Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Debat Geloof en staat (NIET VERWIJDEREN)Pagina's : [1] 2 3

KosmopolisRdam_
28-08-2007, 11:06


http://img214.imageshack.us/img214/2510/kosmopolisrotterdamzu2.png Beste mensen, Met veel plezier nodigen wij u uit voor het eerste publieke gesprek van Kosmopolis Rotterdam op woensdag 5 september in ARMINIUS, onder de titel GELOOF EN STAAT, HELDERHEID IN EEN VERWARRENDE RELATIE. In dit programma ligt het accent op de dagelijkse beleving van de scheiding tussen kerk en staat, op de Rotterdamse actualiteit van religieuze organisaties als Youth for Christ en Cosmicus. Hieronder ziet u de flyer voor meer informatie. U bent van harte welkom. Voorkant http://img441.imageshack.us/img441/9768/geloofenstaatvoorkant1cl0.jpg Achterkant http://img166.imageshack.us/img166/927/geloofenstaatachterkantdf3.jpg

GodSent
31-08-2007, 12:44
geloof en staat = GEEN relatie Alleen voor moslims is dat nog niet duidelijk, zie ook de samenstelling van het "jank clubje" Doei!

Kloosjak
31-08-2007, 12:47
geloof en staat = GEEN relatie Alleen voor moslims is dat nog niet duidelijk, zie ook de samenstelling van het "jank clubje" Doei! Het wil maar niet duidelijk worden. Hoe zou het zitten met de asielprocedure in Iran of SA?

GodSent
31-08-2007, 13:16
Nou nou, niet te hard zeggen! Kijk naar onze huidige regering (die ik liefkozend de gristenmaffia noem) en ik durf dat niet te zeggen! Homodiscriminatie hebben ze al weer in de wet verankerd op geen enkele andere grond dan religieuze dogma's! En enig idee waar ze hun morele standpunt omtrent abortus en euthanasie vandaan halen? Het gebeurt inderdaad NOG te veel. Tijd om die laatste verwevingen ook nog uit te roeien.

KosmopolisRdam_
31-08-2007, 13:16


geloof en staat = GEEN relatie Alleen voor moslims is dat nog niet duidelijk, zie ook de samenstelling van het "jank clubje" Doei! Het is een variatie ;) Gaat niet alleen maar over moslims.

GodSent
31-08-2007, 13:18
Het wil maar niet duidelijk worden. Hoe zou het zitten met de asielprocedure in Iran of SA? Iran en SA, die hebben een tweedelige asielprocedure: niet erin en niet eruit......

GodSent
31-08-2007, 13:19
Een beetje penitaire staatsinrichting........ :hihi:

GodSent
31-08-2007, 13:22
Het is een variatie ;) Gaat niet alleen maar over moslims. Het maakt niet zoveel uit of je met een tapijt naar je werk vliegt of met een ark naar je werk vaart....... Spoort niet en is zonder reeel fundament. Tenminste niks anders dan wat neer gekalkte historie....

XXL
31-08-2007, 13:24
Een beetje penitaire staatsinrichting........ :hihi: Daar lopen ze toch wel gewoon in en uit tegenwoordig :nerd:

GodSent
31-08-2007, 13:25
Daar lopen ze toch wel gewoon in en uit tegenwoordig :nerd: Kan je nagaan hoe kut het is op die andere plekken.......

LaPoekel
31-08-2007, 15:42
Een beetje penitaire staatsinrichting........ :hihi: :haha:

TatTwamAsi
03-09-2007, 21:27
Nou nou, niet te hard zeggen! Kijk naar onze huidige regering (die ik liefkozend de gristenmaffia noem) en ik durf dat niet te zeggen! Homodiscriminatie hebben ze al weer in de wet verankerd op geen enkele andere grond dan religieuze dogma's! En enig idee waar ze hun morele standpunt omtrent abortus en euthanasie vandaan halen? :goedzo: Gewoon ENG !!! We leven in fuckin' 2007 !!! Socrates, Plato, Aristoteles, Boeddha, Seneca, Spinoza, Kant, Schopenhauer, Kierkegaard, Gandhi, enz. Hebben die genieën dan HELEMAAL NIKS betekend? :maf2: Stelletje ENGE Gristen mongolen! :hadj: We zijn na 5000 jaren 'zogenaamde' beschaving nog gene ene REET verder gekomen! :jammer: (ethisch gesproken dan)

Peej
03-09-2007, 21:52


geloof en staat = GEEN relatie Alleen voor moslims is dat nog niet duidelijk, zie ook de samenstelling van het "jank clubje" Doei! Hoho, wel goed opletten hè. Er doen zowel moslims als christenfundi's mee aan deze compleet zinloze discussie. De scheiding tussen kerk en staat is goed verankerd in de grondwet. Bidden en "De Heer" volgen doe je maar in de beslotenheid van je eigen huis, kerk, moskee of synagoge.

TatTwamAsi
03-09-2007, 22:32
Hoho, wel goed opletten hè. Er doen zowel moslims als christenfundi's mee aan deze compleet zinloze discussie. De scheiding tussen kerk en staat is goed verankerd in de grondwet. Bidden en "De Heer" volgen doe je maar in de beslotenheid van je eigen huis, kerk, moskee of synagoge. Dat is gewoon NIET WAAR ! De grondwet is VERGEVEN van Gristelijke "waarden", die daarmee "normen" als wet stellen. Die wetten komen "gewoon" uit de lucht vallen, net zoals de 10 geboden. De filosofie schrijft BOEKEN vol om op basis van logische regels gebaseerd op velerlei waarnemingen te komen tot GEFUNDEERDE leefregels. Maar de grondwet en vele andere strafwetten komen "uit de lucht" vallen, lijken NERGENS op gebaseerd te zijn. Als WIJ (allerlei gezindten: Christenen, Moslims, andersgelovigen, ongelovigen) het eens zijn over wat we met zijn allen NIET willen dat ONS overkomt, dan zijn er heus wel leefregels af te spreken waar wij ons allen aan commiteren om ons er aan te houden. Dat HEET een grondwet. Maar omdat die fuckin' Nederlandse grondwet VERGEVEN is met Christen/Joodse waarden, hebben we nu een grote groep Moslims die eerder de Qur'an als grondwet zien dan "onze" eigen grondwet. Nou, IK als RASechte autochtoon vind die grondwet ook HELEMAAL NIKS! :lekkerpuh Kan IEDEREEN wel doen alsof het een soort Qur'an of Bijbel of Talmud of Upanishaden is, maar het is ECHT een achterhaald boek! (1848) (nog erger dan de Qur'an (730) ... :stout: ) Waarom erger? Omdat de meeste Moslims erkennen dat de Qur'an geïnterpreteerd moet worden in de tijd dat het geschreven is (730): Mohammed {vzmh} was toen verwikkeld in allerlei oorlogen om te overleven. De Grondwet pretendeert echter een soort ABSOLUTE waarheid te verkondigen, terwijl dat fuckin' boek in 1848 tot stand is gekomen door een zooitje schijnheilige Gristenen, anno 2007 VOLKOMEN achterhaald! (2e kamer, eat your heart out). (en kom niet met de Universal Declaration of Human Rights, want dat is een belachelijke UITVERGROTING van de 10 geboden waarbij IEDEREEN (serie moordenaars, terroristen, ziekelijke luiaards) ALLE rechten krijgen en GEEN ENKELE PLICHT! Dat NIEMAND die HOAX doorziet ... :jammer: )

scuba
03-09-2007, 22:45
Hoho, wel goed opletten hè. Er doen zowel moslims als christenfundi's mee aan deze compleet zinloze discussie. De scheiding tussen kerk en staat is goed verankerd in de grondwet. Bidden en "De Heer" volgen doe je maar in de beslotenheid van je eigen huis, kerk, moskee of synagoge. Religie en staat zijn van elkaar afhankelijke entiteiten. Scheiding tussen kerk en staat kan alleen bestaan als binnen de staat meerdere religies/stromingen actief zijn zonder dat een specifieke stroming de absolute meerderheid heeft. Hierbij valt overigens ook atheisme als een bijzondere vorm van religie aan te merken.


Pagina's : [1] 2 3