Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : de koekjes boek



Pagina's : [1] 2

vlinder4
08-10-2003, 14:32


hallo iedereen zullen we hier een koekjes boek van maken met de lekkerste koekjes en cakjes maar geen gesprekken alleen recepten oke veel liefs yasmina :Iluvu:

fatihaatjuh
08-10-2003, 15:06
is goed nu nog een paar recepten zoeken

vlinder4
08-10-2003, 15:23
Bedankt fatihaatjuh xxxxxxxx yasmina

miss_couscous
08-10-2003, 20:24
jah over koekjes gesproken.... weet niemand waar ze boeken verkopen waarin receptjes staan van marokaanse koekjes in het nederlands want alle boeken zijn arabisch,frans of engels.....

vlinder4
09-10-2003, 10:19


hai miss ja ik heb een hele leuke kookboek van chadia en latifa daar staan veel recepten in en ook koekjes het is echt een aanrader xxxxxxxxxxx yasmina

manalltje
09-10-2003, 16:02
waar kan je die boek kopen.

OemMarouane
09-10-2003, 18:54
Assaalamoe alaikom meiden je kan kook -en koekjes boeken op de beverwijkse bazaar daar heeft mijn moeder ze ook gekocht, ma3a assalaama

miss_couscous
09-10-2003, 20:22
maar zijn die boeken ook nederlandstalig??

RitaMaria
10-10-2003, 19:20
Origineel gepost door vlinder4 hallo iedereen zullen we hier een koekjes boek van maken met de lekkerste koekjes en cakjes maar geen gesprekken alleen recepten oke veel liefs yasmina :Iluvu: Vamos!!!!!!!! :D Amandelkoekjes Ingredienten: 175 gr tarwemeel 75 gr gemalen amandelen 1 volle el honing 75 gr boter geraspte schil van een halve sinaasappel 1 el sinaasappelsap 1 ei Doe het meel in een kom en roer er de amandelen en honing door. Voeg de boter toe en snijd deze met een mes in kleine stukjes door het meel. Roer de sinaasappelrasp, het sap en het ei erdoor en kneed het mengsel tot een soepel deeg. Laat het ca. een half uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier (= bakpapier). Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd er met een uitsteekvorm figuurtjes uit en leg deze op de bakplaat. Bak ze in 15 minuten lichtbruin. Kletskoppen :D Ingredienten: 125 gr tarwebloem 75 gr boter 200 gr riet-/bietsuiker 1-2 el koud water ½ tl kaneel 50 gram amandelen Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190ºC. Amandelen even in kokend water dompelen en pellen. Daarna grof hakken. Roer de boter zacht met de suiker. Voeg de bloem, water en kaneel toe en kneed dit alles tot een soepel deeg. Voeg de gehakte amandelen toe en kneed deze door het deeg. Schep met 2 theelepels kleine hoopjes deeg met een tussenruimte van minimaal 5 cm op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 5-6 minuten gaar. Laat de koekjes iets afkoelen, neem ze met een pannenkoekmes van de plaat en leg ze plat neer om verder af te koelen Kokoskoekjes Ingredienten: 1 ei 1 el honing 200 gr kokos ½ tl vanillepoeder 2 el gemalen hazelnoten Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop het ei los in een kom. Voeg de honing toe en als dit goed vermengd is kunnen de droge ingrediënten al roerend langzaam toegevoegd worden tot een homogene massa. Vorm met de handen bolletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot (stevig aandrukken). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hierop. Bak de koekjes in het midden van de oven tot ze een goudbruine kleur hebben (10 tot 15 minuten). Houd ze tegen het einde van de baktijd goed in de gaten om aanbranden te voorkomen. Maiskruidkoek Ingredienten: 150 gr maismeel 150 gr rijstmeel 200 gr rietsuiker 2 eetlepels koekkruiden 2 eetlepels bakpoeder 50 gr rozijnen 50 gr fijngesneden abrikozen 2½ à 3 dl karnemelk Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de karnemelk toe en mix alles tot een glad beslag. Schep de massa in een ingevet cakeblik en bak het gedurende 75 minuten in een voorverwarmde oven op 160º à 170ºC Mout-crunchies Ingredienten: 100 gr fijne havervlokken 50 gr tarwemeel 50 gr sesamzaad 50 gr zonnebloempitten 100 gr sesampasta 200 gr moutstroop Rooster de havervlokken licht in de oven of in een droge koekepan. Meng alle ingrediënten en vorm er een lange rol van. Laat deze een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd van de rol 1 cm dikke schijven en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 minuten en draai ze voorzichtig om. Bak nogmaals 5 minuten. Mueslikoekjes Ingredienten: 200 gr muesli 100 gr tarwemeel 2 eieren 2 tl kaneel 1 tl gemberpoeder 2 el zonnebloemolie 2 el honing of moutstroop 1½ dl water of melk havervlokken voor garnering snufje zout Splits de eieren. Vermeng muesli, tarwemeel, zout, kaneel en gember-poeder. Meng apart olie, eidooiers, honing of moutstroop en wat water of melk. Roer dit door het mueslimengsel. Klop de eiwitten stijf en schep die luchtig door het beslag. Vet een bakplaat in en smeer het beslag erop uit tot een laag van ca. 1 cm dik. Strooi de havervlokken erover, verwarm de oven voor op 200ºC en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd er meteen koekjes van als de bakplaat uit de oven komt. Notenmaiskoekjes Ingredienten: 200 gr maismeel 100 gr gemalen hazelnoten of amandelen 150 gr roomboter 3 eetlepels honing snufje zout Meng meel, zout en honing in één kom en snijd de boter met twee messen in erwt-grote stukken. Voeg de noten toe. Kneed het geheel daarna tot een samenhangende deegbal. Vorm het deeg tot een rol en leg deze ingepakt in bakpapier in de koelkast. Laat het deeg 1 uur opstijven. Snijd de deegrol dan in plakjes van ½ cm dikte en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes in het midden van een voorverwarmde oven, 160ºC, gedurende 20 minuten. Walnootkoekjes!!!!!!!!!!!!! Ingredienten: 75 gr boter 125 gr suiker of 150 gr moutstroop 2 dl lauw water of koolzuurhoudend mineraalwater 1 mespunt zout 1 mespunt koriander of kaneel 50 gr walnoten, de helft grof gehakt, de rest fijngemalen 250 gr tarwefijnmeel Roer de boter glad met het zoetmiddel. Voeg het water bij scheutjes tegelijk toe (in het begin kleine scheutjes, anders gaat het schiften). Klop dit tot een homogene massa tot alle suiker of stroop is opgelost. Vermeng het meel met de kruiden en de noten en roer dit bij gedeelten door de botermassa. Kneed het deeg met een houten lepel, tot het van de kom loslaat. Laat dit soepele deeg tenminste 1 uur rusten op een koele plaats (niet in de koelkast) en snijd er vervolgens vormpjes van. Bakken in een voorverwarmde oven gedurende ± 15 minuten op 180ºC, middelste richel.

littlegirl
11-10-2003, 17:18
hey hey mensen... k vind ut wel leuk dit koekjes boek, maar de meeste zijn tog gewoon nederlands koekjes... hebben jullie niet toevallig ook gewoon traditionele marokkaanse koekjes-recepten...???? k hoop ut wel alvast bedankt!!!

RitaMaria
11-10-2003, 19:03
Origineel gepost door littlegirl hey hey mensen... k vind ut wel leuk dit koekjes boek, maar de meeste zijn tog gewoon nederlands koekjes... hebben jullie niet toevallig ook gewoon traditionele marokkaanse koekjes-recepten...???? k hoop ut wel alvast bedankt!!! Alsjeblieft , marokkaanse koekjes :D Sesamkoekjes ± 25 stuks Keuken: Marokkaans Bereidingstijd: ± 45 minuten Ingrediënten 200 gr sesamzaad, 100 gr bloem, 125 gr poedersuiker, 2 zakjes bakpoeder, 1 sinaasappel, 2 kleine eieren, kristalsuiker Bereiding Boen de sinaasappel goed schoon en maak hem droog. Rasp de helft van de schil, hou apart. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze tijdens het roosteren regelmatig om. Laat het sesamzaad afkoelen en wrijf ze fijn in een vijzel. Doe de bloem in dezelfde koekenpan en rooster het lichtbruin, schep de bloem tijdens het roosteren regelmatig om. Doe de bloem in een kom en laat afkoelen. Meng de bloem met de poedersuiker, het bakpoeder, de sinaasappelrasp en het gemalen sesamzaad. Klop de eieren schuimig en meng ze door het bloemmengsel; er ontstaat een taai deeg. Verwarm de oven voor op 160° C. Vet de bakplaat in. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot (dit gaat makkelijk als de handen met wat olie zijn ingewreven). Strooi wat kristalsuiker op een plat bord. Druk de balletjes plat. Druk één kant van het deeglapje in de kristalsuiker. Leg ze met de gesuikerde kant naar boven op de ingevette bakplaat. Bak de koekjes ± 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen. L’HALUA DIAL SMID (GRIESMEELKOEKJES) Ingredienten: 6 eieren 400 g poedersuiker 4 eetlepels olie 6 eetlepels boter 1 zakje bakpoeder 5 g vanillesuiker 1 kg tarwegriesmeel oranjebloesemwater suiker De eieren luchtig opkloppen. Geleidelijk aan de poedersuiker erdoor kloppen en pas ophouden als er een bijna witte massa is ontstaan. Vier eetlepels boter smelten en de boter samen met de olie door het eiermengsel roeren. Bakpoeder en vanillesuiker vermengen en er eveneens door roeren. Vervolgens al roerend de griesmeel toevoegen, zodat er uiteindelijk een zacht deeg ontstaat. De handen met wat oranjebloesemwater vochtig maken en van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot maken. Deze balletjes in wat suiker plat duwen en de koekjes met de gesuikerde kant naar boven op een ingevet bakblik leggen. Voor voldoende onderlinge afstand zorgen, omdat de koekjes tijdens het bakken uitlopen. een oven voorverwarmen op 160 ºC en de koekjes hierin ongeveer 20 minuten bakken. Voor 50 stuks L’HALUA DIAL TMER (DADELRUITEN) Ingredienten: 1 kg dadels 7 eetlepels olie 1 eetlepel oranjebloesemwater 2 theelepels kaneel 1 kg fijn tarwegriesmeel 4 eetlepels suiker honing zout frituurolie De dadels ontpitten en in een keukenmachine fijnhakken. Oranjebloesemwater, kaneel en 3 eetlepels olie toevoegen en helemaal glad roeren. Apart houden. Het tarwegriesmeel met de overige 4 eetlepels olie vermengen. Suiker en een mespuntje zout erbij doen en er een stevig deeg van kneden. De helft van het deeg uitrollen en met de dadelmassa bestrijken. de andere helft van het deeg uitrollen en erop leggen. Goed aandrukken en er ruiten van snijden. De frituurolie verhitten en de ruiten hierin goudbruin bakken. wat honing verwarmen en de gefrituurde koekjes erin dopen. Op een rooster uit laten lekken en af laten koelen. L’HALUA DIAL LOZ (NOTENKOEKJES) Ingredienten: 200 g zachte boter 200 g suiker 5 g vanillesuiker 6 eieren 200 g noten 200 g bloem De boter luchtig opkloppen. Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor roeren. De eieren luchtig opkloppen en door de boter mengen. De noten fijnmalen, met de bloem vermengen en door het ei-botermengsel roeren. Alle ingrediënten moeten goed vermengd zijn. Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een walnoot en op een met boter ingevet bakblik leggen. De oven voorverwarmen op 160 ºC en de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Voor 60 stuks. L'halua dial sbda (Marokko) Boterkoekjes voor 50 stuks bereidingstijd 30-60 minuten ingrediënten: 750 gr bloem 250 gr poedersuiker 450 gr zachte boter olie voorbereiding De bloem zeven en met de poedersuiker en de boter vermengen. Het deeg goed doorkneden en vervolgens tot een grote bal vormen. Enkele uren in een koelkast laten rusten. bereidingswijze- Vervolgens van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot maken en deze met de muis van de hand vlak maken. Een bakblik met olie invetten en met wat bloem bestrooien. De oven voorverwarmen op 160 graden C en de koekjes in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Amandelsigaartjes ca. 24 stuks bereidingstijd 30-60 minuten ingrediënten: 1 pak kleine loempiavelen van 12,5x12,5 cm, ontdooid 1 l olie om in te frituren 1 eiwit, losgeklopt 1 pot honing 4 el sesamzaad voor de vulling: 250 g blanke amandelen 75 g fijne tafelsuiker 1 tl kaneel 2 el oranjebloesemwater (Marokkaanse winkel) rasp van 1 sinaasappel 75 g gesmolten boter. bereidingswijze: Dek de loempiavellen, zodra ze ontdooid zijn, af met een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen. Verhit de olie en frituur hierin de amandelen tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Hak of maal de amandelen fijn. Vermeng de amandelen met de andere ingredienten voor de vulling. Neem een loempiavel, leg de punt naar je toe en schep0 1 el vulling in de punt die naar je toewijst. Sla de zijpunten naar binnen, sla de onderste punt eroverheen en rol er een sigaartje van. Bestrijk het laatste gedeelte met eiwit en plak het goed vast. Doe dit op dezelfde manier met de rest van de loempiavellen. Verhit de frituurolie weer tot 180 graden en verhit in een steelpannetje de honing op matig vuur. Frituur de sigaartjes in ca. 1 min. goudbruin Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dompel ze dan ca. 1 min. in de honing. Neem ze met een schuimspaan uit de honing, leg ze op een rooster iets van elkaar af en bestrooi ze met sesamzaad.

littlegirl
11-10-2003, 21:19
dank je ritamaria volgens mij hou je egt van koken he...?? k wil t graag leren enzo... en k ga deze dingen ook zekr uitproberen!!! (als mn moeder ns niet thuis is als t is mislukt direct weggooien niemand die er iets van merkt :stout:) bedankt!! dikke knuffel :zwaai:

RitaMaria
12-10-2003, 11:27


Origineel gepost door littlegirl dank je ritamaria volgens mij hou je egt van koken he...?? k wil t graag leren enzo... en k ga deze dingen ook zekr uitproberen!!! (als mn moeder ns niet thuis is als t is mislukt direct weggooien niemand die er iets van merkt :stout:) bedankt!! dikke knuffel :zwaai: Graag gedaan!! :zwaai: xx Rita

hakima321
13-10-2003, 19:20
Origineel gepost door littlegirl dank je ritamaria volgens mij hou je egt van koken he...?? k wil t graag leren enzo... en k ga deze dingen ook zekr uitproberen!!! (als mn moeder ns niet thuis is als t is mislukt direct weggooien niemand die er iets van merkt :stout:) bedankt!! dikke knuffel :zwaai: doe ik ook meid als men ma der niet is:D

vlinder4
13-10-2003, 20:22
NOG MEER KOEKIESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS


Pagina's : [1] 2