Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Speciale school voor moslima's in BelgiëPagina's : [1] 2

Kloosjak
25-08-2007, 18:03


Speciale school voor moslima's in België ANTWERPEN -België opent op 12 september de eerste islamschool voor meisjes in het land. (http://www.telegraaf.nl/buitenland/69634891/Speciale_school_voor_moslima_s_in_Belgi%EB.html) De koran staat centraal in de opleiding, maar op het lesrooster staan ook algemene vakken als wiskunde, Latijn, milieu en lichamelijke opvoeding. De meisje worden verondersteld een hoofddoek te dragen, zelfs tijdens de turnles. Seksuele opvoeding is taboe. De Gazet van Antwerpen meldt dat er voorlopig een twintigtal meisjes staat ingeschreven. Tweehonderd zou het streefdoel zijn. De meisjes komen uit Brussel, Antwerpen en Mechelen. Begin mei was er voor het eerst sprake van een school voor moslima’s in Sint-Jans- Molenbeek. Ministers werden er over geïnterpelleerd in het parlement, maar moesten het antwoord schuldig blijven bij gebrek aan informatie. Nu blijkt dat de school er komt. De initiatiefnemers denken dat het aantal inschrijvingen op korte termijn nog flink stijgt, omdat veel families nog met vakantie zijn of nog even de kat uit de boom kijken.

belbeat
25-08-2007, 18:07
Zolang ze maar aan de wettelijke voorschriften voldoen....

LesDennis
25-08-2007, 18:07
Topictitel moet zijn: "School voor speciale moslima's in België" ;)

fierljepper
25-08-2007, 18:29
Wat ik me bij zo'n bericht afvraag is waar die meiden straks een baan denken te vinden in België.

Hoelahoep
25-08-2007, 18:33


Ach, in zo'n oude bajus kan je de meiden van halal gelijk hun rechten bijbrengen.... thuis opgesloten worden, doekje op, mondje dicht houden anders klapjes en de man bedienen.... Dr. Hoep :cool: (gaat toch eens kijken, is benieuwd hoe het schoolzingen klinkt)

misbaksel
25-08-2007, 18:54
Wat ik me bij zo'n bericht afvraag is waar die meiden straks een baan denken te vinden in België. solliciteren met een diploma misschien?? op het lesrooster staan ook algemene vakken als wiskunde, Latijn, milieu en lichamelijke opvoeding.

misbaksel
25-08-2007, 18:55
Ach, in zo'n oude bajus kan je de meiden van halal gelijk hun rechten bijbrengen.... thuis opgesloten worden, doekje op, mondje dicht houden anders klapjes en de man bedienen.... Dr. Hoep :cool: (gaat toch eens kijken, is benieuwd hoe het schoolzingen klinkt) thuis hoeven de dames geen hijab te dragen hoeppie

fierljepper
25-08-2007, 19:14
solliciteren met een diploma misschien?? (1) Maar willen ze dan wel werken in een "gemengde omgeving"? En willen ze in een supermarkt wel wijn of varkensvleesproducten inkopen, willen ze op een advocatenkantoor werken waar misdadigers worden verdedigd en men uitgaat van het Nederlandse recht, willen ze wel werken bij banken die met rente werken? Ik denk dat dat ook vragen zijn die potentiële werkgevers zich zullen stellen. En dat als die vragen opkomen dat ze dan de voorkeur zuillen geven aan iemand die een "normale", niet-islamitische, gemengde school zullen geven.

KidaMieshMoemkin
25-08-2007, 19:28
(1) Maar willen ze dan wel werken in een "gemengde omgeving"? En willen ze in een supermarkt wel wijn of varkensvleesproducten inkopen, willen ze op een advocatenkantoor werken waar misdadigers worden verdedigd en men uitgaat van het Nederlandse recht, willen ze wel werken bij banken die met rente werken? Ik denk dat dat ook vragen zijn die potentiële werkgevers zich zullen stellen. En dat als die vragen opkomen dat ze dan de voorkeur zuillen geven aan iemand die een "normale", niet-islamitische, gemengde school zullen geven. Ik denk dat jij je teveel zorgen maakt om die meiden.

Horus
25-08-2007, 21:32
(1) Maar willen ze dan wel werken in een "gemengde omgeving"? En willen ze in een supermarkt wel wijn of varkensvleesproducten inkopen, willen ze op een advocatenkantoor werken waar misdadigers worden verdedigd en men uitgaat van het Nederlandse recht, willen ze wel werken bij banken die met rente werken? Ik denk dat dat ook vragen zijn die potentiële werkgevers zich zullen stellen. En dat als die vragen opkomen dat ze dan de voorkeur zuillen geven aan iemand die een "normale", niet-islamitische, gemengde school zullen geven. Die zie je daar niet werken, ze gaan daar heen of de kans is groter dat ze gestuurd worden om geen problemen te krijgen ivm de leerplicht.

fauna
25-08-2007, 21:41
Dit is een legitieme school, omdat de regering het toestaat. Als men wil afgeven, dan moet men bij de Belgische staat zijn. En trouwens, het is een kwestie van vraag en aanbod. Blijkaar was er vraag naar, dus is het aanbod gekomen. Ik heb liever scholen dan Hell Angels cafe's, hoolingan meeting points en tippelzones

fierljepper
25-08-2007, 22:19
Dit is een legitieme school, omdat de regering het toestaat. Als men wil afgeven, dan moet men bij de Belgische staat zijn. En trouwens, het is een kwestie van vraag en aanbod. Blijkaar was er vraag naar, dus is het aanbod gekomen. Ik heb liever scholen dan Hell Angels cafe's, hoolingan meeting points en tippelzones Oh, ik geloof meteen dat er een vraag naar dergelijke scholen is. Maar waar ik een hard hoofd in heb is dat er ook een vraag is naar degenen die van een dergelijke school afkomen.

Laszlo
26-08-2007, 00:26


Dit is een legitieme school, omdat de regering het toestaat. Als men wil afgeven, dan moet men bij de Belgische staat zijn. En trouwens, het is een kwestie van vraag en aanbod. Blijkaar was er vraag naar, dus is het aanbod gekomen. Ik heb liever scholen dan Hell Angels cafe's, hoolingan meeting points en tippelzones Waar slaat dat nu weer op.:nerd: Ik vind het lespakket trouwens zwaar over de top. Lessen over hoe je moet naaien zou meer dan voldoende moeten zijn.

Linaa
26-08-2007, 01:37
waarom is seksuele voorlichting taboe op deze school,krijgen ze een aparte school word hun kennis ook nog is beperkt... alsof seksuele voorlichting niet mag in de islam ofzo, belachelijk.

lias
26-08-2007, 01:50
Dit is een legitieme school, omdat de regering het toestaat. Als men wil afgeven, dan moet men bij de Belgische staat zijn. En trouwens, het is een kwestie van vraag en aanbod. Blijkaar was er vraag naar, dus is het aanbod gekomen. Ik heb liever scholen dan Hell Angels cafe's, hoolingan meeting points en tippelzones Hoe weet jij dat het een legitieme school betreft?? Wat ik begrepen heb is dat de lokalen ondergebracht zijn/worden in een bijgebouw van een moskee. En een leerlingenaantal van 20 lijkt mij geen school:kweetnie: Niet echt veel vraag naar :confused:


Pagina's : [1] 2