Bekijk volle/desktop versie : China dreigt Amerika kapot te maken



09-08-2007, 18:03
China dreigt Amerikaanse obligatiemarkt te overspoelen
Gepost door Rob (R@b) - Bron: Telegraph.co.uk / Fin. Dagblad
Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2007 @ 15:49
EconomieDe Chinese overheid dreigt Amerikaanse staatsobligaties te dumpen op de financiële markten. Het gevolg zou een grote daling van de dollarkoers en een chaos op de instabiele Amerikaanse financiële en vastgoedmarkt zijn.

Het dreigement is een reactie op voorstellen in de Amerikaanse senaat om maatregelen zoals importheffingen te treffen die het tekort op de Amerikaanse handelsbalans met China zouden moeten beperken.

China bezit een enorme voorraad aan Amerikaanse (staats)obligaties - bijna één biljoen dollar - waarmee ze feitelijk al lange tijd de Amerikaanse overconsumptie financiert. Deze voorraad dreigt ze nu voor politieke motieven in te zetten.

De krachtige taal komt onder aandacht op een dag dat de beursen al fel rood kleuren doordat de Franse bank BNP een aantal beleggingsfondsen die in Amerikaans schuldpapier handelen, heeft moeten stilleggen vanwege heftige bewegingen op de markt. Vorige week trof eenzelfde lot een aantal hedgefondsen van de Amerikaanse zakenbank Bear Stearns. De Chinese overheid

09-08-2007, 18:06


Of je wordt mee de put in getrokken he