Bekijk volle/desktop versie : Scholieren worden student



13-08-2007, 14:58
De introductieweken, met afkortingen als UIT, KEI en TIK, zijn voor de toekomstige studenten de ultieme gelegenheid om kennis te maken met de stad en hun medestudenten. Dat schrijft Telegraaf.nl.
In Utrecht verzamelen maandag 3600 nieuwe studenten in de Utrechtse binnenstad. In de Domstad kunnen de studenten onder meer genieten van een grachtenparade, waarbij verschillende bands op bootjes te zien zijn, en debatten over
uiteenlopende onderwerpen.

In Groningen hebben 2860 studenten zich van tevoren opgegeven. In de loop van de dag kunnen nog meer studenten zich aanmelden. Traditioneel strijdt Utrecht met Groningen om het grootste aantal inschrijvingen. Vorig jaar viel de eer te beurt aan Groningen met 3324 inschrijvingen. Nu is het afwachten welke studentenstad de meeste studenten trekt. Hilbrand Nawijn, die zelf als student de eerste KEI-week in Groningen in 1969 liep, keert terug op het oude nest. Hij geeft maandagavond acte de présence op een scooter op de Grote Markt. Verder kunnen de aankomend studenten debatteren over religie en gaan ze in gesprek met 'stadjers', autochtone Groningers.

„We willen laten zien dat er geen verschil, maar juist veel overeenkomsten zijn tussen de Groningers en de studenten”, aldus KEI-voorzitter Ruud Kootte. Mede met dat doel kunnen autochtone Groningers ook deelnemen aan bijna alle activiteiten die tijdens de KEI-week worden georganiseerd.

In Leiden meldden zich maandag bijna 2000 studenten voor de zogenoemde El-cid week. Vanaf 07.00 uur kwamen de eersten bijeen op de Beestenmarkt, waar zij in groepjes werden ingedeeld om een week lang de stad, de universiteit en het studentenleven te leren kennen.

Volgens Frank Parlevliet van de organisatie werd het stadsbeeld maandagochtend al helemaal bepaald door de nieuwe studenten, die met hun grote tassen vol informatiemateriaal en hun mentoren in paarse T-shirts de straten bevolkten.
In Tilburg doen 1600 studenten van de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool mee aan de Tilburgse Introductieweek (TIK). De studenten kunnen kennismaken met de studenten- en sportverenigingen. Ook is er veel tijd ingeruimd voor eten en feesten. Op donderdag volgt de Cantus, een koorzang waar alle toekomstige studenten aan meedoen.

In Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam beginnen de introducties volgende week.

13-08-2007, 16:09


Ik heb nog nooit meegedaan een introductieweek..omdat ik dat niet nodig vind..bovendien tijdverspilling.