Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Blunderende diplomaten vernielen uniek fossielKloosjak
27-08-2007, 09:31


Blunderende diplomaten vernielen uniek fossiel CAIRO - Europese diplomaten hebben met hun terreinwagens miljoenenschade aangericht aan een fossiel van een walvis die al miljoenen jaren in de Egyptische woestijn ligt. (http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article455613.ece/Blunderende_diplomaten_vernielen_uniek_fossiel) De Europeanen reden een beschermd gebied binnen, negeerden waarschuwingen van bewakers en vernielden met hun wagens het fossiel, maakte een veiligheidsbron zondag bekend. De zegsman schatte de schade op meer dan 10 miljoen dollar (meer dan 7 miljoen euro). Het incident vond vrijdag plaats in de zogenoemde Walvisvallei, ongeveer 150 kilometer ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro. Het gebied, ooit een oceaan, staat sinds twee jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

miles
27-08-2007, 10:46
ooh een walvis, ik dacht dat ze jan pronk gesloopt hadden

Palestine
27-08-2007, 11:13
Blunderende diplomaten vernielen uniek fossiel CAIRO - Europese diplomaten hebben met hun terreinwagens miljoenenschade aangericht aan een fossiel van een walvis die al miljoenen jaren in de Egyptische woestijn ligt. (http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article455613.ece/Blunderende_diplomaten_vernielen_uniek_fossiel) De Europeanen reden een beschermd gebied binnen, negeerden waarschuwingen van bewakers en vernielden met hun wagens het fossiel, maakte een veiligheidsbron zondag bekend. De zegsman schatte de schade op meer dan 10 miljoen dollar (meer dan 7 miljoen euro). Het incident vond vrijdag plaats in de zogenoemde Walvisvallei, ongeveer 150 kilometer ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro. Het gebied, ooit een oceaan, staat sinds twee jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het inrijden van beschermd gebied na waarschuwingen van bewakers noem ik niet blunderen, maar opzettelijk vernielen van beschermd gebied.

aplat
27-08-2007, 11:16
ooh een walvis, ik dacht dat ze jan pronk gesloopt hadden Lullige reactie, vind je zelf ook niet?

Hagesan
27-08-2007, 12:16


Het waren vast als diplomaat verklede radicale moslims. Ze hebben werkelijk er alles voor over om europa in een kwaad daglicht te plaatsen.

Wodan
27-08-2007, 12:29
Volgende keer maar schieten op die nono's als ze een stopteken negeren. Scheelt meteen weer belastinggeld.

Einherjer
27-08-2007, 12:33
Blunderende diplomaten vernielen uniek fossiel CAIRO - Europese diplomaten hebben met hun terreinwagens miljoenenschade aangericht aan een fossiel van een walvis die al miljoenen jaren in de Egyptische woestijn ligt. (http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article455613.ece/Blunderende_diplomaten_vernielen_uniek_fossiel) De Europeanen reden een beschermd gebied binnen, negeerden waarschuwingen van bewakers en vernielden met hun wagens het fossiel, maakte een veiligheidsbron zondag bekend. De zegsman schatte de schade op meer dan 10 miljoen dollar (meer dan 7 miljoen euro). Het incident vond vrijdag plaats in de zogenoemde Walvisvallei, ongeveer 150 kilometer ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro. Het gebied, ooit een oceaan, staat sinds twee jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Stelletje lompe boeren :kwaad:

GodSent
27-08-2007, 12:40
Wat een ophef, die vis was al heel lang niet meer goed.......

Peej
27-08-2007, 13:03
Wat een ophef, die vis was al heel niet meer goed....... En bovendien was de vis mogelijk een bewijs voor de evolutietheorie.

scuba
27-08-2007, 13:07
Het verschijnsel 'diplomatieke onschendbaarheid' mag intussen wel aan een nader onderzoek worden onderworpen. Het is te veel een vrijbrief om ongestraft de beest uit te kunnen hangen.

GodSent
27-08-2007, 13:08
En bovendien was de vis mogelijk een bewijs voor de evolutietheorie. Let op, over 3 weken valt er een rekening binnen en koopt een of andere egyptenaar een nieuw zwembad in z'n tuin........ Een soort van verplichte overheidssteun...... Maar eh, een bewijs voor de evolutie theorie? Is ie komen lopen dan? :hihi:

Elberfeld
28-08-2007, 11:18
Het zullen eens een keertje géén Belgen zijn! :jammer: De Volkskrant (zie bericht boven) probeert de nationaliteit van de daders krampachtig te verdoezelen. Dit bevestigt mijn beeld weer eens: de Volkskrant is een overdreven politiek correcte krant. 'Belgische diplomaten schonden fossielen Egypte' (Novum/AP) - De Egyptische autoriteiten hebben Belgische diplomaten ervan beschuldigd met terreinwagens over een beschermd stuk woestijn te zijn gereden en daarbij schade te hebben toegebracht aan een veertig miljoen jaar oude versteende walvis. De Belgische autoriteiten spreken de beschuldiging tegen. Mohamed Ibrahim van het Egyptische ministerie van milieu zei dat de diplomaten in juli tijdens een rit door de woestijn verbodsborden negeerden en met hun 4-wheel drives door Wadi el-Hitan (Walvisvallei), een vindplaats van fossiele walvissen, reden. Daarbij beschadigden zij een van de fossielen, zei hij. Wadi el-Hitan, 150 kilometer van Caïro, werd in 1936 ontdekt en twee jaar geleden door de UNESCO op de lijst van werelderfgoed geplaatst. Ibrahim zei dat justitie België aansprakelijk stelt voor de schade, die wordt geschat op 325.000 dollar (238.707 euro). Het Belgische ministerie van buitenlandse zaken en de Belgische ambassade in Caïro ontkenden dat de twee van diplomatieke kentekens voorziene terreinwagens schade hebben toegebracht aan fossielen. De wagens zijn niet van de weg af gegaan, zei een woordvoerder. De inzittenden wisten niet dat het gebied beschermd was, zei hij. "Het schijnt dat het niet was afgezet en dat er geen bewakers of borden waren." De versteende walvissen in Wadi el-Hitan behoren tot de uitgestorven suborde van de oerwalvissen, die volgens de UNESCO een schakel vormen in de evolutie van de walvis van land- naar oceaanzoogdier. http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article782317.ece/Belgische_diplomaten_schonden_fossielen_Egypte En nog glashard ontkennen ook nog. Ze hebben wel lef, die Belgen! :kwaad:

GodSent
28-08-2007, 11:25


Allez manneke, waar is hier dieen visvijver gebleven?

Elberfeld
28-08-2007, 11:53
Allez manneke, waar is hier dieen visvijver gebleven? :hihi:

LaPoekel
28-08-2007, 12:23
Kloothommels!