Bekijk volle/desktop versie : 'Vele mensen hebben geen verduidelijking nodig over het oordeel betreffende de jihad'



25-08-2007, 20:23
'Vele mensen hebben geen verduidelijking nodig over het oordeel betreffende de jihad, want het is duidelijk...'.


schrijver: Cheikh Abu Omar Seif



Allah verduidelijkte met Zijn gezegde: ” Dit is een duidelijke verklaring voor de mensen, een leiding en vermaning voor de godvrezenden.”..Alleen bij degenen die Allah vrezen zijn de vermaningen ( van de koran) van nut en alleen zij worden geleid door Zijn leiding.
Want de waarheid is duidelijk zonder vaagheden.
De jihad voor Allah’s Zaak is daar een voorbeeld van.
Het oordeel over de jihad is namelijk duidelijk en hoort niet tot de verborgen zaken of onderwerpen waarover van mening wordt verschild.
Integendeel de koranverzen over de jihad zijn talrijk,aanmoedigend en waarschuwen tegen het verlaten van de jihad.
Er is geen meningsverschil tussen de geleerden dat als de vijand een moslimland aanvalt dat de jihad dan een individuele verplichting wordt.
Velen hebben geen verduidelijking nodig over de jihad.

Vele mensen hebben geen verduidelijking nodig over het oordeel betreffende de jihad, want het is duidelijk.
Zij hebben echter godvrezende harten nodig die lessen trekken uit diens leerstellingen, aan Allah’s Leiding houden en het gebod van de koran over de jihad beantwoorden.
Allah verbood 'Al Wahn', fysieke zwakheid en geestelijke verdriet voor zijn dienaren de mujahideen.
Want de fysieke zwakheid en geestelijke verdriet helpt de vijand bij zijn psychologische oorlogvoering.
Het past jullie dus niet om zwak te zijn terwijl jullie hoger zijn met jullie geloof, intentie en doelen .
Hoger in jullie moraal en methodiek.
De gelovige mujahid dient eergevoel en trots te zijn tegenover de Amerikanen en hun bondgenoten. Hij wordt niet beangstigd door hun militaire kracht en hij wordt niet geestelijk verzwakt doorhun psychologische oorlogvoering via de media.

Allah zei: “Als gij (Moslims) letsel krijgt (in de strijd); dat volk (de tegenstander) is reeds een dergelijk letsel overkomen.”

Oftewel als jullie getroffen worden door dood en letsel dan treft de ongelovigen hetzelfde. Jullie worden dus niet zwakker door hetgeen jullie overkomt voor Allah’s Zaak.

Allah zei: “En toont geen zwakheid in de vervolging van dit (vijandige) volk. Als gij lijdt, lijden zij ook zoals gij lijdt. Maar gij verwacht van Allah, wat zij niet verwachten. En Allah is Alwetend, Alwijs.”{ Al Nisaa;104}

Oftewel toon geen zwakheid bij het treffen van de Amerikanen en hun bondgenoten bij de jihad tegen hen en de vervolging van hen om met hen af te rekenen.
Want als jullie lijden door verwonding, dood en ontberingen dan lijden de Amerikanen en hun bondgenoten net als jullie lijden. Jullie hebben echter vertrouwen op Allah’s vergiffenis en overwinning in tegenstelling tot de Amerikanen.
Jullie zijn immers beter met jullie geduld bij het lijden en het verdragen van ontberingen.
Want het geloof in Allah en het vertrouwen in Zijn vergiffenis helpt het meest bij het verdragen van deze pijnen.
De geloofsfactor en psychologische factor is wat de Amerikanen en hun bondgenoten missen want zij hechten aan het wereldse leven en vrezen die te verliezen. Zij hebben niet echt zin om door te vechten.

Daarna vermeldde Allah dat Hij de dagen onder de mensen wisselt en dat de gelovigen de overwinning krijgen, en op een andere keer is de overwinning bij een specifieke gebeurtenis voor de ongelovigen.Echter de uiteindelijke overwinning is voor de gelovigen.

En Allah heeft voor de wisseling van tijden een reden die Hij vermeld heeft bij Zijn gezegde: “opdat Allah degenen, die geloven onderscheide en uit uw midden getuigen (martelaren) neme en Allah heeft de onrechtvaardigen niet lief. Opdat Allah de gelovigen moge louteren en de ongelovigen vernietigen.."

Want de beproeving en nederlaag voor de gelovigen bij een specifieke gebeurtenis – ookal is de uiteindelijke overwinning voor hen - vormt een zeef waarmee Allah een onderscheid maak tussen de gelovigen en de hypocrieten.
De gelovigen zijn geduldig als het meezit en als het tegenzit,zij zijn namelijk ervan overtuigt dat de overwinning aan het einde van de oorlog hen toekomt.
Zij worden daarom niet verzwakt door de overwinning van de vijanden bij een specifieke confrontatie of bij de bezetting van een aantal steden.
Zij gaan echter voort met hun jihad en zijn overtuigt van Allah’s belofte en overwinning.
In tegenstelling tot de hypocrieten, wanneer die zien dat de Amerikanen en hun bondgenoten een aantal steden en dorpen hebben bezet dan denken zij dat de oorlog alreeds beslist is in hun voordeel.
Dit komt door hun verloochening en twijfel over Allah’s belofte.

Allah verduidelijkte daarna de tweede reden in Zijn gezegde:” uit uw midden getuigen (martelaren) neme..”

Het martelaarschap is namelijk een zegening en uitverkorening van Allah ta’aalah.
Het wordt alleen verwezenlijkt wanneer de oorzaak gerealiseerd wordt en dat is het sterven van de mujahid op het slagveld.

Allah vermeldde daarna de derde reden; en dat is het onderscheiden van de gelovigen door het vergeven van hun zonden en hun rangen te zuiveren van de hypocrieten.


Wat betreft de vierde wijsheid; dat is de vernietiging van de ongelovigen.
Want als de ongelovigen een beperkte overwinning behalen bij een specifieke gebeurtenis of bij de bezetting van een aantal steden dan worden ze onrechtvaardig, tiranniek en vermeerdert hun arrogantie en brutaliteit op Aarde.
Dit zal een oorzaak zijn voor Allah’s bestraffing en de zuivering van de moslimlanden van hun vuiligheid.

Dit zijn een aantal wijsheden waardoor de overtuiging van de mujahid in Allah’s belofte en Hulp stijgt, er dringt dan geen zwakheid of twijfel in Allah’s Overwinning bij hen binnen wanneer de vijanden winnen bij een specifieke gebeurtenis, stad of meer bezetten.

Toen deed Allah een vragende ontkenning over het vermoeden dat men het Paradijs zal binnengaan zonder jihad in Allah’s Weg en geduld bij moeilijkheden en beproevingen.

Allah zei:’ Denkt gij, dat gij het paradijs moogt binnengaan, terwijl Allah degenen uwer die strijden en standvastig zijn nog niet heeft onderscheiden?


Ibn Kathir zei: ”Jullie zullen niet het Paradijs binnengaan totdat jullie beproefd worden en Allah onder jullie de mujahideen voor Zijn Zaak en degenen die geduldig zijn bij het verzet tegen de vijanden ziet.”Toen zei Allah: “En gij placht deze dood te wensen voordat gij hem ontmoettet, nu hebt gij hem gezien en gij staart er naar.”Ofwel jullie verlangen naar het ontmoeten van de vijand en Zijn bestrijding.
Waar jullie naar verlangden werd gerealiseerd en jullie zagen met jullie eigen ogen hoe jullie wens in vervulling ging.
Hetzelfde is het geval met vele moslims die wensten dat de grenzen met Palestina geopend zouden worden zodat zij jihad tegen de joden kunnen verrichten, Allah verwezenlijkte hun wens. Hier zijn namelijk de joden en hun beschermheren die Irak vernietigen en die de ouderen, vrouwen en kinderen van de moslims vermoorden.
Zij dienen dus te vertrekken om jihad tegen hen te verrichten, hun broeders te helpen en hun wens in vervulling laten gaan...