Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Weg met de levenslange WAO jeugd-oetkiering !!!!wammeswaggel
27-08-2007, 13:59


maandag 27 augustus 2007 10:32 Weg met de levenslange WAO-jeugduitkeringen Er zit een nieuw lek in uitkeringsland Nederland. Dat is de Wajong, de uitkering voor jonge arbeidsgehandicapten. Die regeling groeit als kool en wordt misbruikt. Het beste middel: afschaffen Syp Wynia Heel stilletjes is er een nieuw addertje onder de verzorgingsstaat aan het groeien. Dat is de Wajong, een soort levenslange WAO-uitkering voor jongeren. Het gebruik daarvan groeit als kool. Nu zijn het er al 160.000 en als er niets gebeurt groeit het aantal levenslange Wajongers binnen enkele decennia tot in de honderdduizenden. In 2006 kwamen er 30 procent meer nieuwe Wajongers dan het jaar daarvoor en toen was er ook al een groei van 11 procent. Het is natuurlijk onzin te denken dat er binnen een enkel jaar echt zoveel meer jongeren levenslang arbeidsongeschikt werden. Er moeten dus andere redenen zijn. Als een uitkering plotseling populair wordt, dan is meestal de reden dat die uitkering aantrekkelijker is dan andere uitkeringen of het hebben van een regulier inkomen uit werk. En zo is het ook bij de aangroeiende Wajong. De groei kwam vooral op gang toen vanaf 1 januari 2004 gemeenten het geld dat ze overhielden als ze minder bijstandstrekkers hadden in eigen zak konden steken. Grote gemeenten lieten hun bijstandsbakken checken en duwden bijstandstrekkers de Wajong in. De Wajong is ook voor de betrokkene handig, want die levert ongeveer evenveel op als bijstand, er is geen arbeidsplicht en de uitkering is voor het leven. De uitkering is ook hoger dan een basisbeurs. Logisch, dat zo’n uitkering gegadigden aantrekt. Wat trouwens ook opvalt is dat het aantal nieuwe jonge arbeidsgehandicapten vooral psychische handicaps blijkt te hebben. Dat is vaak een aanwijzing voor misbruik. Afgelopen weekend kwam de Sociaal-Economische Raad met een plan om meer Wajongers toch te laten werken. Nu heeft een kwart een baan of een baantje, meestal in de Sociale Werkplaats. Dat is aardig bedoeld, maar helpt onvoldoende. De Wajong kan simpel worden afgeschaft. We hebben immers de Bijstandswet, die geldt voor iedere werkloze die geen ww-uitkering heeft. En wie serieus gehandicapt is, valt in de bijstand echt niet uit de boot. Elsevier Bij het UWV KAN EN ZAL ook NOOIT iets goed gaan................ Van de 160.000 psychisch gestoorden zullen er naar mijn idee 100.000 in de Wajong zitten ????? Door wie werd Daan de Haas vermoordt ? Loopt nog steeds vrij rond........................

XXL
27-08-2007, 15:47
maandag 27 augustus 2007 10:32 Weg met de levenslange WAO-jeugduitkeringen Er zit een nieuw lek in uitkeringsland Nederland. Dat is de Wajong, de uitkering voor jonge arbeidsgehandicapten. Die regeling groeit als kool en wordt misbruikt. Het beste middel: afschaffen Syp Wynia Heel stilletjes is er een nieuw addertje onder de verzorgingsstaat aan het groeien. Dat is de Wajong, een soort levenslange WAO-uitkering voor jongeren. Het gebruik daarvan groeit als kool. Nu zijn het er al 160.000 en als er niets gebeurt groeit het aantal levenslange Wajongers binnen enkele decennia tot in de honderdduizenden. In 2006 kwamen er 30 procent meer nieuwe Wajongers dan het jaar daarvoor en toen was er ook al een groei van 11 procent. Het is natuurlijk onzin te denken dat er binnen een enkel jaar echt zoveel meer jongeren levenslang arbeidsongeschikt werden. Er moeten dus andere redenen zijn. Als een uitkering plotseling populair wordt, dan is meestal de reden dat die uitkering aantrekkelijker is dan andere uitkeringen of het hebben van een regulier inkomen uit werk. En zo is het ook bij de aangroeiende Wajong. De groei kwam vooral op gang toen vanaf 1 januari 2004 gemeenten het geld dat ze overhielden als ze minder bijstandstrekkers hadden in eigen zak konden steken. Grote gemeenten lieten hun bijstandsbakken checken en duwden bijstandstrekkers de Wajong in. De Wajong is ook voor de betrokkene handig, want die levert ongeveer evenveel op als bijstand, er is geen arbeidsplicht en de uitkering is voor het leven. De uitkering is ook hoger dan een basisbeurs. Logisch, dat zo’n uitkering gegadigden aantrekt. Wat trouwens ook opvalt is dat het aantal nieuwe jonge arbeidsgehandicapten vooral psychische handicaps blijkt te hebben. Dat is vaak een aanwijzing voor misbruik. Afgelopen weekend kwam de Sociaal-Economische Raad met een plan om meer Wajongers toch te laten werken. Nu heeft een kwart een baan of een baantje, meestal in de Sociale Werkplaats. Dat is aardig bedoeld, maar helpt onvoldoende. De Wajong kan simpel worden afgeschaft. We hebben immers de Bijstandswet, die geldt voor iedere werkloze die geen ww-uitkering heeft. En wie serieus gehandicapt is, valt in de bijstand echt niet uit de boot. Elsevier Bij het UWV KAN EN ZAL ook NOOIT iets goed gaan................ Van de 160.000 psychisch gestoorden zullen er naar mijn idee 100.000 in de Wajong zitten ????? Door wie werd Daan de Haas vermoordt ? Loopt nog steeds vrij rond........................ Die conclusie wordt wel heel gemakkelijk getrokken,zonder enige vorm van onderbouwing. Dat zijn vast dezelfde mensen,die er momenteel voor verandwoordelijk zijn,dat terminale patienten 30 uur p/w aan het werk moeten.

Globi
27-08-2007, 15:54
Is gewoon goed keuren dan niet de oplossing? Wayong geeft gewoon aan dat je niet KAN werken. Als je dat wel kan moet je niet in de Wayong komen. Laten we iedereen in de bijstand doen....ww weg.....wia weg.....etc. etc. weg. Wel lekker makkelijk.

XXL
27-08-2007, 15:57
Is gewoon goed keuren dan niet de oplossing? Wayong geeft gewoon aan dat je niet KAN werken. Als je dat wel kan moet je niet in de Wayong komen. Laten we iedereen in de bijstand doen....ww weg.....wia weg.....etc. etc. weg. Wel lekker makkelijk. Kijk naar naar de Bron. Dat zijn van die extreem-rechtse figuren. Die laten hun eigen moeder nog creperen joh.

Globi
27-08-2007, 16:00


Kijk naar naar de Bron. Dat zijn van die extreem-rechtse figuren. Die laten hun eigen moeder nog creperen joh. Ja, die bron lijkt meer op een put.

Hagesan
27-08-2007, 16:21
Ja, die bron lijkt meer op een put. Een beerput.

wammeswaggel
27-08-2007, 18:17
is er wel een bron die door de moslims c.q. islamiten of anderen hier op dit forum, wat geen beerput, shit etc.etc. WEL "gelooft "wordt ? Je moet toch ergens het geloofwaardige nieuws vandaan halen.................:hihi: :hihi:

wammeswaggel
27-08-2007, 18:18
ja, de waarheid kan hard aankomen !!!!!!!!!!!:hadj: :hadj: :hadj:

a.damse
27-08-2007, 18:31
En wie serieus gehandicapt is, valt in de bijstand echt niet uit de boot. Op wat kleine verschilletjes als de uitkering kwijtraken bij huwelijk of samenwonen na dan natuurlijk.

XXL
27-08-2007, 18:36
ja, de waarheid kan hard aankomen !!!!!!!!!!!:hadj: :hadj: :hadj: Euhhh,welke waarheid heb je het over ? Dat je zieken en gehandicapten maar moet laten barsten,zodat jij 10 euro meer per jaar te besteden hebt ? Gelukkig heeft extreem-rechts nog niks te vertellen in dit land ;) Maar is Duitsland niet een veel prettigere leefsomgeving voor je ?