goedzo:

Maiden_Woman
29-08-2007, 13:36
Kijk, dat ze in Marokko bepaalde namen niet accepteren, dat is niet acceptabel. Hopelijk zal dat ooit veranderen. Maar tot die tijd zullen ouders die willen dat hun kind ook een Marokkaanse nationaliteit krijgen, zich helaas aan deze lijst moeten houden. Ze kunnen er ook voor kiezen om hun kind een andere naam te geven, helaas kunnen ze dan de nationaliteit voor hun kind vaarwel zeggen. Daarom is het toch belangrijk dat de ouders die persee willen dat hun kind wel de Marokkaanse nationaliteit krijgen, kunnen zien welke namen wel en welke namen niet geaccepteerd worden? Anders geven ze het per ongeluk een niet geaccepteerde naam, omdat de lijsten in Nederland niet meer beschikbaar zijn en ze dus niet weten of de naam is goedgekeurd. Daarom vind ik het persoonlijk geen goed idee om de lijsten weg te halen. Het is beter om er bij Marokko (en andere landen met ditzelfde probleem) op aan te dringen dat de regelgeving veranderd moet worden.

Horus
29-08-2007, 13:55


Geldt trouwens niet alleen voor marokko, maar ook turkije en nederland. Een ambtenaar heeft in nederland het recht om een naam te weigeren wanneer die ongepast is. Ik vind dat marokko wat ruimdenkender moet zijn in deze. Een naam in marokko is nu beperkt tot een 2000 tal jongens en meisjes namen, nederland kent bijvoorbeeld 20.000 namen. Ik vind dat de regering nu te snelt hapt op schreeuwlelijkerds als aynan die vanuit nederland druk wil op marokko om de namenlijst uit te breiden. Daarmee riskeer je juist het tegenovergestelde, namelijk dat marokko lak heeft aan de nederlandse regering en bijvoorbeeld zal stellen dat marokkanen met een "niet marokkaanse" naam niet meer marokko in mogen. Daar schiet niemand wat mee op. In marokko zelf zijn diverse organisaties bezig met het aankaarten van deze problematiek. Laten ze het daar in vrede oplossen, druk van buitenaf heeft nooit wat kunnen veranderen. Jeetje jongeman, wat is er tijdens de vakantie met jou gebeurd, ben je tot bekering gekomen tot het Christelijk geloof :) :hihi: Maar Marokko heeft dan geen schijt aan de Nederlandse overheid, maar de Marokkaanse Nederlanders. Dat is namelijk het direct gevolg, alsof ze daar Nederland mee hebben. Wel zielig dat Marokkanen zich zo slaafs moeten opstellen, je moet er kennelijk wat voor over hebben, tja.

yuba2
29-08-2007, 14:12
dit is een grote handtekeningen actie die is gehouden door diverse amazigh organis.

yuba2
29-08-2007, 14:15
een andere naam dan die op de lijst taat wordt meestal ook geacepteerd door de marokaanse mogolen consulaat

Horus
29-08-2007, 14:58
dit is een grote handtekeningen actie die is gehouden door diverse amazigh organis. Waar is die, dan ga ik ook tekenen :)

aziri
29-08-2007, 15:02
werd tijd!!:goedzo: massinisa en dehya tijd

Ironic
29-08-2007, 15:04
werd tijd!!:goedzo: Vind ik ook.:nijn: