Bekijk volle/desktop versie : FC Utrecht wil Broerse inruilen tegen Bouaouzan



22-08-2007, 22:35

Citaat:
FC Utrecht wil ruilen

FC Utrecht stelt alles in het werk om Spartaan Rachid Bouaouzan voor het einde van de maand over te nemen.


Willem van Hanegem is al langer bijzonder gecharmeerd van de razendsnelle buitenspeler, maar de trainer weet ook dat de clubkas in de Domstad zo goed als leeg is. Om Bouaouzan toch te kunnen contracteren hoopt de club Joost Broerse zover te krijgen dat hij zijn basisplaats in Utrecht inruilt voor een contract bij Sparta.

Broerse heeft in eerste instantie aangegeven geen trek te hebben in een avontuur in Rotterdam. Onder Willem van Hanegem heeft de in Zeist woonachtige speler wederom een basisplaats afgedwongen, al heeft de nieuwe trainer hem wel op het middenveld geposteerd.

Zijn voorganger Foeke Booy zette Broerse bij voorkeur in het hart van de defensie. Ook gisteren was er weer intensief contact tussen technisch directeur Piet Buter -die overigens ook de zakelijke belangen behartigt van Sparta-trainer Gert Aandewiel - en de zaakwaarnemers van Bouaouzan.

Danny Blind, tecnhisch-directeur bij Sparta, gaf al eerder aan dat Bouaouzan (23) mag vertrekken uit Rotterdam. De Marokkaan, afgelopen zondag nog goed voor een basisplaats én de aangever van de eerste Rotterdamse treffer van Charles Dissels, wil ondanks verwoede pogingen van de club zijn aflopende verbintenis pertinent niet verlengen. Omdat Blind wil voorkomen dat Bouaouzan aan het einde van het seizoen gratis naar een andere club kan, heeft hij de speler verteld dat hij weg kan.

Tijdens de voorbereiding botste Bouaouzan nog fors met trainer Gert Aandewiel. De aanvaller weigerde na een wisselbeurt in het oefenduel met FC Den Bosch uit te lopen en stapte onder de douche. Bouaouzan ontkende later de opdracht van Aandewiel te hebben gehoord, de trainer nam daar geen genoegen mee en strafte de speler door hem niet mee te nemen naar het trainingskamp dat de selectie in Oostvoorne belegde.

,,Maar mensen koppelen het feit dat Rachid weg mag nu aan het disciplineverhaal en dat is onjuist, zegt Danny Blind. ,,Dat staat helemaal los van elkaar.’’

Op de achtergrond speelt ook nog altijd ’de zaak Niels Kokmeijer’. De voormalige speler van Go Ahead Eagles krijgt een schadevergoeding voor het feit dat hij door een overtreding van Bouaouzan nooit meer kan voetballen, maar juridisch is nog altijd niet duidelijk wie er voor het bedrag zal moeten opdraaien; Sparta of Bouaouzan.
Rachid moet gewoon blijven hij speelde een uitstekende wedstrijd tegen Vitesse.

22-08-2007, 22:36


Phanos reageert niet op Van Hanegem

Hoofdsponsor Phanos van FC Utrecht gaat niet in op de steeds sterker wordende roep om versterkingen bij coach Willem van Hanegem. De oefenmeester sprak zijn teleurstelling uit over het financiële aandeel van de sponsor.

Tegenover RTV Utrecht verkondigde Van Hanegem: "Ik dacht dat we een grote sponsor hadden die binnen een jaar of vier bij de eerste vijf van Nederland wilde horen, maar misschien bedoelde die wat langer, een jaar of veertien misschien."

Phanos wenste niet in te gaan op de uitlatingen van De Kromme. FC Utrecht is naarstig op zoek naar aanvallende versterking en heeft daarbij zijn oog laten vallen op Rachid Bouaouzan. Het feit dat de Domstedelingen niet kunnen voldoen aan de eisen van Sparta leidt tot frustraties bij de Utrechters.

22-08-2007, 22:38
Van Hanegem koopt Bouaouzan desnoods zelf

Willem van Hanegem is nog steeds erg gecharmeerd van Sparta-aanvaller Rachid Bouaouzan. De trainer van FC Utrecht heeft er dan ook veel voor over om de vleugelspeler naar Utrecht te lokken.

FC Utrecht heeft echter geen geld te besteden voor eventuele aankopen. In het RTV Utrecht- programma Namen & Rugnummers verklaarde De Kromme daarop Bouaouzan desnoods zelf te kopen.

Van Hanegem wil zijn selectie graag nog versterken met een vleugelspeler. Momenteel ontbreekt een echte vleugelaanvaller nog. Tegen Feyenoord speelde de Roemeen Lucian Sanmartean daarom noodgedwongen linksbuiten.