Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Turkije blokkeert toegang tot Wordpress-blogsElberfeld
26-08-2007, 15:41


Turkije blokkeert toegang tot Wordpress-blogs Woensdag 22 augustus 2007, 07:26 - Turkse internetters kunnen geen weblogs van Wordpress bezoeken, nadat een rechtbank besloot dat enkele blogs zich hebben schuldig gemaakt aan smaad. Door Maarten Reijnders De betreffende weblogs zouden lelijke dingen hebben geplaatst over Adnan Oktar, die ook wel bekend is onder zijn schrijversnaam Harun Yahya. Oktar is een omstreden miljonair die de evolutietheorie bestrijdt en er volgens diverse bronnen antisemitische denkbeelden op na houdt. Omdat Oktar op enkele Wordpress-weblogs werd aangepakt, stapte hij naar een Turkse rechtbank. De rechter stelde Oktar in het gelijk en gaf opdracht de toegang tot alle weblogs die worden gehost bij Wordpress te blokkeren. De Turkse blokkade is sinds eind vorige week van kracht, zo blijkt uit een blogposting van Wordpress-ontwikkelaar Matthew Mullenweg. Mullenweg toont zich op het bedrijfsblog verbaasd over de massale blokkade. "Ik ben benieuwd wat jullie, en dan vooral onze Turkse gemeenschap, vinden dat we hiermee moeten doen. Hoe moeten we reageren?" Volgens Mullenweg zijn de Turkse bezoekers van Wordpress-blogs goed voor 12 miljoen pageviews per maand. Behalve de weblogs die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan smaad, zijn ook alle andere blogs die staan gehost op Wordpress.com, het slachtoffer van de blokkade. Wordpress host meer dan een miljoen weblogs. De site Mideast Youth heeft inmiddels een petitie online gezet om te protesteren tegen de blokkade. "Deze censuur legt duizenden Turkse bloggers het zwijgen op. Het blokkeren van Wordpress is duidelijk in strijd met het recht op vrije meningsuiting." http://www.webwereld.nl/articles/47655/turkije-blokkeert-toegang-tot-wordpress-blogs.html Wat een vreemde toestand. Omdat een paar blogs wat naars roepen over iemand, worden gelijk alle blogs geblokkeerd. Het is alsof ik, als ik een nare brief krijg via de PTT, gelijk laat bepalen dat de PTT geen post meer mag versturen: waanzinnig.

TatTwamAsi
26-08-2007, 18:21
Turkije blokkeert toegang tot Wordpress-blogs Woensdag 22 augustus 2007, 07:26 - Turkse internetters kunnen geen weblogs van Wordpress bezoeken, nadat een rechtbank besloot dat enkele blogs zich hebben schuldig gemaakt aan smaad. Door Maarten Reijnders De betreffende weblogs zouden lelijke dingen hebben geplaatst over Adnan Oktar, die ook wel bekend is onder zijn schrijversnaam Harun Yahya. Oktar is een omstreden miljonair die de evolutietheorie bestrijdt en er volgens diverse bronnen antisemitische denkbeelden op na houdt. Omdat Oktar op enkele Wordpress-weblogs werd aangepakt, stapte hij naar een Turkse rechtbank. De rechter stelde Oktar in het gelijk en gaf opdracht de toegang tot alle weblogs die worden gehost bij Wordpress te blokkeren. De Turkse blokkade is sinds eind vorige week van kracht, zo blijkt uit een blogposting van Wordpress-ontwikkelaar Matthew Mullenweg. Mullenweg toont zich op het bedrijfsblog verbaasd over de massale blokkade. "Ik ben benieuwd wat jullie, en dan vooral onze Turkse gemeenschap, vinden dat we hiermee moeten doen. Hoe moeten we reageren?" Volgens Mullenweg zijn de Turkse bezoekers van Wordpress-blogs goed voor 12 miljoen pageviews per maand. Behalve de weblogs die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan smaad, zijn ook alle andere blogs die staan gehost op Wordpress.com, het slachtoffer van de blokkade. Wordpress host meer dan een miljoen weblogs. De site Mideast Youth heeft inmiddels een petitie online gezet om te protesteren tegen de blokkade. "Deze censuur legt duizenden Turkse bloggers het zwijgen op. Het blokkeren van Wordpress is duidelijk in strijd met het recht op vrije meningsuiting." http://www.webwereld.nl/articles/47655/turkije-blokkeert-toegang-tot-wordpress-blogs.html Wat een vreemde toestand. Omdat een paar blogs wat naars roepen over iemand, worden gelijk alle blogs geblokkeerd. Het is alsof ik, als ik een nare brief krijg via de PTT, gelijk laat bepalen dat de PTT geen post meer mag versturen: waanzinnig. Turkije is geen land dat past bij het Westen. Het zit in de cultuur van de Turken om als ze iets niet bevalt, direct te grijpen naar onderdrukkende middelen. Dat is een cultuur van 2000 jaar. Die verandert niet ff in een paar jaar.

aplat
26-08-2007, 18:44
Turkije blokkeert toegang tot Wordpress-blogs Woensdag 22 augustus 2007, 07:26 - Turkse internetters kunnen geen weblogs van Wordpress bezoeken, nadat een rechtbank besloot dat enkele blogs zich hebben schuldig gemaakt aan smaad. Door Maarten Reijnders De betreffende weblogs zouden lelijke dingen hebben geplaatst over Adnan Oktar, die ook wel bekend is onder zijn schrijversnaam Harun Yahya. Oktar is een omstreden miljonair die de evolutietheorie bestrijdt en er volgens diverse bronnen antisemitische denkbeelden op na houdt. Omdat Oktar op enkele Wordpress-weblogs werd aangepakt, stapte hij naar een Turkse rechtbank. De rechter stelde Oktar in het gelijk en gaf opdracht de toegang tot alle weblogs die worden gehost bij Wordpress te blokkeren. De Turkse blokkade is sinds eind vorige week van kracht, zo blijkt uit een blogposting van Wordpress-ontwikkelaar Matthew Mullenweg. Mullenweg toont zich op het bedrijfsblog verbaasd over de massale blokkade. "Ik ben benieuwd wat jullie, en dan vooral onze Turkse gemeenschap, vinden dat we hiermee moeten doen. Hoe moeten we reageren?" Volgens Mullenweg zijn de Turkse bezoekers van Wordpress-blogs goed voor 12 miljoen pageviews per maand. Behalve de weblogs die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan smaad, zijn ook alle andere blogs die staan gehost op Wordpress.com, het slachtoffer van de blokkade. Wordpress host meer dan een miljoen weblogs. De site Mideast Youth heeft inmiddels een petitie online gezet om te protesteren tegen de blokkade. "Deze censuur legt duizenden Turkse bloggers het zwijgen op. Het blokkeren van Wordpress is duidelijk in strijd met het recht op vrije meningsuiting." http://www.webwereld.nl/articles/47655/turkije-blokkeert-toegang-tot-wordpress-blogs.html Wat een vreemde toestand. Omdat een paar blogs wat naars roepen over iemand, worden gelijk alle blogs geblokkeerd. Het is alsof ik, als ik een nare brief krijg via de PTT, gelijk laat bepalen dat de PTT geen post meer mag versturen: waanzinnig. Adnan Oktar :maf2: Daar zou ik ook wel een blog tegen kunnen maken! :vingers:

TatTwamAsi
26-08-2007, 19:23
Adnan Oktar :maf2: Daar zou ik ook wel een blog tegen kunnen maken! :vingers: Ach, Harun Yaya heeft ook zijn goede kanten: ik moet vaak om zijn sites lachen! :hihi: http://www.paradiseinthequran.com/paradise02.html :hihi: :hihi: dat konijn met die kroon! :hihi:

aplat
26-08-2007, 19:29


Ach, Harun Yaya heeft ook zijn goede kanten: ik moet vaak om zijn sites lachen! :hihi: http://www.paradiseinthequran.com/paradise02.html :hihi: :hihi: dat konijn met die kroon! :hihi: Zijn sites werken inderdaad op mijn lach spieren. :hihi: